Enhetlig och lugn känsla med kalk

Enhetlig och lugn känsla med kalk

Layereds showroom är målat i en enhetlig och monokrom färgskala som ger ett modernt och lugnt intryck. Väggar målade med LADY Minerals i kulören LADY 10341 Kalk.

Vacker lokal vid parken

Layered är ett svenskt varumärke som säljer kvalitetsmattor och möbler i modern skandinavisk design. Visionen är att skapa tidlösa möbler och mattor för moderna och eleganta hem, berättar Lisa Nyman, Art director på Layered.

Den vackra lokalen, som också är Layereds showroom, ligger precis invid Humlegården, den stora parken i stadsdelen Östermalm i Stockholm. Byggnaden är från 1940 och Layered disponerar hela tre våningar med ingång från gatan vilket gör det möjligt för kunder att slinka in när de går förbi.

LADY 10341 Kalk

Vägg, LADY Minerals Kalkfärg i LADY 10341 Kalk.

Sagovärld med ljuvliga fönster

I showroomet är det högt i tak vilket bidrar till att lokalen känns öppen och luftig. De stora sagolika fönstren gör att förbipasserande kan inspireras samtidigt som vi som arbetar här får bra dagsljus och ser ut mot naturen i Humlegården, berättar Lisa. Lokalens arkitektur, de matta och vackra väggarna i LADY Minerals 10341 Kalk och de fantastiska mattorna gör att det känns lite som att stiga in i en sagovärld eller som en flirt med fjärran länder.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Läs mer om våra nya kalkfärgskulörer här!

De fantastiska mattorna gör sig fint ihop med väggarna som är  målade med LADY Minerals Kalkfärg i färgen LADY 10341 Kalk.

En modern känsla som håller länge

– När lokalen skulle förnyas och vi skulle välja färg ville vi ha en ljus färg som inte var vit, på väggarna. Det skulle vara en tidlös kulör som vi skulle trivas med länge, berättar Lisa. Det var också viktigt att kunna uppdatera mattor och möbler i showroomet utan att behöva måla om allt.

Lisa berättar att det även var viktigt för dem att färgen inte skulle ta för mycket fokus från deras möbler och mattor, och att den luftiga känslan i lokalen skulle finnas kvar. – För att skapa en modern känsla valde vi dessutom att måla även tak och lister i LADY 10341 Kalk.

LADY Minerals 10341 Kalk

Vägg målad med LADY Minerals Kalkfärg i LADY 10341 Kalk.

LADY 10341 Kalk är det som har skapat helheten i vår lokal

LADY 10341 Kalk

En ljus gråbeige (greige) färg med ett stråk av rödhet över sig, något som ger färgen värme. 10341 Kalk är fin att kombinera med 10342 Kalkgrå och 9918 Klassisk Vit. Du bör undvika Bomull och Eggvit i kombination med Kalk. Lady 10341 Kalk är också tuff ihop med mörkare färger på lister och detaljer, till exempel färgen 10429 Diskret.

Kontraster

Ofta är det fint att få till en kontrast till färgen på väggen, speciellt när man väljer en monokrom färgsättning som hos Layered. Det kan vara en mörk möbel, lampa eller liknande. Hos Layered har man målat en hög skiva längst in i lokalen med svart spackel för att efterlikna en svart pelare. Det svarta blir en spännande kontrast mot de ljusa väggarna.

LADY Minerals 10341 Kalk

Vägg målad med LADY Minerals Kalkfärg i LADY 10341 Kalk.

En enhetlig färgskala

Vill du också måla enhetligt i en monokrom färgskala? Då använder du LADY Supreme Finish till trädetaljer och LADY Perfection till taket.

Läs mer om att skapa effekt genom att välja annat än vitt till detaljerna

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Lisa och hennes kollegor på Layered har nu ett vackert showroom som verkligen lyfter deras produkter och som det också är behagligt att arbeta i.

– Vi är så nöjda! Det blev precis som vi tänkt oss med LADY 10341 Kalk – en enhetlig känsla som ger lugn, avslutar Lisa.

Tack snälla för att vi fick titta in i era sagolikt vackra lokaler:)

Layered

Annika Lindskog
Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Våra bästa tips på förnyelse med färg!

Skapa magi i inredningen genom att använda färger! LADY Pure Color 5489 Free Spirit är en optimistisk färg som är vacker i…

TED SPACE – Vår framtida bostad?

I utställningen Ted Space, under Stockholm design week, visade Hanna Nova hur hon tror att vi kommer leva och bo…

Naturligt vackert i stugan

Ta in naturen i inredningen och skapa den härliga stämning du vill ha i stugan. Familjestuga i fina omgivningar Denna…

Modern stuga i vackra färger!

De stora fönsterdörrarna kan skjutas helt åt sidan och skillnaden mellan ute och inne suddas ut. Inte konstigt att familjen…

Vårigt hem i grönt och blått!

Hemma hos Henriette Aaberg-Hansen lyser vintersolen in och kastar skuggor på de nymålade väggarna, ett litet hopp om att våren inte…

Nya stugpaletter från LADY!

Vi glädjer oss åt att inspirera dig med tre nya, vackra färgpaletter till din stuga, från LADY. Bilden ovan är…

Go to top