Kalkfärg ger djup hos Artilleriet

Kalkfärg ger djup hos Artilleriet

Inredningsbutiken Artilleriet ligger i en fantastisk lokal, full av karaktär och känsla, i Göteborg. Läs här hur grundaren, Christian Duivenvoorden, tänkte när väggarna målades i LADY Minerals 8470 Smooth White, ovan.

Före detta stall och ridhus

Artilleriet, en välkänd inredningsbutik i Göteborg, står för en eklektisk blandning av möbler och detaljer. Där finns noggrant utvalda och handplockade vintage-föremål men även ny design, från hela världen.

Butiken ligger i en gammal byggnad från 1800-talet och har från början byggts som stall och ridhus för ett artilleri. –Det är en unik lokal med fantastiska bevarade detaljer, berättar Artilleriets grundare, Christian Duivenvoorden.

LADY Minerals 8470 Smooth White

Sammanhållet, ljust och luftigt

Lokalen, som har mycket karaktär, består av både äldre obehandlade tegelväggar och nybyggda väggar i gips. För att det skulle kännas sammanhållet målades alla väggar med LADY Minerals kalkfärg i färgen 8470 Smooth White. Kalkfärgen gör att gipsväggarna ser putsade ut och de olika ytorna smälter samman på ett fint sätt, säger Christian.

LADY Minerals 8470 Smooth White

Väggarna målade med LADY Minerals kalkfärg 8470 Smooth White.

Christian berättar vidare att det var viktigt att färgen bidrog till att lokalen kändes ljus och luftig men att den ändå fick ett djup. Färgen skulle också fungera ihop med betonggolvet och innertaket i trä.

LADY 8470 Smooth White var precis den färg vi sökte efter och vi tycker att resultatet blev fantastiskt!

LADY Minerals 8470 Smooth White

Väggarna målade med LADY Minerals kalkfärg 8470 Smooth White. Tips! Ett litet kryss efter färgen i vår färgkarta markerar att färgen kan blandas i LADY Minerals.

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levande kalkmatt yta
  • Unikt uttryck
  • Enkelt att lyckas
  • Täckgaranti

LADY 8470 Smooth White

Mjuk och elegant. Precis som namnet säger att den ska vara. Ihop med våra rätta blåtoner är den perfekt – den ger en lugn, mjuk bas som låter accentfärgerna få lysa.

LADY Minerals 8470 Smooth White

Väggarna målade med LADY Minerals kalkfärg 8470 Smooth White.

Som ett galleri

Artilleriet är som ett galleri för design och med den neutrala inramningen som LADY 8470 Smooth White ger kan vi lyfta fram våra produkter samtidigt som lokalen blir intressant i sig, avslutar Christian.

– Vi är supernöjda!!!

Artilleriet

Se fler färger som går att få i LADY Minerals här!

Annika Lindskog
Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Den perfekta grå färgen!

Det tar tid att hitta den rätta färgen; men när man äntligen hittar en färg som passar, är det väl…

Ninas medvetna färgval i Villa Floris

Nina Lunde är inredningsjournalist och bor i Villa Floris, en elegant klassisk villa i Nordstrand som hon och hennes man har…

Praktisk och snyggt i barnrummet

Med LADY Pure Nature White interiörlasyr fick barnrummet ett fint uttryck. Helt i stil med resten av Elisabeth Heiers lägenhet. Elisabeth…

Rå struktur ger lugnt sovrum

Therese Sennerholt, Art Director, Grafisk formgivare och stylist, visar här sitt vackra sovrum målat med LADY Minerals Kalkfärg i färgen…

Passar Eggvit och Bomull till allt?

LADY 1001 Eggvit är en vacker vit färg! Här är tips på fina kombinationer – och vilka du bör undvika…

Gör rummet större med färger och ljus

Du kan enkelt få ett rum att kännas större med hjälp av fina färger och ljus. Visste du att färger…

Go to top