Vårigt hem i grönt och blått!

Vårigt hem i grönt och blått!

Hemma hos Henriette Aaberg-Hansen lyser vintersolen in och kastar skuggor på de nymålade väggarna, ett litet hopp om att våren inte är så långt borta

Nymålad kök- och vardagsrumslösning

Med två små pojkar, valp och ett hektiskt familjeliv får man naturligtvis ett slitage på väggar, lister och dörrar. Så småningom blir det dags för renovering och man måste måla om. I höstas tog Henriette god tid på sig att välja färger och köpte flera provburkar med färg. Hon ville ha en dämpad grön eller mintaktig färg och målade på flera ställen på väggen för att se hur färgerna gjorde sig i olika ljus. Valet föll på den gyllene gröna LADY 7628 Treasure.

Samma kulör på inredning som vägg

För att skapa en helhet mellan vardagsrum och kök ville hon måla köksinredningen och bokhyllor i samma kulör som väggarna. När man låter skåp och hyllor få samma kulör som väggarna blir uttrycket mer dämpat och samlande. Detta är speciellt fint när man inreder med böcker och många personliga inredningsdetaljer.

ADY 7628 Treasure_stue og bokhylle

Väggen är målad med LADY Wonderwall 7628 Treasure. Inredningen är målad med LADY Supreme Finish Halvblank 7628 Treasure. Taklister är målade med LADY Supreme Finish Halvblank 9918 Klassisk Vit.

LADY 7628 Treasure_Henriette

Henriette arbetar som projektledare på DNB Eiendom och är naturligtvis intresserad av färger och inredning.

LADY 7628 Treasure Supreme Finish_kjøkken detalj

LADY Supreme Finish Halvblank 7628 Treasure, ger panel, snickerier, möbler, dörrar och fönsterkarmar en jämn och vacker yta.

Det viktiga produktvalet

Det handlar inte bara om att bestämma sig för en vacker färg. Det är ett stort jobb att måla köks- och vardagsrumsinredning. Slitstyrka är ett viktigt ord här. LADY Supreme Finish är marknadens bästa färg till panel, dörrar, lister och möbler. Den finns i fyra olika glansgrader som ger utrymme för en kontrastrik eller enhetlig stil. Genom att färgen har en suverän utflytning får panel, lister, möbler, dörrar och fönsterkarmar en jämn och vacker yta.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Helblank dörr som kontrast

Henriette är kreativ och gillar spännande detaljer. Hon villa att dörren mot hallen skulle vara en kontrast till den monokroma färgsättningen. Hon valde superblank glansgrad i LADY Supreme Finish 7354 Svartpeppar. Dörren blev supertuff som blank och färgen matchar tapeten vid ingången.

LADY_SupremeFinish_SortPepper_dør

LADY Supreme Finsh Superblank 7354 Svartpeppar.

 
LADY 7628 Treasure.LADY 7354 Svartpeppar.
LADY_7628 Treasure_Valp

Cobberdogen Gandhi stortrivs i sitt nymålade hem.

Så förnyar du enkelt möbler i trä

Levande vardagsrum

För att väggarna skulle tåla att användas och att tvättas av föll valet enkelt på LADY Wonderwall. Den matta ytan fungerar som en läcker kontrast till målad panel och inredning. – När man väljer en matt färg, kommer verkligen färgen till sin rätt.

LADY 7628 Treasure_WonderWall_lampe

Fint skuggspel på väggen från vintersolen.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

Nya LADY-färger på andra våningen

I hallen på andra våningen ville Henriette fortsätta med den monokroma färgsättningen och valde samma kulör på dörrar, lister och väggar. Den nya LADY 7637 Exhale skapar en sval och avslappnad stämning. – Perfekt för en hall som leder in till sovrum, TV-rum och badrum. Det här är en färg som är skön att omge sig med när man ska varva ner och hitta vilopulsen.

LADY WonderWall 7637 Exhale

Dörrar och lister är målade med LADY Supreme Finish Halvblank i färgen 7637 Exhale – och väggarna är målade i samma kulör fast i LADY Pure Color.

LADY WonderWall 7637 Exhale_kommode

Exotiska detaljer i trä mot vackra LADY Pure Color 7637 Exhale.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Ett behagligt sovrum!

Inredningen hemma hos Henriette bär spår av både studietid och arbete utomlands. Hon har tagit med sig många spännande saker hem. – Detta skapar en unik stämning i hennes hem.

LADY Pure Color 5490 Serene Blue_byste

Denna läckra byst är både praktisk och rolig!

LADY Pure Color 5490 Serene Blue är en dämpad blågrön färg. Tonen är blågrå med klara stråk av grönt. Den upplevs som en lugn färg som är skön att omge sig med. Perfekt i sovrummet!

LADY Pure Color 5490 Serene Blue

En glimt av sol på väggen! Snart kvittrar fåglarna på utsidan av huset också!

Njut av våren i ett nymålat hus! – Här är det härligt att leva. Tack för oss, Henriette!

Fotograf: Dag Nordsveen

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Så målar du med LADY Minerals Revive

Väggförnyaren LADY Minerals Revive förvandlar ojämna underlag, som till exempel strukturtapet, glasfiberväv, puts och tegel till ett kalkmatt, mineraliskt utseende….

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Så målar du med LADY Minerals kalkfärg

Ge väggarna en framträdande roll och skapa mineralisk magi i rummet med LADY Minerals kalkfärg. I denna artikel visar vi…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…