Hemma hos Daniella Witte

Hemma hos Daniella Witte

Välkomna hem till inredningsstylisten Daniella Witte som nyligen har målat om sitt vardagsrum. Välkomna in, och gör dig redo för en rejäl dos inspiration! Väggarna är målade med LADY Pure Color i 1876 Vitt Te, taket med LADY Perfection i 9918 Klassisk Vit och snickerierna med LADY Supreme Finish Pure Matt i 12076 Modern Beige

Daniella Witte

Daniella Witte är en av Sveriges främsta inredare. Hon bor tillsammans med sin man, två tonårspojkar och deras hund i ett hus på 350 kvm från 1907. Huset är en mangårdsbyggnad som tidigare var en hästgård. Nu har gården förvandlats till familjens hem och det är här Daniella har sin inredningsstudio. Härifrån kreerar Daniella och skapar läckra samt sinnliga miljöer.

– Jag är en person som alltid haft en passion till att skapa vackra miljöer med syftet att ge goda energier och välbefinnande. Naturen är min största inspiration och just nu håller jag på att fördjupa mig i hur vi kan använda naturens kraft i skapandet av rummet. Samtidigt läser jag just nu till samtalsterapeut för att utveckla kunskapen i hur vi människor fungerar i vårt själsliga och mentala väsen. Inget utesluter det andra utan jag ser detta som en utveckling till att bidra till en mer långsiktig och hållbar kunskap inom just skapandet av rummet, förklarar Daniella.

Kolla in Daniellas hemmakontor här!

Inspireras av naturen

– Min inspiration kommer främst från naturen. Färger material och ljusinsläpp är ofta från en förnimmelse jag upplevt någonstans ute i naturen. De naturliga elementen jord, vatten, eld och luft lägger alltid grunden i mitt skapande av rum, förklarar Daniella. Inredning har alltid funnits i mitt liv och fungerade från början som återhämtning från en ganska stökig omgivning när jag var barn. Sedan när jag blev vuxen har det fortsatt till en professionell nivå. Först på Ikea och sedan i eget företag.

Harmoniskt hem! Väggarna är målade med LADY Pure Color i 1876 Vitt Te, och taket med LADY Perfection i 9918 Klassisk Vit. Stuckaturen är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt i 12076 Modern Beige.  

Ommålning av vardagsrum

Nyligen målade Daniella om sitt vardagsrum i kulörerna 1876 Vitt Te, 12076 Modern Beige och 9918 Klassisk Vit. Detta är kulörval som bjuder in naturen utanför Daniellas fönster, in i hemmet.

– Min intuition gick till att spegla de härliga sädesfält som omger vår gård. Allra vackrast tycker jag att de är på sensommaren i sin ljusa böljande vete-beige nyans. Och när sensommarsolen värmer på skapas precis den känslan som jag ville ta in i detta rum med hjälp av de valda kulörerna. Kombinationen av dessa nyanser skulle också ge en fin grund till gröna växter och de blommor och grenar jag gillar att ta in i min inredning under årets alla faser, förklarar Daniella.

Väggarna är målade med LADY Pure Color i 1876 Vitt Te, och taket med LADY Perfection i 9918 Klassisk Vit. Stuckaturen är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt i 12076 Modern Beige.  

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Läckra övergångar! 

Jag målade stuckaturen och snickerierna med LADY Supreme Finish Pure Matt – en otroligt vacker färg som gav detaljerna i rummet ett lyxigt sober-matt uttryck. Jättefin och samtidigt tålig! Jag och familjen är jättenöjda. Resultatet blev precis som vi önskade.

Färgens roll

Färg och arbetet med nyanser är för mig avgörande till skapandet av rummet. Olika kulörer ger olika energier till oss människor vilket är jättespännande. Det känns som ju mer jag lär mig om färg desto roligare är det. Blir liksom aldrig mätt på färg då skapandet är oändligt, avslutar Daniella.

Väggarna är målade med LADY Pure Color i 1876 Vitt Te.

Få mer inspiration av Daniella här!

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Nordisk elegans hos Catrine och Per Ove

Det vackra hemmet tillhörande inredningsstylisten Catrine Svellingen kännetecknas av egendesignade lösningar, greige kulörval och nordisk design. Välkommen in! Catrines eleganta…

Inbjudande hall hos @houseofekman

Inspireras av Emma Ekmans nymålade hall och korridor! Att måla taket i en mörkare kulör än väggen ger en spännade…

Sophisticated Red – En stilsäker burgundyton

Nyheten Sophisticated Red är en djup och stilsäker burgundyröd ton. Denna nyans är varm, läcker – och lätt att bli…

Hemma hos Elisa Røtterud

Välkommen in till Elisa Røtteruds härliga Oslo-hem! I lägenheten på Grefsenkollen skapar dämpade färgkombinationer en behaglig och nästan meditativ atmosfär…

Modern minimalism hos Alexandra Hoang

När modeprofilen Alexandra Hoang och hennes man Thien köpte en lägenhet i Barcode slutade det med att de förnyade både…

Natural Green – rustik ton för jordnära hem

Nyheten 8575 Natural Green har blivit mycket populär sen lanseringen – och det av goda skäl! Vi älskar helt enkelt…