Ny färgkarta från LADY! Nu är 2019-färgerna här.

Ny färgkarta från LADY! Nu är 2019-färgerna här.

Vår globala kulörchef, Lisbeth Larsen, har gjort det igen! I färgkartan för 2019 har hon använt sin insikt om trender och tendenser – och tillsammans med sitt team omsatt detta till ett helt nytt färgkoncept. LADY IDENTITY gör det enklare att uttrycka sig med färger.

Hemmet är historien om vilka vi är. Berättat genom sakerna vi gör plats för och färgerna vi omger oss med.

Jotuns Globala Kulörchef

Lisbeth Larsen, Global Colour Manager, Jotun

Det handlar om tankesätt och livsstil

Den nya färgkartan presenterar 28 tidsenliga färger som återspeglar trender och tendenser inom modern, urban livsstil. Färgkartan innehåller tre teman – tre historier om personligheter och tankesätt, berättade med färger.

Calm

LADY 12078 Comfort Grey

Vägg: LADY Pure Color 12078 Comfort Grey 

Identiteten CALM värdesätter mening framför kvantitet. Fokus vilar på det vackra och det enkla, nordisk minimalism och en Zen-inspirerad atmosfär. CALM-palettens mjuka, neutrala nyanser och varma, subtila kontraster återspeglar precis detta.

Se alla CALM-färgerna här. 

Refined

LADY 7629 Antique Green

Vägg: LADY Pure Color 7629 Antique Green

REFINED-hemmet har ett helande uttryck där vintage-skatter, enstaka design-objekt och konst vittnar om en utsökt känsla för estetik. Palettens gula och gröna nyanser och harmoniska accentfärger låter detaljerna komma till sin rätt och framhäver inredningens stil.

Se alla REFINED-färgerna här.

Raw

LADY 20120 Organic Red

Vägg: LADY Pure Color 20120 Organic Red.

Identiteten RAW är jordnära och värdesätter det ärliga och äkta. Hemmet återspeglar hantverk, en känsla för natur och kreativt återbruk. Palettens varma jordfärger och neutrala grå nyanser understryker denna rustika stil.

Se alla RAW-färgerna här.

Skapa din personliga färgpalett

– Vi vill att de som använder färgkartan själva ska mixa och matcha, och färgsätta sina hem så som de önskar, säger Lisbeth Larsen. När allt kommer kring, kan rummen i ett hem återspegla olika sidor av en och samma identitet. I den nya digitala färgkartan kan du själv sätta ihop din egen färgpalett baserat på förslag från vår kulörchef. Utforska den digitala färgkartan här.

Flexibelt färgkoncept

Färgkartan ger frihet och flexibilitet att skapa en personlig färgpalett. En palett av vackra och tidsenliga färger som uttrycker vem du är och visar din sanna identitet.

LADY färgkarta 2019

Färgkartan innehåller olika grupper av färger; tidsenliga accentfärger, neutrala nyanser och kulörta färgfamiljer. 

Personlig stil

Oavsett om du vill ha en ton-i-ton eller en kontrastrik färgpalett, kommer färgkartan hjäpa dig att skapa harmoniska färgkombinationer.

LADY 20120 Organic Red

Färgharmoni: När du kombinerar nyanser från en färgfamilj, skapas vackra och finstämda miljöer. Vägg: LADY Pure Color 20120 Organic Red. Bord: LADY Supreme Finish Matt 2024 Senses.

Spännande kombinationer i grönt

Precision: Utforska nya färgkombinationer och skapa spännande kontraster. Vägg: LADY Pure Color 7613 Northern MysticDörr och lister: LADY Supreme Finish Matt 7613 Northern Mystic.

Spännande ny beige färg

Nya neutraler: Neutrala nyanser i perfekt balans ger en avslappnad atmosfär. Vägg: LADY Pure Color 12076 Modern Beige.

Tidsenlig accentfärg

Tidsenliga accenter: Ge hemmet en tydlig karaktär med våra accentfärger. VÄGG: LADY Pure Color 12074 Peachy. Bord: LADY Supreme Finish Matt 12074 Peachy.

Färgkartan är utvecklad i samarbete med fotograf Line Thit Klein, och Jotuns fasta och internationellt erkända stylist-duo: Kråkvik & D´Orazio.

Mer än en färgkarta

Sammanfattningsvis är IDENTITY mer än en färgkarta. Den är essensen av omfattande och djupgående trendundersökningar, och visar hur vårt inre liv kan påverka och forma våra yttre miljöer.

Ny färgkarta från LADY

Vägg: LADY Pure Color 7628 Treasure. Platta på vägg: LADY Pure Color 12084 Dusky Peach.

– Vårt mål är att färgkartan också ska vara en praktisk guide, och ett unikt verktyg, när man ska skapa ett äkta hem, säger Lisbeth Larsen, som uppmuntrar dig att välja färger som återspeglar din personlighet och berättar din historia.

Se färgkartan som pdf eller beställ den här.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Vårlika pasteller

Välkomna hem till Annette Nordstrøms personliga hem! Gör dig redo för en rejäl dos av vårkänslor och pasteller.  Ny energi…

Ett drömkök i dämpade nyanser

Ett drömkök i tidlös design. – Kristin och Borgar Lindhjem bygger nytt gårdshus på Lindhjem gård, och det vackra köket…

Naturlig ockranyans i köket

Lär känna LADY 0280 Caravan. En klassisk ockranyans, den här gången i moderna omgivningar i ett fantastiskt norskt hus i Åsgårdstrand, Vestfold. …

Så gör du egna golvlister

Höga golvlister sätter en fin prägel på rummet. Färgsätt gärna listerna i en läcker kulör, så skapar du en fint…

Så kombinerar du läckra greigetoner

Greige-färgerna är hetare än någonsin, och det är de varma nyanserna med antydan av rosa som är allra mest populära…

Hemma hos Hannas Änglar

Kreatören och influencern Hanna Östberg inspirerar knappt hundratusentals personer dagligen via hennes inspirerande sociala medier. Vi lät inrednings- och färgsättningstokiga…