Rustika, råa och ärliga kulörer

Rustika, råa och ärliga kulörer

Rustika kulörer och ytor omfamnar oss i kulörtemat ”EMBRACE”. 

En kulörpalett i en perfekt balans. Den är dämpad och jordnära, och samtidigt färgstark och vänlig.

Skapa rum för värdefulla ögonblick

I kulörtemat ”EMBRACE” från färgkartan TOGETHER, har vi blivit inspirerade av naturliga och omfamnande kulörer. EMBRACE består av kulörer som representerar naturliga element som jord, sand, öken, järn och rost. Att omge sig med naturliga toner i hemmet har en bra effekt på oss. Det ger oss människor en glädje och harmoni.

Minnen kan väckas till liv med hjälp av kulörer. En gulbeige ton få oss att minnas mormors gamla kök, och en blågrå ton kan ge oss sommarminnen från en gammal sommarstuga. På så sätt kan kulörer skapa värdefulla ögonblick, förklarar Lisbeth Larsen, global kulörchef på Jotun.
Jotun-LADY-1909-Kalkoker-0280-CaravanMed inspiration från gyllene sandkorn. Väggen är målad med LADY Pure Color 1909 Kalkocker och bordet är målat med LADY Supreme Finish 0280 Caravan. På den högre bilden är väggen målad med LADY Pure Color 1909 Kalkocker. Detta är en dämpad gulton med en lång historia som berikar ditt hem med erfarenhet, värme och skapar närvaro. 

Naturliga kulörer och element skapar rum för unika ögonblick, där nya minnen kan ta form

Operfekt skönhet

Många känner igen det enkla och det perfekta, operfekta. I detta tema värdesätts skönheten i det långvariga och rustika.

Vi tar vara på gamla saker och använder det i arkitekturen samt interiören, berättar Lisbeth Larsen. Vi kombinerar gärna gamla skatter, i en vackra kombination med nya inredningsobjekt. Hemmet ska upplevas som opretentiöst och personligt, och gärna ”kryddad” med unika möbler och konst.

Estetiska och tydliga värderingar tas in i interiören genom trä och textilier. Ytorna är råa och taktila, och formerna är enkla och organiska. Original detaljer och trä kombineras i en solid, hantverkskänsla.
JOTUN_LADY_11130-ShadeVäggen är målad med LADY Pure Color i 11130 Shade. Detta är en varm, gråbeige och naturlig ton.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Dämpad och samtidigt färgstark

I denna palett är kulörerna dämpade och jordnära, och de naturliga tonerna är avstämda och behagliga. EMBRACE består av rustika nyanser av jord och sten som ger omgivningen ett lugn och en trygghet. Denna palett är även dynamisk och färgstark med nyanser som spänner från djup roströd, till ocker och gulbeige, med inslag av blågrått.

JOTUN_LADY_5516-Iron-BlueLADY Pure Color 5516 Iron Blue. Detta är en läcker blåton med ett gråaktigt inslag som ger kulören ett coolt och industriellt uttryck. 

Dessa kulörer får en extra dimension när du målar med LADY Pure Color, som ger väggen ett supermatt och exklusivt uttryck. Med dess unika kulöråtergivning får man ett sobert och sinnligt uttryck.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

En rå kulörpalett med rustika toner

I detta tema är det kalla toner som möter de varma och gyllene nyanserna. Kulörpaletten har en dynamik som är färgstark, men samtidigt avstämd och behaglig. Här är kombinationsmöjligheterna många, och de kulörer som du sätter ihop avgör hur kontrastrik färgsättningen blir.

En rå och läcker kulörpalett som både kan ge en gyllene bas, och skapa starka kontraster- om du vill.

Levande ytor med kalkfärg

Temat bjuder på rustika detaljer genom levande ytor på väggarna, med hjälp av LADY Minerals kalkfärg. Det operfekta uttrycket och kulörerna skapar en vänlig, varm och trygg atmosfär.
JOTUN_LADY-Minerals_1303-ObserveRustika kulörer och ytor i en perfekt kombination med LADY Minerals Kalkfärg1303 Observe

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

Har du ojämna väggar och önskar ett kalkliknande uttryck? Använd då LADY Minerals Revive som jämnar ut ojämna väggar och ger de ett betongliknande uttryck. Läs mer om det här!

Playful – den energiska och färgstarka kulörpaletten.

Cherish – paletten med avkopplande pasteller och varma neutraler.

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Så lyckas du med bredspackling av väggar

Nu kan alla få ett jämnt och vackert resultat betydligt enklare än tidigare! – Läs om våra nya, suveräna rullspackel…

Vårlika pasteller

Välkomna hem till Annette Nordstrøms personliga hem! Gör dig redo för en rejäl dos av vårkänslor och pasteller.  Ny energi…

Ett drömkök i dämpade nyanser

Ett drömkök i tidlös design. – Kristin och Borgar Lindhjem bygger nytt gårdshus på Lindhjem gård, och det vackra köket…

Så tillverkar du bröstpanel

Önskar du dig en dekorativ bröstpanel? Få tips på hur du kan tillverka den själv!   Dekorera väggarna med bröstpanel…

Naturlig ockranyans i köket

Lär känna LADY 0280 Caravan. En klassisk ockranyans, den här gången i moderna omgivningar i ett fantastiskt norskt hus i Åsgårdstrand, Vestfold. …

Lär känna Anna-Karin, @NyttHem

Välkomna hem till Anna-Karin som inspirerar tusentals människor dagligen via sitt Instagramkonto @NyttHem. Vi blir ständigt inspirerade av Anna-Karin, och…