Vårens och sommarens färger!

Vårens och sommarens färger!

Kombinationen av kulörerna 8302 Lagerträd och 20047 Blushing Peach ger en härlig vårkänsla!

Förnyelse med vårens och sommarens färger

Nu kommer vårens färger och ger en hint om att sommaren är runt hörnet. Gör ett tidlöst färgval och glöm trenderna. Det är ditt val!

– Människor har på ett eller annat sätt alltid lust till förnyelse. Men några saker är ”evergreens”, saker som alltid kommer att kännas självklara, som mormors bakverk, musikhits och ikoniska möbler. Så är det med färger också.

Det är ett tydligt tecken för färgerna som vi gillar att ha runt omkring oss just nu är trygga och tidlösa, förklarar Lisbeth Larsen, global kulörchef på Jotun.
– Den här våren vill vi ha det lite grönare, med inslag av mer skira färger.

LADY Spring and summer 2018

Vägg: LADY Pure Color 10678 Space, bord: LADY Supreme Finish Matt 20047 Blushing Peach.

Vill inte vara så ”himla trendy”

– Vi är inne i en tid där det tidlösa är högaktuellt. Vi vill inte vara så trendiga längre. ”Trender” är ett ord vi helst inte använder. Folk har inte intresse av att följa trender utan vill välja själva. Det är en stark individualism som påverkar hur vi väljer de färger och interiörer som vi vill omge oss med, förklarar Lisbeth Larsen. Hon förespråkar enkla förändringar:

– Det är inte mycket som behövs!

LADY Spring and summer 2018

Det är inte mycket som behövs!  Ett par penseldrag med LADY Pure Color 20047 Blushing Peach ger garanterat vår i hemmet!

LADY Spring and summer 2018

Den dämpade gula kulören LADY Pure Color 10683 Cashmere är en ”evergreen” från Jotun!

Det är i samspelet som färgerna från vårens kollektion verkligen kommer till sin rätt.

Gör egna val!

Jotuns kollektion för våren och sommaren ger utrymme för egna val – att kombinera det mer vågade med det trygga.

– En del saker är helt enkelt bara fina att se på och trygga att ha i sin omgivning, så som gröna färger, säger Lisbeth Larsen om tendenserna för tiden vi lever i.

LADY Spring and summer 2018

Vägg: LADY Pure Color 8302 Lagerträd, bord: LADY Supreme Finish Matt 20047 Blushing Peach. Sked och tallrik från HAY, glasskål från Bolina.

Go green!

LADY 8302 Lagerträd är en fin grön kulör som funnits med hos Jotun i många år. Vi ser att grönt ligger i tiden igen, och har tagit vid efter det blå. Använd intill 8281 Pale Linden, som är en ljusare variant, och få en fin kombination av gröna nyanser.

LADY Spring and summer 2018

LADY Pure Color 8281 Pale Linden, – ett perfekt val bland våren och sommarens färger!

Sensuell röd + grön = sant

När våren kommer och snön börjar smälta, ser vi snart de gröna ängarna igen. Då visar sig sensuella röda toner från sin bästa sida.

Det gäller särskilt LADY 2859 Whispering Red – ett uppiggande färgval. Röda toner är fint på väggen ihop med LADY 20047 Blushing Peach, en dämpad rosa färg som har funnits med oss länge och är en populär färg i LADY-färgkartan för 2018.

LADY Spring and summer 2018

Vägg: LADY Pure Color 2859 Whispering Red, bord: LADY Supreme Finish Matt i samma färg som väggen. Rund serveringsbräda och metallställ från HAY, skål från Serax.

LADY Spring and summer 2018

LADY Pure Color 20047 Blushing Peach. Vas och kopp från Norway designs. Så vacket stylat som bara Kråkvik & D’Orazio kan!

Dämpad gul

Gult är alltid fint. LADY 10683 Cashmere lanserades för några säsonger sedan och är fortsatt aktuell. Det är en dämpad gul ton som också passar fint ihop med det gröna. De som tycker om det beigea, kommer gilla denna färg. Det är i samspelet som färgerna i vårens kollektion verkligen kommer till sin rätt.

LADY Spring and summer 2018

LADY Pure Color 10683 Cashmere

Ge plats för Space

Neutralerna har en viktig plats i kombinationer med vårens tidlösa men samtidigt uppiggande färgpalett. Här har kulörchefen en tydlig rekommendation:
– Jag kan med handen på hjärtat säga att LADY 10678 Space är den bästa neutralen som har lanserats på länge. Om du gått åt det vita i ditt färgval tidigare, så är denna varma variant ett tryggt val, säger Lisbeth som lägger tonvikt på att valet är individuellt.

LADY Spring and summer 2018

Vägg: LADY Pure Color 10678 Space och bord LADY Supreme Finish Matt 20047 Blushing Peach. Lampa från Gubi/Oslo Deco, kopp från Bolina.

Vi tar tendenserna på allvar; men det som är trendigast är inte nödvändigtvis det som är bäst för dig.

LADY Spring and summer 2018

Med de bästa produkterna från Jotun kan du vara säkert på ett vackert resultat! Läs mer om LADY Pure Color och LADY Supreme Finish.

Våren och sommarens palett

 

Alla foton i detta inlägg är stylade av Kråkvik & D’Orazio och fotade av Lasse Fløde/Pudder Agency.

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Välkommen till Julia Dangs kreatörsstudio

När kreatören Julia Dang besökte lanseringseventet för vår senaste LADY-färgkarta CANVAS blev hon inspirerad till att måla om hela Studio…

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…