Cheerful Peach – en fräsch persikofärg

Cheerful Peach – en fräsch persikofärg

Ett ljust och behagligt uttryck skapas med LADY Pure Color i den fräscha nyansen 1520 Cheerful Peach. Detta är en mjuk persikofärg som ger härliga ljusglimtar i rummet!

Cheerful Peach – för en fräsch och välkomnande atmosfär

1520 Cheerful Peach är en av årets stora favoriter från den nya, globala färgkartan STORIES. Den fräscha persikofärgen är hämtad från kulörpaletten SERENE PRESENCE, som fokuserar på mjuka, dämpade pasteller och helande gröna nyanser. Detta är paletten för dig som vill ha ett färguttryck som bidrar till ett klart sinne och en balanserad närvaro.

Lugnande färger, mjuka pasteller och vårgröna toner kan ge en fräsch atmosfär som gör oss klartänkta och fokuserade.

Tips! Nya, uppdaterade LADY Balance ger en matt, hållbar finish och skapar en lugn atmosfär. Färgen avger inga skadliga emissioner och har minimal lukt både under och efter målerijobbet. Läs mer om nya LADY Balance här.

 LADY Balance

LADY Balance

Minimal lukt och matt, hållbar finish
 • Matt, vackert utseende
 • Certifierad för bra inomhusmiljö
 • Luktar minimalt
 • Täckgaranti

gul färg persika kulör 1520 cheerful peach måla sovrum

Mjuka persikotoner bidrar till att skapa ett varmt och inbjudande sovrum. Här är väggen målad med LADY Pure Color, som säkerställer ett supermatt, exklusivt utseende, i den nya favoriten 1520 Cheerful Peach

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Gult är en av årets stora trender

Om du vill få in optimism och glädje i vardagen så finns det flera kulörer du kan ta till, enligt vår kulörchef Birgit Torkildsby. Gult är solens färg och den mest optimistiska av dem alla. En riktig glädjespridare! Detta är fortsatt en färg som kommer gälla framöver och en tydlig trend för 2023. Läs mer om 2023 års kulörtrender här.

Gult är solens färg och den mest optimistiska av dem alla! Detta är fortsatt en färg som kommer gälla framöver och en tydlig trend för 2023.

gul färg persika kulör 1520 cheerful peach måla sovrumVarför inte få in lite optimism i hemmakontoret? Här är väggen målad med LADY Pure Color 1520 Cheerful Peach och bänken med LADY Supreme Finish Pure Matt i den härliga kulören 2489 Bella.

Uppfriskande persikoton för unika rum

1520 Cheerful Peach är en livlig och spännande kulör som sprider god energi i rummet. Den läckra nyansen befinner sig mitt emellan persika, aprikos och en varm, rödaktigt gul färg. 1520 Cheerful Peach är en lugn och glad ton som ger dig ett leende på läpparna – samtidigt som den tillför rummet något helt säreget och unikt.

Tillsammans med andra persikotoner från LADY, är 1520 Cheerful Peach betydligt mindre ”dusty” och gråaktig i tonen än till exempel klassikern 12083 Devine.

gul färg persika kulör 1520 cheerful peach måla sovrum1520 Cheerful Peach blir en trevlig ljusglimt i rummet. Den allsidiga nyansen skapar rum som är sköna att vistas i – den gör sig lika bra i ett lugnt sovrum som i ett livligt vardagsrum.

Hemmet ska vara en plats där man kan ladda batterierna en plats där själen får vila och sinnet får ro. Färger har stor betydelse i den sinnesmiljö som ett rum utgör – de sätter stämningen och ger oss glädje.

Skapa ett supermatt uttryck med LADY Pure Color

De vackra pastelltonerna i SERENE PRESENCE får en extra dimension när du målar väggarna med LADY Pure Color. Då kan du vara säker på att väggarna får ett exklusivt och supermatt kulöruttryck.

Färgens unika egenskaper ger ett vackert utseende och varaktigt resultat som du kommer vilja leva med länge.

gul färg persika kulör 1520 cheerful peach måla sovrumTa in gröna växter och andra naturelement för att skapa en härlig och omslutande oas i sovrummet. Det supermatta uttrycket får du när du målar med LADY Pure Color i 1520 Cheerful Peach. 

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Fina kulörkombinationer med 1520 Cheerful Peach

Denna livliga persikoton gör sig väldigt fint ihop med en rad andra LADY-kulörer. För dig som gillar ett diskret färguttryck kan nyansen fungera utmärkt i samspel med klassiker som 1001 Eggvit och 1519 Vanilj. Detta är varma och lite gyllene neutraler som kommer att skapa ett enhetligt och fridfullt färguttryck.

gul färg persika kulör 1520 cheerful peach måla sovrum1520 Cheerful Peach är varm och välkomnande som den är, men den väcks också till liv tillsammans med mer energirika kontrastkulörer, som till exemepel den vackra orangetonen 2489 Bella. Väggen är målad med LADY Pure Color i 1520 Cheerful Peach, hyllan är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt i 2489 Bella

För dig som föredrar härliga och spännande kontraster, rekommenderar vi att kombinera Cheerful Peach med den vackra och energirika orangetonen 2489 Bella från paletten Serene Presence.  Tillsammans kommer de att lyfta stämningen och skapa en energigivande atmosfär i hemmet. Andra fina kombinationer med Cheerful Peach inkluderar den mer dämpade orangetonen 12124 Natural Clay, den lugna och jordnära 11175 Adventure, och den stilsäkra burgundytonen 2951 Sophisticated Red.

gul färg persika kulör 1520 cheerful peach måla sovrum1520 Cheerful Peach ingår i kulörpaletten SERENE PRESENCE som består av lugna pastelltoner. Blanda vilka kulörer som helst i paletten och du kommer garanterat få ett vackert resultat!

gul färg persika kulör 1520 cheerful peach måla sovrum

Jotuns kulörtrygghet

Alle våra LADY-kulörer utvecklas med unika recept speciellt anpassade till Jotuns produkter. Jotun garanterar därför en korrekt kulöråtergivning och kvalitet endast vid användning av Jotuns produkter blandade i Jotun Multicolor Kulörblandningssystem. När du väljer Jotuns kulörer och produkter, kan du därför vara trygg med att kulören du har valt sen är kulören du får.

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens…

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…