Eleganta och tuffa panelväggar

Eleganta och tuffa panelväggar

Genom att använda trädetaljer skapar man variation och färgspel på väggarna och i inredningen. Många vill ha vackra panelväggar men är kanske lite trötta på de traditionella paneltyperna? Vi har låtit oss inspireras – och skapat några alternativa panelväggar som skapar ett personligt och vackert uttryck. Precis detta drömmer vi om nu!

Unika väggar med smal panel

Stående panel bidrar till att takhöjden upplevs som högre och föredras därför av de allra flesta. Med en smal panel – eller spjälor om du vill, får väggen ett läckert uttryck. En sådan vägg kan se elegant och tidlös ut – eller modern och kul! Här kan färger och möbler spela en stor roll för den slutliga upplevelsen av rummet. De smala paneltyperna är inte standardvarianter i varje byggvaruhus men en snickare kan dela släta paneler och sätta upp en sådan vägg.

Läckra smala panelväggar!

Varje panel på vår vägg är handgjord av snickaren – och vi tycker att den blev superläcker! Bredden på varje panel är 30 mm för den som vill göra en liknande vägg hemma. Panelen är målad i den vackra, dämpade «nude» nyansen, 10290 Soft Touch, i en Silkematt glansgrad med LADY Supreme Finish.

Vackra panelväggar
Här visas en lite bredare panel – och färgen är LADY Supreme Finish Halvblank 10678 Space.

Listverk till väggarna

På bilden nedan har man faktiskt använt lister som är sammansatt till en unik vägg! Effekten är verkningsfull och upplevs mycket exklusiv. För att väggen verkligen ska sticka ut är den målad i en Superblank glansgrad, med LADY Supreme Finish. Färgen är 12078 Comfort Grey.

Listverk
Se också hur fin den blir i grönt! Med LADY Supreme Finish, kan du få en perfekt finish – i precis den glansgrad du vill! Denna är målad i Halvblank glans.

Listverk

Färgen på den gröna väggen är LADY Supreme Finish Halvblank – 7629 Antique Green.

Matta dörrar, matta väggar

Här har både dörrarna och väggarna fått samma färg – och är målade sobra och matta! Se hur läcker den rosa nyansen är! För släta väggar rekommenderar vi den supermatta LADY Pure Color.

Läckra panelväggar
Både dörrarna och listerna är målade i matt, 05-glans med LADY Supreme Finish 12086 Rustic Pink.

Klassisk stil

Det finns också hopp för den som önskar sig en klassisk stil men inte har tur att ha originalornament i sin lägenhet! Genom att rama in fält på väggarna med listverk kan du skapa klassiska, vackra bröstpaneler som passar in i en modern interiör.

Klassisk bröstning
Väggarna här är gamla och original – och fint målade i matt finish med LADY Supreme Finish 10678 Space.

Klassisk panel

Mjukt och vackert i sovrummet! Väggarna har fått den härligt dämpade persikotonen 12083 Devine – i silkematt finish med LADY Supreme Finish.

Klassisk panel

Läcker kombination i ljusgrått och persika! Färgerna är LADY 12083 Devine och 1024 Tidlös – målade i olika glansgrader. Dörren är målad i LADY Supreme Finish Halvblank, de ljusgrå väggarna i matt glans och de persikofärgade väggarna i Silkematt glansgrad.

Läs mer om hur du använder olika glansgrader.

Bröstpanel i ny look

I detta sovrum blev nedre delen av väggen utbyggd som en hylla med panel. Stiligt och samtidigt en praktisk lösning där man kan ha tavlor och dekoration i sovrummet.

Blått sovrum

Den släta väggen är målad med LADY Pure Color 5455 Industrial Blue. Panelen är målad i samma färg med LADY Supreme Finish. Se detta sovrum i flera färger här!

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Laserad panel

När vi pratar om panelväggar, måste vi nämna interiörlasyr! Om du vill behålla det naturliga utseendet på träverket är LADY Pure Nature interiörlasyr det rätta alternativet för dig. Se bara hur supertufft det blir med den smala panelen i en djup brun nyans. Läckert!

Laserad panel

Den smala panelen är laserad med två lager LADY Pure Nature 9049 Valnöt. Denna panel är handgjord av vår snickare och inte möjlig att köpa färdig. Vår snickare berättar att utgångspunkten är en skiva i gran (B=148mm x T=23mm). Skivan är sedan delad i B=30mm x T=23mm.

Flera tips på interiörlasyrfärger

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Gör trä vackrare
 • Motverkar gulning
 • Enkelt att få ett vackert och jämnt resultat
 • Till obehandlat trä
Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

Moderniserad stuga i vackra färger!

De stora fönsterdörrarna kan skjutas åt sidan och skillnaden mellan ute och inne suddas ut. Inte konstigt att familjen ofta…

Vårigt hem i grönt och blått!

Hemma hos Henriette Aaberg-Hansen lyser vintersolen in och kastar skuggor på de nymålade väggarna, ett litet hopp om att våren inte…

Nya stugpaletter från LADY!

Vi glädjer oss åt att inspirera dig med tre nya, vackra färgpaletter till din stuga, från LADY. Bilden ovan är…

Blågrå färgpalett vid sjön

Hav eller sjö? – Här vill många ha en blågrå färgpalett i sin stuga eftersom det känns som en förlängning…

Naturlig färginspiration till fjällstugan

Vem älskar inte den naturliga fjällstugan med varma och rustika inslag? Jag vill bara till stugan på en gång! Och,…

Frodiga färger för stugan i skogen

Fler och fler drömmer om en stuga i skogen! Nya och moderna färger skapar spännande inredningar med en liten fläkt…

Go to top