Inredningsnyheter och trender för 2019

Inredningsnyheter och trender för 2019

Neutrala, sobra nyanser och fokus på materialanvändning är viktiga inredningstendenser framöver.

Moment – balans och trygghet

Besökande på Oslo Design Fair kunde uppleva ett varierat program och få mycket inspiration när mässan gick av stapeln i slutet av augusti. Temat denna gång var MOMENT – med både hänvisning till norsk och engelsk betydelse av ordet. I detta moment – eller ögonblick – har vi helt nya ramverk för hur vi lever våra liv. Den teknologiska utvecklingen och digitaliseringen i samhället har en enorm betydelse för vårt vardagsliv. Dagens unga anpassar sig till ny teknologi – och känner inte till ett liv utan ständig förändring men är samtidigt trygghetssökande. I hemmet vill vi balansera alla intryck vi upplever i livet. Där vill vi känna stabilitet och trygghet.

Oslo Design Fair

Den sensuella tendensutställningens kurator var Kirsten Visdal. Hon hade valt bra, trygga och varaktiga material i trä, lin, läder, sten och keramik som bekräftar vårt sökande efter de varaktiga värdena. Vackra, neutrala nyanser  0394 Varmgrå och 12075 Soothing Beige från LADY utgjorde mjuka bakgrunder till inredningarna. Utställningsdesignen var fint gjord av Kristine Bjaadal.

Sensuella material

Objekten som hade valts ut var en kombination av handgjorda föremål, konst och design med mjuka former. Med fokus på de fina materialen och den sinnliga upplevelsen blir hemmet en trygg motvikt till det föränderliga samhälle vi lever i just nu. – Detta ger en efterklang till vad Jotuns egen trendexpert, Lisbeth Larsen säger i samband med presentationen av LADYs nya färgkarta.

Jag menar att det är väldigt viktigt att folk skapar sin egen stil och är ärliga mot sin egen identitet. Är man det kommer man i långt större grad slappna av i de miljöer man lever i.

Oslo Design Fair

Träverket är varsamt laserat med LADY Pure Nature White, för att behålla det naturliga uttrycket. Med trä och lin som bakgrund, framhävs den tidlösa, vackra lampserien Lamella från Le Klint, designad av Hallgeir Homstvedt och Jonah Takagi. Stolar från Fogia – Spisolini designade av Andreas Engesvik, Oslo.

Foto av tendensutställningen på Oslo Design Fair: Inger Marie Grini

 LADY Pure Nature White

LADY Pure Nature White

  • Enkel att påföra, droppar inte – perfekt till tak
  • Ger ljust och vackert trä
  • Bevarar utseendet över tid
  • Till obehandlat trä

Gillar du de vackra neutrala nyanserna? Läs mer om CALM-temat i LADY’s nya färgkarta!

Norsk design och hantverk

Tonning & Stryn presenterade flera nyheter på mässan. Här pratar vi om vi äkta, norskt hantverk – och norsk design!

Oslo Design Fair

Andreas Engesvik, Oslo, har designat flera av produkterna för den norska producenten. Bland annat skåpet  av Dal och Lindes mjuka soffan på bilden ovan. Färgen på väggen är den varma LADY Pure Color 10342 Kalkgrå. Styling: Hege Barnholt, Nyanser.no.

Oslo Design Fair

Skrivbordet Vår och den klassiska matstolen Vang. Vackert gjorda och i fina trämaterial som kommer att vara i generationer.

Frama – och nya LADY färger

Frama | Kollekted by hade också en vacker monter på mässan! Dansk design iscensatt av den norsk-italienska superduon bakom Kollekted by, Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio. Läs mer om Kollekted by och den läckra butiken här!

Oslo Design Fair

Frama älskar LADY Minerals – och målar många av sina utställningar med precis denna kalkfärg! Här är två av de allra senaste LADY färgerna; 12077 Sheer Grey och 7628 Treasure i en smakfull kombination.

Läs mer om hur du använder LADY Minerals kalkfärg.

Norska design-nyheter

Buene Studio var en ny bekantskap för oss på mässan i år! Vi tycker att deras koncept är så coolt – och vill ha denna fina YOKE-lampan över sängen! En superfin kombination av läslampa och en liten hylla. Minimalistisk, funktionell design – utformat helt i trä.

Oslo Design Fair Oslo Design Fair

Den eleganta lampan finns också i denna modell som hänger över hyllan. Utställningen var målad med LADY Pure Color i den varma färgen 10981 Norwegian Wood

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Sensuellt stengods

Den nya, läckra stengodsserien Nella Vita, designad av Aina Sollie Steen för Lama,  lanserades också under mässan. Produkterna har ett rustikt uttryck med härliga organiska former och är gjorda på en liten keramikfabrik i Italien. Hela serien ger omedelbara associationer till ett bågnande italienskt matbord – dessutom i en praktisk och funktionell design som tål diskmaskin och microvågsugn.

Oslo Design Fair

Utställningen har fått färgen LADY 8422 Green Marble som passar perfekt till den rustika, italienska stilen!

Foto av mässmontrar: Bjørn Johan Stenersen, Nyanser.no.

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…