Familjens drömhus med fokus på hållbara material

Familjens drömhus med fokus på hållbara material

Välkomna hem till Shelly och Erlings nya drömhus. Hemma hos paret är det fokus på dämpade kulörer och hållbara materialval. Väggen är målad med LADY Pure Color i 12077 Sheer Grey.

Hållbara materialval

När Shelly och Erling påbörjade planeringen av deras drömhus tog de vara på de insikter som de fick från deras tidigare hem. Vad som fungerade bra och mindre bra för familjen på fyra. Samtidigt var det viktigt för dem att använda bra, fina och hållbara materialval. Trots deras tidigare insikter så var processen inte så enkel, då det är många val man ska ta hänsyn till när man bygger hus.

LADY-12077-Sheer Grey

De öppna rummen är snyggt kombinerade med varandra. Väggarna är målade med LADY Pure Color12077 Sheer Grey. Denna kulör upplevs som lugn i rum med stora fönster och med mycket ljusinsläpp. Den ger en vacker och neutral bakgrund intill inredningen. I rummen är även lister och dörrar är målad i samma kulör som väggen, men med LADY Supreme Finish i matt glansgrad.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Kulörval

Shelly och Erlings nybyggda hus fick rena linjer med mycket ljusinsläpp. När de skulle göra kulörvalet var det viktigt för dem att kulören skulle förhöja golvet, det specialritade köket i varma träslag, samt förstärka husets arkitektur. Familjen tog även hänsyn till de stora fönsterpartierna och de möbler som de hade sedan tidigare. De använde därför den ljusa, lugna gråtonen LADY 12077 Sheer Grey som harmoniserade fint med allt. Efter att ha bott i huset under både höst och vinter var det inget tvivel om att kulör- och materialvalen var helt rätt och tidlösa.

LADY-12077-Sheer Grey

 

LADY 12077 Sheer Grey

En ljus och varm gråton. Den är varken beige eller blågrå i uttrycket, – kanske något mer som en ljus kylig mullvadston. Jämförelsevis är den mindre gyllene än 1391 Ljus Antikgrå och 1973 Antikgrå samtidigt som den är mindre rödaktig, och därmed kallare än 10342 Kalkgrå och 0552 Tudor.12077 Sheer Grey gör sig bäst ihop med rena vittoner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit eller eventuellt den varma gråvita 1622 Reflektion.

LADY-12077-Sheer Grey

Exklusivt kök

Familjen hade i sin tidigare bostad ett Hamrankök som de tyckte väldigt mycket om. Därför blev valet av kök enkelt. Kvaliteten och de vackra detaljerna i träköket har huvudrollen i detta rum, medan kulörerna på väggen skapar en mjuk bakgrundsmiljö.

LADY-12077-Sheer Grey

LADY-12077-Sheer Grey

Alla detaljer och det vackra köket kombineras läckert tillsammans med LADY Pure Color i 12077 Sheer Grey på väggarna.

LADY-12077-Sheer Grey

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Kalkade ytor

Övergången från köket till vardagsrummet är målat med kalkfärgen LADY Minerals i 12077 Sheer Grey. När de supermatta väggarna kombineras med de kalkade ytorna skapas en härlig känsla. Denna förstärks med de stora fönsterpartierna som framhäver de vackra, kalkmatta väggarna.

LADY-12077-Sheer Grey

LADY Minerals 12077 Sheer Grey.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Personliga skatter

De kalkade väggarna harmoniserar fint med de möbler och den inredningen som familjen har. Visst är det läckert!?

LADY-12077-Sheer Grey

Gillar du den minimalistiska stilen? Kolla in inlägget om Angelicas hem!

Elegant matplats

Soffhörnan

Soffhörnan har blivit till en lugn och avkopplande plats, där väggkulören och textilierna harmoniserar fint. Här har inget lämnats åt slumpen.

LADY-12077-Sheer Grey

LADY-12077-Sheer Grey

LADY-12077-Sheer Grey

Foto och styling: Elisabeth Heier 

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Möt Emma Johansson @whatdecoratesmyday

Välkomna hem till Emma Johansson som driver kontot @WhatDecoratesMyDay. Låt dig inspireras av hennes hem, stil och nymålade snickerier i…

Hemma hos inredningsdesignern

Välkomna hem till inredningsdesignern Christina Pettersen Skjevik. Hemma hos Christina går kulörvalen i en behaglig skala som ger lugn och…

Hemma hos Ida Gran-Jansen

Välkomna hem till mat- och bakexperten Ida Gran-Jansen! Här kombineras dämpade toner i en läcker harmoni. Väggarna är målade med…

Så lyckas du med bredspackling av väggar

Nu kan alla få ett jämnt och vackert resultat betydligt enklare än tidigare! – Läs om våra nya, suveräna rullspackel…

Vårlika pasteller

Välkomna hem till Annette Nordstrøms personliga hem! Gör dig redo för en rejäl dos av vårkänslor och pasteller.  Ny energi…

Ett drömkök i dämpade nyanser

Ett drömkök i tidlös design. – Kristin och Borgar Lindhjem bygger nytt gårdshus på Lindhjem gård, och det vackra köket…