Färgtrenderna våren 2019

Färgtrenderna våren 2019

LADY 12074 Peachy är en kul persikofärgad accent. Den kan vara fin ihop med gröna färger som LADY 7628 Treasure och LADY 7629 Antique Green eller fungera som en frisk fläkt ihop med beige, grå och vita färger.

Ny färg i vår!

Det går mot ljusare tider! Solen har vänt och vi får gradvis tillbaka ljuset. För många kommer det här samtidigt med en önskan om en förändring hemma. Kanske en ny färg i vardagsrummet eller är det köket som står på tur i år? Det är faktiskt så att många tycker att en ommålning är som en ”vårrengöring”. Det är ju så härligt att pigga upp väggar och tak med lite ny färg, kanske till och med en ny kulör eller två?

Färgtrenderna våren 2019

LADY 7628 Treasure har blivit en jättepopulär färg!

Gröna färger är behagliga att omge sig med och fungerar fint som basfärger.

Färgtrenderna 2019

FÄRGER blir fortsatt viktiga under kommande säsong. Vi ser mängder av kulörta färger som ger eleganta och färgstarka interiörer. Tonerna är avstämda och ska harmoniera. Efter en lång tid med mörka fondväggar ser vi nu att vi går mot ljusare färger. Så ja, – vi går ljusare tider till mötes på alla möjliga sätt.

Vi VILL omge oss med flera färger och mer personliga interiörer den här våren. Nu är allt tillåtet, på många sätt. Vi blir mer vågade med färgkombinationer och vill ha en mer positiv och lekfull färgpalett. Vi släpper helt enkelt loss lite mer under det kommande året. Vi behöver inte gå många år tillbaka innan det var fullständigt omöjligt att kombinera flera kulörta färger i ett och samma hem. ”Alla” hade en grå soffa och mörkgrå fondvägg. Nu utmanar vi tanken med att kulörta färger bara ska kombineras med neutraler och sätter snarare ihop flera kulörta färger som ger oss en positiv känsla i vardagen.

Populära neutraler

Fina neutraler kommer alltid ha sin plats i färgbilden men det är en större mångfald i val av färgtoner. Det är inte bara det gråaktiga i fokus. Vi ser helt klart att både beige och mer gyllene toner tar för sig.

Årets mest populära grå färg heter LADY 12078 Comfort Grey, en varm och behaglig grå färg. Av de beige färgerna är LADY 12075 Soothing Beige på frammarsch.LADY 12078 Comfort Grey.LADY 12075 Soothing Beige.

Färgtrenderna våren 2019LADY 12078 Comfort Grey, en varm och fin grå färg som skapar en neutral bakgrund för andra detaljer i inredningen. LADY 12078 Comfort Grey gör sig allra bäst till de renare vita färgerna 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit eller 1624 Lätthet men kan fungera till 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Tips! Testa alltid färgerna på väggen med Jotun Kulörprov Interiör!

GRÖN VÅR

Vi ser att de kulörta färgerna växer i popularitet och grönt ligger helt klart i täten och ökar i säljstatistiken! Gröna färger är behagliga att omge sig med och fungerar bra som basfärger. De är både energigivande, frodiga, levande och kan skapa ro och balans. Grönt kommer också i så många olika varianter att de flesta hittar en de gillar.LADY 7627 Refresh.LADY 7628 Treasure.LADY 7629 Antique Green.

Vi vill speciellt lyfta fram två gröna färger som vi är säkra på kommer mycket omtyckta i vår; LADY 7628 Treasure som vi tror blir den mest populära men också LADY 7629 Antique Green som är snäppet mörkare. Båda är så kallade mellantoner – inte ljusa och inte mörka. För dem som gillar dämpade, ljusa pasteller är LADY 7627 Refresh ett bra grönt alternativ.Färgtrenderna våren 2019Grönt och persika är själva essensen våren 2019. Här ser du våra favoriter, den gröna färgen LADY 7628 Treasure och persikofärgen LADY 12084 Dusky Peach.

Tips! Måla gärna en målarduk eller en möbel i en fin färg som piggar upp rummet så som vi har gjort här på fotot. Målarduken är målad med  LADY Pure Color och bordet med LADY Supreme Finish.Färgtrenderna våren 2019För den som gillar svala, gröna pasteller är LADY 7627 Refresh ett bra val!

Glad med persika!

Vi garanterar att fler får upp ögonen för spännande persikofärger i olika versioner den här våren. De blir viktiga färger trendmässigt! Persikofärgerna är rosa och orange som blir en härlig ny färg.

Vi ser först och främst de lite dämpade och ljusa varianterna av färgen på väggarna i vår, LADY 12083 Devine och 12084 Dusky Peach, men vi kommer definitivt även se friskare toner som den glada och mer färgstarka accenten LADY 12074 Peachy.

I modebilden ser vi både persika, orange, rosa och korall. Dessa är bara några färger bland många starka kulörer i vår och sommar. Vi kan också nämna koboltblå som en viktig trendfärg och kontrast men den blir nog inte så synlig på väggar. Dessa impulser följer med oss in i 2020.Färgtrenderna våren 2019Vårens vackraste äventyr, Supermatta LADY Pure Color här i färgen 12083 Devine. En fin kombination ihop med den gråvita färgen LADY 1024 Tidlös som du ser på både vita väggar, tak och detaljer.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Färgtrenderna våren 2019LADY 12074 Peachy är en glad kontrast ihop med 10678 Space, 12075 Soothing Beige, 12076 Modern Beige, 1622 Reflektion, 1024 Tidlös, 0553 Ascott, 10679 Washed Linen, 12077 Sheer Grey, 12078 Comfort Grey eller 0394 Varmgrå. LADY 12074 Peachy fungerar till 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Rött i många nyanser

Om jag ska lyfta fram en sista färg kan jag nämna rött som vi kommer att se i olika varianter en längre tid framöver, ända in i 2020. Rött kan vara så mycket; du har de brända rödbruna varianterna och du har de rosa. Här hittar du LADY 20120 Organic Red som är i en klass för sig! En jordnära och elegant röd färg för den som letar efter en dämpad och behaglig röd. Den är superläcker ihop med rosa färger och fungerar samtidigt som en spännande accent ihop med grönt.Färgtrenderna våren 2019LADY 20120 Organic Red – en behaglig röd färg som fungerar till en rad andra kulörer. Den tillför både värme och personlighet till rummet.Färgtrenderna våren 2019Se så fin LADY 20120 Organic Red är ihop med den rosa färgen LADY 2024 Senses! Här har vi målat bordet i LADY Supreme Finish i glansgrad matt. LADY 2024 Senses.LADY 20120 Organic Red.

Exklusiva ytor

När det kommer till ytor har de matta väggarna etablerat sig som förstahandsval. Majoriteten har fått upp ögonen för hur en matt vägg tillför elegans, mjukhet och exklusivitet till inredningen. Det låter ju nästan banalt att en MATT vägg kan betyda så mycket men det är odiskutabelt. LADY Pure Color supermatt är Jotuns mattaste färg – och inte minst vår vackraste. Att måla väggarna med LADY Pure Color kommer tillföra rummet det där lilla extra.Färgtrenderna våren 2019Matta väggar döljer i större grad ojämnheter och framstår som exklusiv. Här är väggarna målade med LADY Pure Color supermatt i den gröna färgen 7628 Treasure. Taket är målat med LADY Perfection i den vita färgen 7236 Chi. Ett nymålat vitt tak får rummet att verka ljusare.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Stort kulörurval
 • Täckgaranti

De mineraliska, kalkaktiga ytorna från LADY Minerals kommer också kännas rätt denna vår och gärna då i kulörta varianter. Vi kommer se både gröna, blå och rödaktiga terracottafärger hitta vägen till våra väggar, i mineraliska kalkfärger.

LADY Minerals kalkfärg får du nu i över 70 färger!

Färgtrenderna våren 2019Här är ett exempel på en varm färg i kalkfärg! LADY Minerals 2771 Rustikk Terracotta. 

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Måla panelen!

När det kommer till panel ser vi att den traditionella panelen får konkurrens av mer otraditionella sätt att använda lister och panel. Spännande och nya sätt som utan tvivel sätter sin prägel interiört. Se bara på nedanstående foton från LADY som visar både smala och breda panelvarianter. Visst är det spännande!

Du kan läsa mer om nya och moderna panelvarianter här!Färgtrenderna våren 2019Panel kommer i många former och här ser vi våra favoriter! Grön, smal panel målad med LADY Supreme Finish Halvblank i LADY 7629 Antique Green. Persikofärgad panel är målad i LADY Supreme Finish Matt i LADY12084 Dusky Peach.

Panel och lister målas med LADY Supreme Finish som finns i alla färger och kommer i fyra olika glansgrader; matt, silkematt, halvblank och superblank. Att kombiner olika glansgrader skapar en diskret och elegant kontrast. Glöm inte att gamla möbler, köksskåp osv kan få nytt liv med ett lager färg och ny kulör.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Våren 2019

Slutligen kan vi summera våren 2019 med ord som färgrik, positiv och plats för personlighet. Släpp loss – visa vem du är – i form av nya färgval och kombinationer! Lycka till!

Nina
Nina

Nina – Nina Klæbo Mørkve | Skandinavisk Kulörchef Jotun

Nina har alltid full koll på de senaste trenderna. Hon trollar fram de allra vackraste färgkombinationerna och hennes kulörråd är alltid träffsäkra. Tillsammans med LADY-teamet tar hon gång på gång fram de vackraste kulörerna och färgkartorna.

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

Välkommen till Julia Dangs kreatörsstudio

När kreatören Julia Dang besökte lanseringseventet för vår senaste LADY-färgkarta CANVAS blev hon inspirerad till att måla om hela Studio…

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

Ett lugnare uttryck med kalkfärg

Funderar du på att måla med kalkfärg? Inspireras av Emelie Augustssons vackra vardagsrum målat med vår kalkfärg LADY Minerals i…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Vasastan i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Dova, beige färger hos Emma Melin

Har du också inspirerats av Emma Melin och hennes fina hem på Instagram? Vi fick chansen att hälsa på och…