Rustika, råa och ärliga kulörer

Rustika, råa och ärliga kulörer

Rustika kulörer och ytor omfamnar oss i kulörtemat ”EMBRACE”. 

En kulörpalett i en perfekt balans. Den är dämpad och jordnära, och samtidigt färgstark och vänlig.

Skapa rum för värdefulla ögonblick

I kulörtemat ”EMBRACE” från färgkartan TOGETHER, har vi blivit inspirerade av naturliga och omfamnande kulörer. EMBRACE består av kulörer som representerar naturliga element som jord, sand, öken, järn och rost. Att omge sig med naturliga toner i hemmet har en bra effekt på oss. Det ger oss människor en glädje och harmoni.

Minnen kan väckas till liv med hjälp av kulörer. En gulbeige ton få oss att minnas mormors gamla kök, och en blågrå ton kan ge oss sommarminnen från en gammal sommarstuga. På så sätt kan kulörer skapa värdefulla ögonblick, förklarar Lisbeth Larsen, global kulörchef på Jotun.
Jotun-LADY-1909-Kalkoker-0280-CaravanMed inspiration från gyllene sandkorn. Väggen är målad med LADY Pure Color 1909 Kalkocker och bordet är målat med LADY Supreme Finish 0280 Caravan. På den högre bilden är väggen målad med LADY Pure Color 1909 Kalkocker. Detta är en dämpad gulton med en lång historia som berikar ditt hem med erfarenhet, värme och skapar närvaro. 

Naturliga kulörer och element skapar rum för unika ögonblick, där nya minnen kan ta form

Operfekt skönhet

Många känner igen det enkla och det perfekta, operfekta. I detta tema värdesätts skönheten i det långvariga och rustika.

Vi tar vara på gamla saker och använder det i arkitekturen samt interiören, berättar Lisbeth Larsen. Vi kombinerar gärna gamla skatter, i en vackra kombination med nya inredningsobjekt. Hemmet ska upplevas som opretentiöst och personligt, och gärna ”kryddad” med unika möbler och konst.

Estetiska och tydliga värderingar tas in i interiören genom trä och textilier. Ytorna är råa och taktila, och formerna är enkla och organiska. Original detaljer och trä kombineras i en solid, hantverkskänsla.
JOTUN_LADY_11130-ShadeVäggen är målad med LADY Pure Color i 11130 Shade. Detta är en varm, gråbeige och naturlig ton.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Dämpad och samtidigt färgstark

I denna palett är kulörerna dämpade och jordnära, och de naturliga tonerna är avstämda och behagliga. EMBRACE består av rustika nyanser av jord och sten som ger omgivningen ett lugn och en trygghet. Denna palett är även dynamisk och färgstark med nyanser som spänner från djup roströd, till ocker och gulbeige, med inslag av blågrått.

JOTUN_LADY_5516-Iron-BlueLADY Pure Color 5516 Iron Blue. Detta är en läcker blåton med ett gråaktigt inslag som ger kulören ett coolt och industriellt uttryck. 

Dessa kulörer får en extra dimension när du målar med LADY Pure Color, som ger väggen ett supermatt och exklusivt uttryck. Med dess unika kulöråtergivning får man ett sobert och sinnligt uttryck.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

En rå kulörpalett med rustika toner

I detta tema är det kalla toner som möter de varma och gyllene nyanserna. Kulörpaletten har en dynamik som är färgstark, men samtidigt avstämd och behaglig. Här är kombinationsmöjligheterna många, och de kulörer som du sätter ihop avgör hur kontrastrik färgsättningen blir.

En rå och läcker kulörpalett som både kan ge en gyllene bas, och skapa starka kontraster- om du vill.

Levande ytor med kalkfärg

Temat bjuder på rustika detaljer genom levande ytor på väggarna, med hjälp av LADY Minerals kalkfärg. Det operfekta uttrycket och kulörerna skapar en vänlig, varm och trygg atmosfär.
JOTUN_LADY-Minerals_1303-ObserveRustika kulörer och ytor i en perfekt kombination med LADY Minerals Kalkfärg1303 Observe

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

Har du ojämna väggar och önskar ett kalkliknande uttryck? Använd då LADY Minerals Revive som jämnar ut ojämna väggar och ger de ett betongliknande uttryck. Läs mer om det här!

Playful – den energiska och färgstarka kulörpaletten.

Cherish – paletten med avkopplande pasteller och varma neutraler.

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…