Ny färgkarta från LADY! Nu är 2019-färgerna här.

Ny färgkarta från LADY! Nu är 2019-färgerna här.

Vår globala kulörchef, Lisbeth Larsen, har gjort det igen! I färgkartan för 2019 har hon använt sin insikt om trender och tendenser – och tillsammans med sitt team omsatt detta till ett helt nytt färgkoncept. LADY IDENTITY gör det enklare att uttrycka sig med färger.

Hemmet är historien om vilka vi är. Berättat genom sakerna vi gör plats för och färgerna vi omger oss med.

Jotuns Globala Kulörchef

Lisbeth Larsen, Global Colour Manager, Jotun

Det handlar om tankesätt och livsstil

Den nya färgkartan presenterar 28 tidsenliga färger som återspeglar trender och tendenser inom modern, urban livsstil. Färgkartan innehåller tre teman – tre historier om personligheter och tankesätt, berättade med färger.

Calm

LADY 12078 Comfort Grey

Vägg: LADY Pure Color 12078 Comfort Grey 

Identiteten CALM värdesätter mening framför kvantitet. Fokus vilar på det vackra och det enkla, nordisk minimalism och en Zen-inspirerad atmosfär. CALM-palettens mjuka, neutrala nyanser och varma, subtila kontraster återspeglar precis detta.

Se alla CALM-färgerna här. 

Refined

LADY 7629 Antique Green

Vägg: LADY Pure Color 7629 Antique Green

REFINED-hemmet har ett helande uttryck där vintage-skatter, enstaka design-objekt och konst vittnar om en utsökt känsla för estetik. Palettens gula och gröna nyanser och harmoniska accentfärger låter detaljerna komma till sin rätt och framhäver inredningens stil.

Se alla REFINED-färgerna här.

Raw

LADY 20120 Organic Red

Vägg: LADY Pure Color 20120 Organic Red.

Identiteten RAW är jordnära och värdesätter det ärliga och äkta. Hemmet återspeglar hantverk, en känsla för natur och kreativt återbruk. Palettens varma jordfärger och neutrala grå nyanser understryker denna rustika stil.

Se alla RAW-färgerna här.

Skapa din personliga färgpalett

– Vi vill att de som använder färgkartan själva ska mixa och matcha, och färgsätta sina hem så som de önskar, säger Lisbeth Larsen. När allt kommer kring, kan rummen i ett hem återspegla olika sidor av en och samma identitet. I den nya digitala färgkartan kan du själv sätta ihop din egen färgpalett baserat på förslag från vår kulörchef. Utforska den digitala färgkartan här.

Flexibelt färgkoncept

Färgkartan ger frihet och flexibilitet att skapa en personlig färgpalett. En palett av vackra och tidsenliga färger som uttrycker vem du är och visar din sanna identitet.

LADY färgkarta 2019

Färgkartan innehåller olika grupper av färger; tidsenliga accentfärger, neutrala nyanser och kulörta färgfamiljer. 

Personlig stil

Oavsett om du vill ha en ton-i-ton eller en kontrastrik färgpalett, kommer färgkartan hjäpa dig att skapa harmoniska färgkombinationer.

LADY 20120 Organic Red

Färgharmoni: När du kombinerar nyanser från en färgfamilj, skapas vackra och finstämda miljöer. Vägg: LADY Pure Color 20120 Organic Red. Bord: LADY Supreme Finish Matt 2024 Senses.

Spännande kombinationer i grönt

Precision: Utforska nya färgkombinationer och skapa spännande kontraster. Vägg: LADY Pure Color 7613 Northern MysticDörr och lister: LADY Supreme Finish Matt 7613 Northern Mystic.

Spännande ny beige färg

Nya neutraler: Neutrala nyanser i perfekt balans ger en avslappnad atmosfär. Vägg: LADY Pure Color 12076 Modern Beige.

Tidsenlig accentfärg

Tidsenliga accenter: Ge hemmet en tydlig karaktär med våra accentfärger. VÄGG: LADY Pure Color 12074 Peachy. Bord: LADY Supreme Finish Matt 12074 Peachy.

Färgkartan är utvecklad i samarbete med fotograf Line Thit Klein, och Jotuns fasta och internationellt erkända stylist-duo: Kråkvik & D´Orazio.

Mer än en färgkarta

Sammanfattningsvis är IDENTITY mer än en färgkarta. Den är essensen av omfattande och djupgående trendundersökningar, och visar hur vårt inre liv kan påverka och forma våra yttre miljöer.

Ny färgkarta från LADY

Vägg: LADY Pure Color 7628 Treasure. Platta på vägg: LADY Pure Color 12084 Dusky Peach.

– Vårt mål är att färgkartan också ska vara en praktisk guide, och ett unikt verktyg, när man ska skapa ett äkta hem, säger Lisbeth Larsen, som uppmuntrar dig att välja färger som återspeglar din personlighet och berättar din historia.

Se färgkartan som pdf eller beställ den här.

Tanja
Tanja

Tanja – Digital inspiratör Jotun

Tanja ger LADY en helhetlig närvaro på webben, och ser till att trender, tips och aktuella nyheter hittar vägen från vår interiöravdelning och ut till er som följer oss i den digitala sfären. Hittar hon något som kan vara till inspiration eller nytta är det er hon först delar sina tips med.

Grönt och skönt barnrum

Barnrum är enkla och väldigt trevliga att inreda; särskilt när man har något fantastiskt att glädja sig åt. Ofta är…

Harmonisk och genomtänkt färgsättning

Hemma hos Barbro är färgerna genomtänkta och noggrant utvalda. Inte så överraskande, Barbro arbetar bland annat med utvecklingen av färgkartan…

Unik färgupplevelse med LADY Pure Color

LADY Pure Color 4863 Statement Blue, skapar en pigg och personlig interiör som osar av sofistikerat självförtroende. Den här kraftfulla färgen…

Bästa färgen till trä och panel

Vägg med rundpanel, målad med LADY Supreme finish matt 5490 Serene Blue, Slät vägg LADY Pure Color 5490 Serene Blue. Den här…

Lansering av nya LADY-färger för 2020

Äntligen får vi presentera den nya färgkartan! Även i år hölls lanseringen av den nya färgkartan från LADY – 2020…

En hyllning till färgerna! Ny färgkarta från LADY!

Ett nytt decennium markerar ofta en större förändring – och för många är det en tid att reflektera över framtiden….

Go to top