Hemma hos Michaela Forni

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar bakom inredningsstilen i Stockholm jämfört med sommarhuset i Marbella. Välkommen hem till Michaela Forni med familj!

Bilden ovan: Den vackra braskaminen blir pricken över i:et till en i övrigt neutral färgsättning. Väggarna är målade med LADY Pure Color i den varma beigetonen 1931 Kokos.

Driver bolag med sin familj

Entreprenören och kreatören Michaela Forni har flera framgångsrika bolag och start ups i ryggen. Senast i raden är gravid- och småbarnsappen Baby Journey som hon driver tillsammans med sin bror Timothy och sin fästman Damon. Appen blev efter bara 9 månader rankad som Sveriges tredje största gravidapp med över 50 000 användare.

Michaela Forni driver tillsammans med sin bror Timothy (till höger i bild) och sin fästman Damon (ej i bild) gravid- och småbarnsappen Baby Journey som går riktigt bra.

Idén föddes i samband med att Michaela och Damon fick sitt första barn tillsammans, sonen Dante. Deras vision var att skapa ett ”baby universe”, något de tyckte saknades på babytech-marknaden. Parallellt med att Michaela nu är föräldraledig med deras andra barn, dottern Gaia, ska Baby Journey även satsa på e-handel med fokus på personaliserade affischer för barnrum.

Inredningsdrömmen

Lägenheten på Östermalm i Stockholm var från början ett renoveringsobjekt. Tillsammans med inredningsarkitekter lyckades Michaela och Damon få hemmet precis som de ville ha det.

– Vi hade aldrig fått till det utan våra inredningsarkitekter, Look Projects. De tog tillsammans med oss fram en vision och drev den i mål. Deras sätt att få ihop detaljer har varit oslagbart och de förstod vår vision till 100%! säger Michaela.

Drömmen om ett hem som andas lugn och harmoni uppfylldes tillsammans med inredningsarkitekterna. Här spelar kulörvalen en viktig roll! I köket får den varma tonen 1931 Kokos följa med från vardagsrummet. Både väggar och snedtak är målade med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color.

LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Michaelas egna inredningskunskaper och känsla för färg och form har definitivt satt sin prägel i lägenheten. Hon har varit inredningsintresserad så länge hon kan minnas.

– När jag var liten var mitt drömjobb inredningsarkitekt! Jag brukade köpa inredningstidningar för min veckopeng och sätta ihop kollage med olika stilar för olika projekt. Intresset alltid funnits där, sedan plockar jag fram det mer vid vissa stunder i livet – som nu med våra två nya bostäder! säger Michaela.

Vackert med kulörta ljus mot den neutrala bänkskivan! Väggen bakom är målad med LADY Pure Color 1931 Kokos.

Våra väggar hemma är målade i Jotuns mest sofistikerade färger

Färgsättningen och stilen i Stockholm och Marbella

Michaela berättar att hon vill att hemmet ska vara en plats där man får landa. Eftersom de lever ett hektiskt liv ville de ha väggfärger som får axlarna att sjunka ner, vilket symboliseras i deras kulörval.

– Tanken är att hjärnan ska få vila här och att familjen ska bli omfamnad. I vår lägenhet i Stockholm är det väldigt harmoniskt, genomtänkt, sofistikerat och lyxigt. Allt har en tanke och ska skapa ett lugn. Därför är våra väggar hemma målade i Jotuns mest sofistikerade färger, som 1931 Kokos och 1876 Vitt Te, berättar Michaela.

Vackert och sofistikerat! En braskamin med levande marmor ger verkligen en härlig effekt i rummet. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 1931 Kokos. Till vänster kan man även ana hallförvaringen målad med  LADY Supreme Finish Pure Matt i 1876 Vitt Te.

Spana även in kreatören Sara Biderman vars hem också är målat i 1931 Kokos och 1876 Vitt Te.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Jag kommer aldrig kunna flytta, för inget hem kommer gå att mäta sig med detta. Jag älskar det!

Den beige hallförvaringen, målad med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1876 Vitt Te, bryts av med en turkos ton som vittnar om ett barnrum – nämligen Dantes! Där hittar vi den vackra kulören 7163 Minty Breeze, målad med LADY Pure Color. Listerna är målade med LADY Supreme Finish Silkematt i 1453 Bomull.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Förutom renoveringsobjektet i Stockholm gav de sig på ännu ett projekt i Marbella – en semesterbostad där familjen skulle kunna åka iväg och vistas under längre perioder.

I Marbella är temat istället semester! Där har vi låtit andra färger komma fram, som persika och pistage, för att skapa en kontrast till Stockholmsboendet. Kulörerna blir verkligen ledstjärnan i de olika stilarna, säger Michaela.

Färgsättningen och stilen i Marbella-boendet andas semester. Här ser vi en härlig pistagegrön nyans på väggarna i vardagsrummet som leder ut till uteplatsen, tillsammans med sydeuropeiska inslag i inredningen.

Vardagsrummet till vänster tillsammans med badrummet till höger. Så fint, tycker vi!

Sovrummen

Om det är någon plats som ska andas lugn och ro i hemmet så är det ju sovrummet. Den varma beigetonen 1931 Kokos har därför följt med in i Michaelas och Damons sovrum i Stockholms-lägenheten. Mjukt och harmoniskt! Dottern Gaias rum fått kulören 10290 Soft Touch och sonen Dantes rum är målat i 7163 Minty Breeze.

Kulören 1931 Kokos ger en lugn känsla i sovrummet. Med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color kommer kulören till sin rätt och ger väggen ett exklusivt, supermatt utseende.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Mjuk och lugn färgsättning hemma hos Michaela. Väggarna är målade med LADY Pure Color i den varma beigetonen 1931 Kokos.

Vi frågade Michaela om hon var nöjd med färgerna i lägenheten – och svaret var solklart.

– OM jag är! Jag kommer aldrig kunna flytta, för inget hem kommer gå att mäta sig med detta. Jag älskar det! säger Michaela.

Michaela fixar i ordning dottern Gaias säng. Här har väggarna fått den mjuka, rosabeige kulören 10290 Soft Touch tillsammans med den varma vittonen 1453 Bomull på listerna. Väggarna är målade med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color och listerna med vår slitstarka snickerifärg LADY Supreme Finish Silkematt.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Drömbilden – att äntligen få landa

De senaste två åren har ägnats åt att rusta upp renoveringsobjekten i Stockholm och Marbella. Under 2024 ligger fokus på att kunna börja njuta på riktigt av deras vackra hem.

– Allt som allt har dessa renoveringsprojekt tagit två år. Så nu är det dags för oss att få landa i dessa hem under 2024, vilket är en riktig drömbild jag har haft. Äntligen! säger Michaela.

Med så fina kulörval och vacker inredning tror vi inte det kommer bli svårt att landa och njuta av hemmen. Här ser vi LADY Pure Color i 1931 Kokos på väggen.

Tack Michaela Forni för att vi fick hälsa på hos dig!

Styling: Michaela Forni

Foto: Lisa Höök

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…