Varmt och vårigt i köket

Varmt och vårigt i köket

Med färgen LADY 20046 Savanna Sunset fick köket ett varmt och behagligt uttryck! Foto: Vibeke Illevold/Enkontrast

Färgval till köket

Innan 20046 Savanna Sunset hade vi LADY 5030 St. Pauls Blue, på en vägg, berättar Vibeke Illevold som är kvinnan bakom @Enkontrast. – Den färgen gillade vi också otroligt bra – och vi fick massor av fin respons på Instagram osv.  Därför var det lite läskigt att ändra på färgen. Men, när vi väl bestämt oss ville vi ha något helt annat. Jag föll för trenden ton-i-ton. Mot bänkskivan (som är i ljus ekmönstrad laminat) och den ruffa murade väggen bakom vedkaminen var det Savanna Sunset som passade absolut bäst.Enkontrast - 20046 Savanna Sunset

Jag älskar hur mycket man kan förändra ett rum med lite färg!

Måla alla väggarna – skapa en helhet

Istället för att bara måla en vägg som vi hade gjort tidigare, målade vi samma färg i hela köket. Trots att det är en öppen planlösning mot vardagsrummet valde vi att avsluta färgen där bänkskivan slutade för att markera avslutningen på köket. Väggen är närmare 10 meter och övergår i vardagsrummet med soffan i andra änden.

Att måla alla väggar i köket gjorde det mycket varmare och behagligare. I förhållande till det lite mer kalla och sterila som vi hade med 5030 St. Pauls Blue och 1624 Lätthet. Det blev liksom aningens mysigare att stå och laga mat där nu!Enkontrast - 20046 Savanna SunsetFärger betyder verkligen allt i inredningen. Jag får ofta frågor om vilken kudde eller inredningspryl man kan byta ut för att få ett mer enhetligt rum och då menar jag att man hellre ska måla en vägg eller fyra för att få till helheten som man är på jakt efter. Många tänker på det som ett stort jobb men när man väl är igång går det överraskande fort, säger Vibeke.

LADY 20046 Savanna Sunset

En gyllene rosa färg som sätter sin glada prägel på inredningen. Antingen som ett feminint inslag till ljusare toner som 1376 Froströk eller 1622 Reflektion, eller som en spännande kontrast till både grönt och grått. Rosa kan användas till mycket mer än man kanske skulle tro! Kolla in den ihop med färger som 8493 Green Tea, 8302 Lagerträd eller till de gyllene grå färgerna 1877 Vallmofrö, 1032 Grå Harmoni och 1973 Antikgrå. Fungerar till vita färger som 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Enkontrast - 20046 Savanna SunsetLADY 20046 Savanna Sunset är fin till både trä och terrazzo!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Färgharmoni

Jag gillar både varma och kalla färger och vill alltid att färgerna vi väljer ska harmoniera med varandra. När vi ändrade färgen i köket ändrade vi också färgen i sovrummet för att färgpaletten skulle ”gå ihop”. Det ska dock sägas att jag mer och mer gillar de varma och behagliga färgerna. Det blir kanske lite mer mysigt hemma, avslutar Vibeke.
Enkontrast - 20046 Savanna SunsetAlla foto: Vibeke Illevold/Enkontrast

Tack för att vi fick titta in i ditt fina kök, Vibeke!

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…

Inspireras av kärlekens färg

Den 14 februari är det alla hjärtans dag och då vill vi uppvakta någon vi tycker om! Det kan man…