Kreativt färgval i frodig butik

Kreativt färgval i frodig butik
Det första du möts av innanför dörren hos ”Ruby Elise Blomsterverksted” är ett hav av gröna växter, färger och blommor, i en skön harmoni. Väggen är målad med LADY Wonderwall 10001 Dijon Yellow.

Att komma in genom dörren hos blomsterverkstaden Ruby Elise, är som att träda in i ett frodigt och levande färguniversum. Vi är här för att se hur fin butiken har blivit efter renoveringen med nya, vackra LADY-färger, målat med den robusta LADY Wonderwall. 

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

  • Vacker, matt och robust
  • Extremt slitstark
  • Mycket smutsavvisande
  • Täckgaranti

Ruby Elise _ LADY 2020 Farger

Hos Ruby Elise finns ett överflöd att vackra krukor och frodiga växter. Väggen i bakgrunden är målad med LADY Wonderwall  5489 Free Spirit. Läs mer om den unika nyheten LADY Wonderwall! 

– Hur blir det om vi väljer hela raden?

När butiken skulle renoveras var alla som arbetar där involverade i färgvalet. Man tyckte om många färger och flera föll för den nya färgen LADY 5489 Free Spirit. Butiken består av flera små angränsande rum, något som gjorde det möjligt att skapa en pigg färgpalett bestående av flera färger. Frågan var bara vilka? Det var då Pia (som själv säger att hon är färgblind), sa – ska vi inte bara välja färgerna i hela den raden där? Och, så blev det!

Sagt och gjort!

Så blev det bestämt att lokalerna skulle förnyas med färgerna LADY 10001 Dijon Yellow, LADY 5489 Free Spirit, LADY 11175 Adventure och LADY 20145 Wisdom. När färgpaletten var klar startade planeringen av vilket rum som skulle få vilken färg.

Uppfriskande med 5489 Free Spirit

Det är tydligt att den bohemiska atmosfären i butiken är noggrant planerad och att det inte är någon tillfällighet var växterna står. LADY 5489 Free Spirit, en grönaktigt blå färg utgör nu bakgrunden för frodiga och stora gröna växter. – Många gamla växter har fått en renässans, säger Jane och visar oss vissa utvalda sorter av Fikus, Monstera och Höstglöd.

LADY 5489 Free Spirit

LADY 5489 Free Spirit är den ideala färgen för dig som vill ha energi.

Levande med 10001 Dijon Yellow

En av långväggarna, som också leder in till ett mindre rum, är förnyad med LADY Wonderwall 10001 Dijon Yellow.

Det har varit lite svårt att få det lilla rummet att fungera men med Dijon Yellow blev det bortglömda hörnet plötsligt levande.

LADY 10001 Dijon Yellow _ 20145 Wisdom

Väggen målad med nya LADY Wonderwall 10001 Dijon Yellow.

LADY 10001 Dijon Yellow

En kraftig ockragul färg för dem som är klara för lite energi! Många älskar kombinationen av ockragult, rött och grönt eftersom det skapar orientaliska och varma interiörer. Tankarna går till kelimmattor, lyktor och mjuka textilier. Ockragult kan också bli mer modern i kombination med till exempel mörka gråtoner.

Från svart till 20145 Wisdom

– På den här väggen har vi en ljusskylt så det var viktigt för oss med en mörk färg här, berättar de. LADY 20145 Wisdom är en djup plommonfärg, lugnande, elegant och sofistikerad. – Vi är väldigt nöjda med färgen och bakgrunden den skapar till våra dekorationer. Allt blev mycket behagligare än innan och vi vet att LADY 20145 Wisdom också kommer att passa till en del nya varor som vi får in till våren.

LADY 20145 Wisdom

LADY 20145 Wisdom är magisk och lugnande. Se hur vacker den är som bakgrund i den frodiga butiken.

LADY 20145 Wisdom

Fint strå och frodig Kalla. Väggen målad med nya LADY Wonderwall 20145 Wisdom.

Behaglig verkstad med 11175 Adventure

I verkstaden är stämningen glad och lättsam. Det är tidigt på förmiddagen och det arbetas redan med dagens beställningar av buketter och kransar. – Här inne ville vi ha en färg som vi skulle trivas med hela dagen, säger Ida. Valet föll på LADY 11175 Adventure, och både väggar, tak och hyllor är målade med denna brända orange färg. – Jag tycker att vi har fått en varm blomverkstad som det är skönt att arbeta i, avslutar hon.

11175 Adventure

Det är hektiskt i blomverkstaden tidigt på förmiddagen! Väggar målade med nya LADY Wonderwall 11175 Adventure.

Ruby Elise

Gör din egen höstkrans! 

LADY Wonderwall tål vardagen i butiken

Väggarna är målade med LADY Wonderwall, Jotuns mest robusta väggfärg, för hållbara vackra matta väggar. De robusta och fläckavvisande egenskaperna gör sig bra i butiken som ständigt ändras om och där små och stora saker ofta flyttas.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

  • Vacker, matt och robust
  • Extremt slitstark
  • Mycket smutsavvisande
  • Täckgaranti

 – Vi är mycket nöjda med alla färger och att det blev så matt! Hela processen har varit väldigt kul, speciellt att Pia som är färgblind har stått för färgvalet. Här kommer både människor och växter trivas lång tid framöver, avslutar Jane.

LADY 11175 Adventure

LADY 11175 Adventure är en bränd orange färg. Den är både gyllene, jordnära och varm och bidrar till en exotisk atmosfär.

RubyElise_orkide

Livet är för kort för att inte utforska nya färger!

Ruby Elise Blomsterverksted ligger i Sandefjords centrum och etablerades 2017. Butiken ägs och drivs av Jane Ruby Jensen, Ida Elise Andersen och Pia Grønnegaard. De beskriver sig själva som en dansk-norsk blomfusion med fokus på Skandinaviskt hantverk med en eklektisk twist. Se mer på @ruby_elise.

Foto: Dag Nordsveen

Lär känna hela vår färgkarta och se våra förslag på fina kombinationer med både nya och tidlösa färger!

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Julstämning i en diskret miljö

Här får du receptet på årets juldrink som passar perfekt till färgen LADY 11173 Humble Yellow! Glaset är Ferm Living Ripples…

Grön jul med Local Green och Mocktails

Vi vill slå ett slag för att prova alkoholfria Mocktails i jul! Vår senaste gröna färg LADY 8546 Local Green är gyllene…

En festkväll i magiska färger

Julstämning med ett fint dukat bord – och den djupa, vackra LADY 20145 Wisdom på väggarna! Magisk julstämning Dekorationer på ett…

Jul i varma färger hos Vibeke

Med den dämpade vackra färgen LADY 20120 Organic Red, skapas en varm julstämning i ett nafs! Se det fina julrummet…

LADY Minerals Kalkfärg – nu i fler färger

Nya färger i LADY Minerals Kalkfärg! Den krökta väggen är målad med 11174 Curious Mind. – Livet är fullt av möjligheter – utforska…

Mjukt och harmoniskt med kontraster

Inredningsbutiken Asplund är målad i den vackra LADY Minerals i kulören LADY 10342 Kalkgrå och LADY Pure Color i S8010-G50Y. Färgerna skapar en…

Go to top