Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna med vår kalkfärg LADY Minerals i 12075 Soothing Beige och det blev så fint!

Bilden: Mysigt vardagsrum! I bakgrunden ser vi väggen som målats med vår kalkfärg LADY Minerals i 12075 Soothing Beige.

Vacker 20-talsvilla i Spånga

Emelie bor tillsammans med sin man, sina två barn på 6 och 9 år och hunden Selma i en vacker 20-talsvilla i Spånga, Stockholm. Mycket av Emelies jobb sker faktiskt just härifrån.

– Jag är lyckligt lottad som får jobba med det jag älskar – foto, styling och inredning. Både som fotograf och stylist, men också som influencer, säger Emelie.

I den mysiga 20-talsvillan i Spånga, Stockholm, bor Emelie tillsammans med sin familj. Här ser vi en av familjemedlemmarna – gårdshunden Selma.

Inredningsintresset har länge funnits hos Emelie. Så pass mycket att det nu blivit en del av hennes verksamhet!

– Jag har alltid tyckt om att ha det fint runt mig, men jag visste nog inte att det var ett intresse förrän jag flyttade hemifrån. Jag möblerade ofta om i mitt barnrum när jag var liten och älskade känslan av att göra om och göra fint, säger Emelie.

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige hemma hos Emelie SundbergEmelie har alltid uppskattat att ha det fint hemma. Nu har hemmet fått sig ännu ett lyft med vår kalkfärg LADY Minerals i 12075 Soothing Beige.

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige hemma hos Emelie SundbergVackert, varmt och harmoniskt. Den beige, kalkfärgsmålade väggen i 12075 Soothing Beige ger hemmet en extra edge! Dörren och bordet har målats med vår snickerifärg LADY Supreme Finish Pure Matt i den mjuka kulören 10678 Space.

Emelies färgsättning och inredningsstil

Det finns en tydlig röd tråd hemma hos Emelie. Färgerna samspelar fint med varandra och allt känns genomtänkt och harmoniskt.

– Jag älskar att det finns en röd tråd genom hela hemmet där färgerna går ihop, men det är såklart viktigast när du har rum i fil. Jag har både tapet och målade väggar och älskar blandningen. Det enda du inte hittar här hemma är vita väggar, säger Emelie.

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige hemma hos Emelie SundbergJordnära, varma färger ser vi mycket av i Emelies hem. Visst smälter väggen med LADY Minerals 12075 Soothing Beige in fint?

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Det enda du inte hittar här hemma är vita väggar.

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige hemma hos Emelie SundbergInte en vit vägg så långt ögat når!

Emelie berättar att hennes inredningsstil har förändras en del genom åren. Men det finns samtidigt en tydlig utgångspunkt som hon behållit genom alla hem hon bott i.

– Det jag alltid älskat är jordnära, varma färger. Jag gillar även en blandning av nytt och gammalt med mycket naturmaterial såsom trä, linne och sten. Jag vill ha det hemtrevligt och ombonat men inte för plottrigt. Jag har mycket mer färg nu än tidigare, men det är dova färger som för tankarna till naturen, säger Emelie.

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige hemma hos Emelie SundbergNaturmaterial, som till exempel linne, har alltid haft en given plats hemma hos Emelie. Väggarna är målade med LADY Minerals i 12075 Soothing Beige.

Hade länge velat måla med kalkfärg

Emelie trivdes med sin tidigare väggkulör, men ville åt det taktila uttrycket som LADY Minerals ger.

– Jag älskar verkligen kalkfärg och har länge tänkt att måla vardagsrummet med kalkfärg. Jag hade en liknande kulör innan som jag gillade, men jag ville ha kalkfärgen för den levande känslan, säger Emelie.

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige hemma hos Emelie SundbergLADY Minerals kalkfärg ger en levande, kalkmatt yta och ett autentiskt uttryck.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Vill du också måla med kalkfärg? Läs mer om hur du målar med LADY Minerals här och se vår nya LADY Minerals-färgkarta här. Emelie kan också ge extra pepp till den som tvekar!

– Jag ÄLSKAR kalkfärgen och den är SÅ härlig att måla med. Det är roligt och lekfullt och resultatet är otroligt. Väggarna blir mer levande och taktila och man får ett helt annat djup i rummet. Mitt enda tips är – våga! Du kommer inte att ångra dig! säger Emelie.

Måla med Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige Emelie med penseln i högsta hugg! När man målar med vår kalkfärg LADY Minerals använder man en speciell teknik, så kallad ”korsstrykning”. Det är även viktigt att först grunda med JOTUN Kvist- och spärrgrundning och därefter måla en strykning vanlig väggfärg (t ex LADY Essence) i samma kulör som LADY Minerals. Läs mer om hur du målar med LADY Minerals här.

Jag ÄLSKAR kalkfärgen och den är SÅ härlig att måla med. Det är roligt och lekfullt och resultatet är otroligt.

 JOTUN Kvist- och spärrgrundning

JOTUN Kvist- och spärrgrundning

 • Kvistlack och grundning i ett
 • Isolerar kvistar och missfärgat underlag
 • Spärrar nikotin, sot och kvistar

 LADY Essence

LADY Essence

 • Fint resultat
 • Matt i alla vinklar
 • Täckgaranti

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Inspireras av uppväxten på Gotland

Kalkfärgen påminner faktiskt mycket om kalkstensbrotten på Gotland, vilket för Emelies tankar till barndomen.

– Jag är från Gotland och uppvuxen i Visby innerstad och kalkfärgen påminner mig om alla kalkstensbrott, stenstränder och putsade fasader längs gränderna i Visby. Det känns verkligen som hemma, säger Emelie.

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige hemma hos Emelie SundbergEmelie trivs i en kalkfärgsmiljö, då det påminner om uppväxten i Visby.

Kalkfärgen påminner mig om alla kalkstensbrott, stenstränder och putsade fasader längs gränderna i Visby. Det känns verkligen som hemma.

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige hemma hos Emelie Sundberg

LADY Minerals kalkfärg ger ett kalkmatt utseende och autentiskt uttryck. Väggen är målad med LADY Minerals i  12075 Soothing Beige och pianot med LADY Supreme Finish Pure Matt i 10678 Space.

Läs mer om LADY Minerals här.

Kulörvalet 12075 Soothing Beige

Tillsammans med oss på Jotun lyckades Emelie komma fram till rätt kulör – 12075 Soothing Beige. Men att hitta rätt nyans är alltid en liten process!

– Jag trivdes ju bra med nyansen jag hade innan, så jag tog hjälp av Jotuns färgexperter och bad dem ta fram ett förslag som de trodde skulle matcha. Sen tog jag hem prover och målade upp på väggen för att se hur de blev i rummet. 12075 Soothing Beige kändes perfekt!, säger Emelie.

Vill du se fler LADY Minerals-kulörer? Se vår nya LADY Minerals-färgkarta här!

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige hemma hos Emelie Sundberg12075 Soothing Beige passar fint in med Emelies övriga inredning som präglas av jordiga, naturnära nyanser.

Matcha kalkfärg med snickerifärg

Förutom att förnya väggarna i vardagsrummet, ville Emelie även måla om sitt piano och vitrinskåp i en matchande kulör.

– Vitrinskåpet och pianot står i samma rum, så där var det viktigt att hitta en fin kombination till LADY Minerals 12075 Soothing Beige. Jag ville ha en lite ljusare, men varm och gräddig ton, och Jotun hjälpte mig att ta fram några alternativ till snickerifärger. Då var det bara att åka hem och provmåla! Mitt val föll på den mjuka tonen 10678 Space, den kändes helt rätt!, säger Emelie.

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige och Jotun LADY Supreme Finish 10678 Space snickerifärg hemma hos Emelie SundbergDet vackra pianot i en ny fin tappning! Till det använde Emelie vår snickerifärg LADY Supreme Finish Pure Matt i 10678 Space. Väggen är målad med LADY Minerals 12075 Soothing Beige.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Vår snickerifärg LADY Supreme Finish finns i fyra glansgrader – från de mattaste Pure Matt till den blankaste Superblank. Emelie valde Pure Matt, eftersom hon tycker det blir extra fint till den kalkmatta väggen.

– Jag gillar matta ytor på snickerier och jag tycker det blir superfint till kalkfärg också. Jag gillar överlag att måla ton-i-ton där kulörerna är hämtade från samma färgfamilj, säger Emelie.

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige och Jotun LADY Supreme Finish 10678 Space snickerifärg hemma hos Emelie SundbergSå vackert vitrinskåp! Det har målats med LADY Supreme Finish Pure Matt i 10678 Space.

Jag gillar matta ytor på snickerier och jag tycker det blir superfint till kalkfärg också

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige och Jotun LADY Supreme Finish 10678 Space snickerifärg hemma hos Emelie SundbergSkåpet har målats med LADY Supreme Finish Pure Matt i 10678 Space.

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige och Jotun LADY Supreme Finish 10678 Space snickerifärg hemma hos Emelie SundbergEmelie njuter av sitt nymålade piano.

Emelie föredrar ton-i-ton, men påpekar samtidigt värdet av att ha en accentfärg.

– Det kan vara otroligt effektfullt att bryta av med en annan kulör, en så kallad accentfärg. Se bara till att den ingår i samma färgfamilj!, säger Emelie.

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige och Jotun LADY Supreme Finish 10678 Space snickerifärg hemma hos Emelie SundbergVid dörrlisterna har Emelie använt en avvikande grön kulör mot det beige och gräddvita. Så fint, tycker vi!

Det kan vara otroligt effektfullt att bryta av med en annan kulör

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige och Jotun LADY Supreme Finish 10678 Space snickerifärg hemma hos Emelie SundbergVäggen är målad med LADY Minerals 12075 Soothing Beige och vitrinskåpet med LADY Supreme Finish Pure Matt i 10678 Space

Framtidsplanerna

Emelie och hennes familj är nöjda med resultatet. Nu siktar Emelie mot fler målarprojekt framöver!

Vi är supernöjda! Nu vill jag måla om alla väggar här hemma. Vårt hem är min målarduk och jag har alltid projekt på gång. Till sommaren ska vi nog ta tag i att måla om hela fasaden! Det blir spännande, säger Emelie.

Jotun LADY Minerals kalkfärg 12075 Soothing Beige och Jotun LADY Supreme Finish 10678 Space snickerifärg hemma hos Emelie SundbergUnder 2024 ska det målas mer där hemma. Det ser vi fram emot!

Vi tackar Emelie för besöket och hoppas vi får komma tillbaka för fler målarprojekt!

Foto och styling: Emelie Sundberg

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…

Lanseringsevent för LADY Minerals hemma hos Angelica Svanström

Vi har lanserat en ny färgkarta för LADY Minerals kalkfärg och LADY Minerals Revive väggförnyare! Vad passar väl bättre än…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…