Färgpaletter till stugan i samarbete med IKEA

Färgpaletter till stugan i samarbete med IKEA

Harmoniska färgpaletter i naturliga material. IKEA har satt ihop fem olika stilar till stugan, med fina tips, massor av inspiration och vackra matchande färgpaletter från Jotun. Perfekt för dig som vill ha lite förnyelse i sommar. Foto: Ikea.no

Naturlig och harmonisk

Den här paletten ger en känsla av äkthet och närhet till naturen. Genom att ändra textilier och små inredningsdetaljer får rummet ett helt nytt uttryck. Och, genom att måla om ett rum får du kanske den förändring som du längtat efter? Tänk på den befintliga omgivningen när du ska färgsätta stugan, både med tanke på vilken färg du ska måla med och vilka textilier du väljer.

Dämpade neutrala kulörer som LADY 1275 Mild, en ljus gyllene beige, och den gyllenbruna LADY 10961 Raw Canvas efterfrågas som aldrig förr. De gröna färgerna är lätta att kombinera med både gyllene vita, beige och gråa färger då de har en dämpad naturlighet över sig. Ihop med interiörlasyren LADY Pure Nature, en strykning med 9036 Vitkalkat och en strykning med 9097 Shabby, som ger ett gråbeige resultat, kommer paletten få struktur och liv.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Gör trä vackrare
 • Motverkar gulning
 • Enkelt att få ett vackert och jämnt resultat

Bomull, lin, rami och jute är material som är viktiga i trendbilden just nu. Ihop med den här naturliga och gyllene färgpaletten, får inredningen både frodighet och optimism.

IKEA Stugpalett Naturlig och harmonisk

Behagliga blå kulörer

Blå kulörer kopplar många ihop med en sjönära stuga men blått passar också bra i en fjällstuga! Det är läckert att kombinera olika nyanser av blått, gärna i olika material.

IKEA blå stugpalett

Foto: Ikea.no

Om du vill ha ett kalkaktigt utseende på väggarna får du detta unika uttryck med LADY Minerals Kalkfärg. Till dörrar och fönster rekommenderar vi LADY Supreme Finish.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

 

IKEA stugpalett blå

Läs om våra tips om hur du kan måla om dina IKEA-möbler, här!

Blått och grått – en älskad kombination

De gråa färgerna i den här paletten är gyllene och varma. De kan bli ganska klassiska ihop med eleganta textilier och inredningar, eller kännas tuffare och mer avslappnande ihop med grövre naturmaterial. De blå färgerna i den här paletten är gråaktiga, men med en varm och lite rödaktig underton. Detta är inte de typiska mörka, blå och marina blå färgerna men vi kan garantera att de är mjuka och behagliga att omge sig med. Med ett inslag av LADY Pure Nature Interiörlasyr i färgerna, en strykning med 9036 Vitkalkat och en strykning med 9099 Patinagrå, ökar känslan av det naturliga och lite ruffa. Ungefär som ett inslag av väderslitet och grånat trä. Lika vackert på fjället som vid havet.

Dämpad bas

Avslappnat och dämpat, eller stramt och kontrastfyllt. Att arbeta med en fin färgpalett med neutrala färger kan ge utrymme för många olika stilar. Många älskar kombinationer av grå och sandaktiga färger, medan andra gillar att lägga till djupare grå och svarta färger för att få lite kontraster.

IKEA grå beige stugpalett

Foto: Ikea.no

Måla gärna släta väggar i stugan med vår supermatta LADY Pure Color för en supermatt finish och ett elegant utseende.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Diskret bakgrund

Neutrala färger kan även skapa en bra bas och bakgrund för möbler och andra inredningsdetaljer. LADY 0486 Silke är en mjuk vit färg som passar med den dämpade gråbeige färgen LADY 1016 Blek Sand. Genom att tillföra varma grå färger som LADY 0394 Varmgrå och LADY 1352 Form, kommer paletten dra sig mer mot det gråa hållet. En spännande kontrast kan vara svartlaserat trä som bidrar med en vacker struktur till den annars neutrala färgbilden, LADY Pure Nature – två strykningar 9044 Kolsvart

IKEA dämpad stugpalett

Pasteller

Ljust, lekfullt och kreativt. Härliga kulörta pasteller kan fungera som positiva vitaminer för kropp och själ. Och, med enfärgade kontraster i starkare kulörer får man en helt annan stil än till exempel med mönster i samma färgtoner. Prova dig lite fram och lek med variationer.

IKEA_rosa stugcollage

Foto: Ikea.no

Tips: Variera glansgrad på lister och panel. Högre glansgrad framhäver detaljer. Läs mer här.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Som en varm solstsråle lyser LADY 1012 Guldlock i kapp med den frodiga LADY 8302 Lagerträd. Med ett inslag av den lekfulla LADY 2782 Deco Pink blir färgpaletten livlig och lekfull. De fina neutrala färgerna får man i den mjukt vita LADY 0486 Silke och det naturliga ljusa träet som vi älskar i form av interiörlasyrfärgen LADY Pure Nature White, två strykningar.

 LADY Pure Nature White

LADY Pure Nature White

 • Enkel att påföra, droppar inte – perfekt till tak
 • Ger ljust och vackert trä
 • Bevarar utseendet över tid
 • Till obehandlat trä

IKEA rosa stugpalett

Varma jordiga färger

Varma och rustika färger är för den som gillar det exotiska och varma och ger en upplevelse av ett varmare rum, speciellt om du väljer material som ull, lin och sammet. Du kan gärna mixa olika mönster men håll dig då till samma färgskala.

IKEA varma jordiga stugpalett

Foto: Ikea.no

För robusta väggar som ska tåla lite extra slitage rekommenderar vi vår mest slitstarka väggfärg LADY Wonderwall.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

Fina färgkombinationer

Persikofärgen LADY 12083 Devine lutar sig försiktigt intill den mer brända orange LADY 11175 Adventure i en ton-i-ton harmoni. Ihop stöder de sig mot den djupare och solida grå färgen LADY 1434 Elegant för en läcker samverkan med kontraster. För den som vill ha ljusare basfärger passar en varm beige som LADY 1931 Kokos. Det gör sig fint ihop tillsammans med målat trä med LADY Pure Nature Interiörlasyr, med en strykning 9036 Vitkalkat och en strykning med 9043 Sjösand.

Med detta önskar vi alla en GLAD SOMMAR, hemma och i stugan!

Läs mer om de olika produkterna och färgpaletterna till IKEA här!

Foto och styling: Ikea.no

 

Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Varma färger i funkishuset

Välkomna hem till Henriette Wolden som är eventplanerare och influencer. Hon provmålade flera färger innan hon hittade den rätta värmen…

Varmt och elegant i sovrummet

Marlene Zeiner Borthen, inredare och stylist, hittade den perfekta varma färgen till sitt sovrum i den nya LADY Wonderwall 11175…

Vitt är inte bara vitt

Vitt är inte vitt! LADY 7236 Chi är en kritvit nyans Vita nyanser Vitt. Kulören som aldrig blir inaktuell. Men…

Drömstuga i sommarparadiset!

Panelväggarna i stugan på Hvaler, Norge, målades med LADY Supreme Finish Matt 0394 Varmgrå. Stuga för en aktiv familj När…

Marianne Haga Kinder – en hängiven estet!

Marianne Haga Kinder, för många känd genom Instagram-profilen @inspirasjonsguidennorge, bor i ett vackert funkishus på Ullern, Norge. Följ med och…

Ett barnrum växer med barnet

Med LADY Wonderwall får väggarna en hållbar yta. Få tips på hur du kan uppdatera barnrummet med enkla grepp! Måla…

Go to top