Nya läckra kulörer i LADY Minerals kalkfärg!

Nya läckra kulörer i LADY Minerals kalkfärg!

 – Äntligen finns det ännu fler och nya kulörer som är tillgängliga i LADY Minerals kalkfärg

I bilden ovan är alla ytor målade i den gyllene beigetonen 1303 Observe, som är fantastisk i kalkfärg. Väggen är målad med LADY Minerals kalkfärg, dörren med LADY Supreme Finish i Matt glansgrad och bänken med LADY Supreme Finish i Halvblank glansgrad.

Unika kulörnyheter

Visste du att alla våra kulörer har ett unikt recept, som är anpassat efter varje LADY-produkt? Det innebär att varje gång vi lanserar en ny färgkarta, så presenteras även nya och anpassade kulörer för LADY Minerals kalkfärg. Kolla in alla nyheter här!

JOTUN_LADY-Minerals_11130-Shade_Väggen är målad med LADY Minerals kalkfärg i 11130 Shade.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Rustikt och gyllene

I kulörtemat EMBRACE finns det fem kulörer som kan brytas i LADY Minerals kalkfärg. De rustika och gyllene beigetonerna, liksom den roströda tonen 12179 Embrace är som skapade för kalkfärgens levande uttryck. Dessa varma, naturliga kulörer blir mjuka och lugna med kalkfärgens råa finish.

Jotun-LADY-EMBRACE-Observe_Caravan-Iron-BlueHär är väggarna målade med den supermatta väggfärgen, LADY Pure Color, i kulören 12179 Embrace. Taket är målat i 1303 Observe med LADY Perfection. Dessa kulörer kan du även få i LADY Minerals kalkfärg

Vackert med kalkade väggar

Alla kulörer får ett levande, vackert kalkmatt utseende och ett unikt kulöruttryck med LADY Minerals kalkfärg. Resultatet blir både mjukt och varmt. Det rustika och operfekta utseendet sätter en läcker prägel på inredningen.

LADY Minerals kalkfärg skapar den perfekta kulissen till konst och inredningsdesign, samt till alla typer av trä.

JOTUN_LADY-Minerals_11130-Shade_LADY Minerals kalkfärg i kulören 11130 Shade. Texturen i kalkfärgen är matt och ger ett rått, rustikt och samtidigt tidlöst uttryck.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Se hela kulörurvalet på LADY Minerals kalkfärg på vår hemsida. 

Lekfulla kulörer

I temat PLAYFUL är det hela sju stycken, lekfulla kulörer som kan brytas i LADY Minerals kalkfärg. Vi har dessvärre inte bilder på alla kulörerna i kalkfärg, men hoppas att nedan bilder kan inspirera till ert projekt.

LADY 8565 Hope. 6384 Wish og 20186 Lavender TouchBilden till vänster: Väggen är målad med LADY Pure Color 8565 Hope och taket med LADY Perfection 8565 Hope. Den blågröna väggen till höger är målade med LADY Pure Color 6384 Wish.
På den högra bilden är väggarna målade i den vackra, gråaktiga lavendeltonen 20186 Lavender Touch, med supermatta LADY Pure Color. Denna kulör är helt fantastisk som kalkfärg.  

Dämpade greige och rosatoner

Det sista temat, CHERISH, bjuder på en mjuk och dämpad kulörpalett. Även här erbjuder sju stycken nya kulörer i LADY Minerals kalkfärg.

JOTUN_LADY_Friendly-Pink_Lys-Granitt_Pale-Linden_Frostroyk_Antique-Brass_Bilderna visar kulörerna från temat CHERISH. På höger sida är bordet målat med LADY Supreme Finish i 2011 Antique Brass

Använd din kreativitet

När du målar med LADY Minerals kalkfärg kan du verkligen få utlopp för din kreativitet och skapa ett personligt uttryck i hemmet. Sätt prägel på väggarna och få en effektfull finish som passar din stil.

Med långa strykningar får du en lugnare effekt, medan kortare ger ett mer intensivt uttryck.

Så målar du med LADY Minerals kalkfärg

LADY Minerals kalkfärg är enkel att påföra och ska alltid målas med pensel. Eftersom det är det personliga uttrycket som är i fokus, så rekommenderar vi att ni testar tekniken på en liten yta innan ni börjar att måla väggen. På så sätt får du det uttryck som du önskar.

Glöm inte!

Innan du påbörjar målningen med LADY Minerals kalkfärg, så måste du grunda väggen med Jotun Kvist och Spärrgrundning samt måla en strykning av önskad väggfärg, ex. LADY Pure Color, i samma kulör som kalkfärgen. Därefter kan du följa instruktionerna i filmen.

 JOTUN Kvist- och spärrgrundning

JOTUN Kvist- och spärrgrundning

 • Kvistlack och grundning i ett
 • Isolerar kvistar och missfärgat underlag
 • Spärrar nikotin, sot och kvistar

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…

12290 Antwerp Beige – en omedelbar klassiker

Mmm, beige. Den ljusa, gråbruna färgen som passar till allt och som vi aldrig riktigt tröttnar på. Men det finns…

4947 True Blue – en elegant kick till din interiör

Kulörnyheten Jotun LADY 4947 True Blue från vår nya färgkarta CANVAS är en frisk och ren blåton med omedelbara associationer…