Dimorestudio i Jotun-färger

Dimorestudio i Jotun-färger

DIMORESTUDIO – färgsatt av Jotun under Beirut Design Fair.

Unika DIMORESTUDIO

Den italienska möbelproducenten Dimore grundades av Emiliano Salci och Britt Moran – duon som är känd som DIMORESTUDIO. Deras unika DIMOREGALLERY i Milano är en upplevelse att besöka. Som en resa mellan förr och nu.

Dimore är vida känt för vackra färger, både när det gäller möbler och material, och de har också starka åsikter om vilka väggfärger som presenterar deras möbler på bästa sätt. Bilderna här är från DIMOREGALLERY som var en del av årets Beirut Design Fair. Utställningen bestod av samlarobjekt, en limited edition av både moderna och historiska möbler och designobjekt

Dimore Studio Dimore Studio

12085 Rural och 12086 Rustic Pink

Italiensk elegans möter Jotuns färgpalett

Utställningen utstrålar italiensk elegans, kombinerade dämpade, rödaktiga och hudfärgade väggar och gulddetaljer med en sofistikerad blandning av historiska och moderna objekt. När de letade efter rätt nyans till väggarna bestämde de sig för att välja Jotun som sin samarbetspartner. Dimore ville ha dämpade persiko-, röd- och rosatoner till utställningen. Valet föll därför på nyanser som kunder skapa en visuell ström av färger inom samma färgfamilj.

Dimore Studio

DIMORESTUDIO – som en resa i ett eget universum!

Färgpalett

Färgerna valde man från Jotuns globala färgkarta för 2019 – färgkartan som är känd som LADY Identity på den skandinaviska marknaden. Färgerna är: 20118 Amber Red, 12074 Peachy, 12085 Rural, 12083 Devine, 12086 Rustic Pink, 12084 Dusky Peach, 20120 Organic Red och 2024 Senses. Allt målat i en fin matt finish.

Dimore Studio

20120 Organic Red

Dimore Studio

Ränderna på väggen med lamporna är målade med 12074 Peachy, 12083 Devine, 12085 Rural och 12086 Rustic Pink. De tunna guldstrecken mellan färgerna är en guldfärg som Jotun säljer i Mellanöstern – men en liknande effekt kan man skapa genom att använda färgerna i färgpaletten ovan.

Dimore Studio

20118 Amber Red

Dimore Studio

Tuffa effekter med ränder! Här är den stora väggen uppdelad med 2024 Senses, 20118 Amber Red och 12083 Devine.

Om DIMOREGALLERY

DIMOREGALLERY är grundat av Emiliano Salci och Britt Moran (duon är känd som DIMORESTUDIO). Galleriet är ett hem, en upplevelse, en resa, en dialog mellan förr och nu. I Milano hittar man DIMOREGALLERY på andra våningen i en vacker gård från det artonde århundradet. Det som från början var en lägenhet har förvandlats till ett 8-rums galleri där ikoniska samlarobjekt från 1900-talet är sammansatta med moderna element från den internationella designscenen eller objekt designade av dem själva.

I varje rum kan man uppleva olika atmosfärer; nostalgi, glädje, överraskning, hopp och mycket mer. Estetiken i DIMOREGALLERY blandar saker i ett helt eget universum, där klassisk och modern, elegans och glamour, pigga färger och pasteller, gamla tyger och futuristiska texturer, binds samman till perfektion.

Foto: Dimorestudio.

Färgerna på bilderna kan avvika från Jotuns färgprover pga ljussättningen på mässan.

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

Små grepp ger stora förändringar!

Återupptäck någonting av det fina du redan har genom att sätta samman det på ett annat sätt! Väggen har färgen LADY…

Idas färgval i ny lägenhet

Ida Gran-Jansen vann realityserien Hela Norge bakar för några år sedan och blev känd i hela Norge som deltagare i…

Våra vackraste röda färger

Rött ökar aptiten! Detta härliga kök har fått den smakfulla rödrosa färgen LADY 20120 Organic Red. Rött är passion Rött…

Äkta och naturligt med kalkfärg

LADY Minerals 0394 Varmgrå – kalkfärgen är perfekt till den industriella stilen! Nu kan du få LADY Minerals kalkfärg i hela…

Våra vackraste gröna färger

LADY 8302 Lagerträd är en utmärkt grön färg att omge sig med i sovrummet. Sofistikerat och läckert med panel målad i…

Litet sovrum blir blått och mysigt

Karina valde LADY 4618 Kvällshimmel till sovrummet. Världens minsta sovrum? Inredaren Karina Lilleeng Holmen har kanske världens minsta sovrum, så när…

Go to top