Ett hem att leva i hemma hos Emilia

Ett hem att leva i hemma hos Emilia

En bit utanför Helsingborg bor Emilia Olsson i ett vackert hus tillsammans med sin familj. Här pryder dämpade harmoniska kulörer väggarna, som ger hemmet ett lugn som går att ta på. Kolla in hennes hem här. 

Välkomna till Ramlösa och hem till Emilia Olsson. I detta fina och ombonade hus bor Emilia med sin man, dotter och hund. Emilia arbetar som receptionist, men hennes öga och intresse för inredning och detaljer är tydligt i hennes hem.

Väggarna är målade i 8252 Green Harmony med LADY Minerals kalkfärg. Läs hur du målar med kalkfärg här.

Effektfull förnyelse av hemmet med färg

Familjen flyttade till sitt hus under sommaren 2016. Att det var just här de skulle bo var Emilia tydlig med.

Här ska vi bo. Punkt slut, berättar Emilia.

Sedan 2016 har det hänt en hel del. Golven har slipats och behandlats med hårdvaxolja, och alla väggar har gått från vita till kulörta. Likaså förvandlades bokhyllan och köksluckorna, och numera pryder 10679 Washed Linen deras bokhylla, och köksluckorna har fått nytt liv med 7613 Northern Mystic.

Bokhyllan är målad med LADY Supreme Finish 10679 Washed Linen.   Köksluckorna har gått från vita till gröna med färgen LADY Supreme Finish i kulören 7613 Northern Mystic. Visst är det läckert?!

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suverän finish – både på dörrar och lister
  • Extremt slitstark
  • Jämn och vacker yta
  • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Hitta rätt färg

För ett tag sedan var det dags att måla om trappuppgången och allrummet på övervåningen. När de skulle välja kulör behövde de ha den mörkare gröna nyansen på nedervåningen i åtanke och samtidigt hantera ljuset på ovanvåningen. Färgen de letade efter skulle gå ton-i-ton och kombinerades vackert. Beslutet föll till slut på 1288 Granskugga som gav ett lyxigare intryck.

Väggen är målad i 1288 Granskugga med LADY Pure Color.

1288 Granskugga

En dämpad grönaktigt beige färg. Detta är en färg som kommer att upplevas som en mix mellan beige, gul och grön. Vi kan också beskriva den som en lite grönare variant av 11174 Curious Mind. Den är behaglig och lugn i uttrycket.

Vi är så nöjda med resultatet och färgen harmoniserar så fint med de andra rummen. Detta har blivit ett av mina favoritrum i huset!

Ett hem att leva i

– Det bästa med vårt hus är att det just är ett hem. Detta har vi skapat för vår familj och vårt liv, berättar Emilia.

 

Kolla in Emilia hem här: @emiliaolssons
Foto: Emilia Olsson

Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Detta är årets färger 2021!

Årets kulörer 2021 kommer utan tvivel att präglas av året som vi lämnar bakom oss. Jotuns skandinaviska kulörchef, Nina Klæboe…

Det bästa med julen

I år blir julen annorlunda och vi får anpassa oss för ett välmående 2021. Här får du höra hur Emily…

Julens godaste dessert

Vår favoritefterrätt i jul är en läcker cheesecake med julsmaker. Så här gör du julens godaste dessert. Recept och foto:…

Jul i stugan

I år firar Annette Nordstrøm jul i sin stuga. Det nymålade rummet pryds i den vackra plommonfärgen LADY 20145 Wisdom….

Villa Juli Guesthouse

Välkomna till vackra Villa Juli Guesthouse i södra Frankrike. Det färgglada bed and breakfast ligger vackert beläget mitt i en…

Så får du det vackraste julbordet

Gör säsongens vackraste julbord med hjälp av naturens juveler. Bordet är laserat med en strykning av LADY Pure Nature Interiörlasyr…

Go to top