Hemma hos Rebecca Fredriksson

Hemma hos Rebecca Fredriksson

Välkomna hem till Rebecca Fredriksson – inredningsstylist, Content Creator och Influencer. Här får vi titta in i hennes nya kök och vardagsrum, målat i den jordnära kulören 1140 Sand, en varm beige färg som ger ro och harmoni. 

Entreprenör och mamma med stort inredningsintresse

Rebecca Fredriksson arbetar som inredningsstylist, Content Creator och influencer. Hon är en sprallig tjej som älskar att ha många projekt på gång samtidigt och alltid har många bollar i luften. – Jag skulle väl kalla mig entreprenör till yrket. Men jag är även mamma till Dylan och en liten i magen som är beräknad nu i maj, säger Rebecca, som är i full gång med att bygga nytt hus tillsammans med sin man, Henke.

Det nya huset ligger på en unik strandtomt med vattnet som närmsta granne, bara tio minuter från Norrköping. Husbygget går framåt och hela nedre plan är i princip klart. De har också målat det mesta på övre plan och har bara lite detaljer kvar.

Bara den nya nedervåningen är större än hela det gamla huset. Det är så fantastiskt att få det större och rymligt, säger Rebecca.

Hon avslöjar att inredningsintresset har funnits sedan hon var liten. Redan som barn ändrade hon om hemma, hade små projekt och skulle möblera om flera gånger i veckan. Hon har alltid gillat att ha fint omkring sig och varit noga med att det ska kännas hemtrevligt och ombonat. Hon älskar att hitta inspiration, men sedan göra sin egen tolkning.

Inspirationen hittar jag lite överallt, tidningar, resor jag gjort, sociala medier och Pinterest. Men framför allt resor jag gjort, säger Rebecca.

rebfre kök

De målade ytorna i Rebeccas nya kök har fått den varma beige kulören 1140 Sand. Den kalkaktiga, matta och levande finishen har hon fått fram genom att måla med LADY Minerals kalkfärg som ger väggen en vacker och personlig prägel.

Färgsättningen av nya huset

Det är ett gediget jobb att välja kulörer för att färgsätta ett helt hus. Rebecca berättar att hon i skolan läste mycket om färger, ljushetslägen osv. och att hon lärde sig mycket då, men också att hon har en intuitiv känsla för färg.

Rebecca Fredriksson – @rebfre – i sitt nya vardagsrum.

Alltså det är något med mig och färger, jag bara ser det liksom. Många tycker ju att det är supersvårt att välja nyans, vilket det också kan vara. Men för mig är det inte så svårt, jag vet verkligen vad jag gillar och föredrar, samt åt vilket håll färgen ska gå.

Hon har en röd tråd när det kommer till färgvalen i det nya huset och har genomgående valt kulörer som är ljusa, varma och harmoniska. Det är också färger som är mer dämpade i tonen och som passar perfekt tillsammans.

Jag kände för alla färger direkt! säger Rebecca. Jag älskar varma färger som går mer åt gult än grått och jag såg ganska fort vilka jag gillade, även om jag såklart jämförde olika nyanser mot varandra innan jag bestämde mig.

Det här är hela färgskalan de har valt till övervåningen. Rebecca berättar att hon är otroligt nöjd med kulörvalet och att alla kulörer smälter ihop så fint.

Jag älskar varma färger och såg fort vilka jag gillade!

Rebecca Fredriksson soffa

Kök och vardagsrum smälter sömlöst ihop genom att samma kulör använts även på väggen bakom soffan. Det är den varma nyansen 1140 Sand målad med LADY Minerals kalkfärg som skapar det harmoniska intrycket. 

Kalkfärg

När du målar med LADY Minerals kalkfärg ska du först grunda väggen med Jotun Kvist och Spärrgrundning och därefter måla en strykning av önskad väggfärg i samma kulör som kalkfärgen. Rebecca valde att grunda med en strykning LADY Pure Color i nyansen 1140 Sand, samma kulör som kalkfärgen. Därefter målades kalkfärgen på med pensel för att skapa det personliga uttrycket.

 JOTUN Kvist- och spärrgrundning

JOTUN Kvist- och spärrgrundning

 • Kvistlack och grundning i ett
 • Isolerar kvistar och missfärgat underlag
 • Spärrar nikotin, sot och kvistar

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

LADY Minerals kalkfärg finns nu i ännu fler kulörer – både varma och jordnära och mer lekfulla – i det här inlägget får du mer inspiration.

Det här låter kanske lite konstigt, men jag har inte provmålat en enda kulör här hemma, säger Rebecca, men lägger för säkerhets skull till att det förstås är att föredra, då kulörerna till exempel kan skifta väldigt mycket i olika ljus.

För dig som inte är lika färgsäker och har samma intuitiva känsla som Rebecca rekommenderar vi att provmåla innan. Gärna på en lös skiva som du kan flytta runt och se hur den tar sig ut i olika ljus och vinklar. För det ändamålet finns Jotun Kulörprov interiör – en liten provburk som kan brytas i alla vackra LADY-kulörer.

 JOTUN Kulörprov Interiör

JOTUN Kulörprov Interiör

 • Tryggt kulörval
 • Matt yta
 • Rätt kulöråtergivning

Förväntningar på framtiden

Hela familjen är otroligt taggad på att få klart drömhuset och kunna flytta in helt och hållet. De längtar förstås också mycket efter lillasyster och ser fram emot att barnen ska få sina alldeles egna rum med magiska kulörer.

Jag är så pepp på 2022 och längtar efter våren och sommaren. Jag blir helt pirrig och lycklig när jag tänker på att sova första natten i det nya huset! Vi är så otroligt nöjda med resultatet och ser verkligen fram emot att visa er alla kulörer vi valt. Henke är med supernöjd! Vi har även fått så otroligt fin feedback på våra kulörer här hemma, vilket känns så roligt.

Längtar du också efter sommaren? 2019 besökte vi Rebecca i torpet på tomten utanför Norrköping som redan då gav massor av inspiration, med riktig sommarkänsla!

Rebecca Fredrikssons kök

Rebeccas kök är målat med LADY Minerals kalkfärg i kulören 1140 Sand. Stilrent och snyggt!

Vi tackar för den lilla smygtitten in i Rebeccas kök och vardagsrum och hoppas på att snart kunna visa fler bilder från hennes drömmiga nybyggda hem! Du kan följa Rebeccas husbygge på @husdrommenvidstranden och på hennes Instagramkonto @rebfre.

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Kommunikatör & marknadsförare

Emelie arbetar med projekt för Jotuns marknadsavdelning. Hon har ett stort intresse för färg och form och delar gärna med hjälp av Jotuns färgexperter och samarbetspartners med sig av inspiration och målningstips.

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…