Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som hon målade väggarna i både kök, matsal och vardagsrum i. Häng med och inspireras!

Bilden: Väggarna har målats med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color i den varma vita tonen 0486 Silke och köksluckorna med vår snickerifärg LADY Supreme Finish Pure Matt i 1624 Lätthet.

Gift med hockeyproffs

Kristin bor tillsammans med sin man Anton och barnen Noomi, 5 år och Noah, 2 år i ett vackert 1920-talshus i Gävle. Hennes man Anton Rödin är professionell hockeyspelare för Brynäs IF och Kristin själv jobbar som content creator med två Instagram-konton. Snart väntar ännu ett spännande projekt!

– Jag driver idag @kristin_rodin samt @homebykristinrodin på Instagram, och håller även på att starta upp ett helt nytt bolag på sidan om som jag dessvärre inte kan berätta så mycket om just nu. Men om går allt som det ska så lanserar vi våra produkter i slutet av mars. Är man nyfiken kan man hålla utkik på Instagram-kontot @ark_stockholm, säger Kristin.

Kristin driver två Instagram-konton, varav det ena @homebykristinrodin har särskilt fokus på hennes fina hem. Väggarna i matsalen är målade med LADY Pure Color i 0486 Silke.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Alltid haft ett öga för det estetiska

Intresset för färg och form har alltid funnits där för Kristin, men stilen har förändrats genom åren.

– Jag skulle nog säga att jag alltid haft ett estetiskt öga och en kärlek till skapande. Sen har det kanske inte alltid varit vackert, men charmen är att man växer och förändras och förbättras med åren. Idag skulle jag säga att min inredningsstil är en blandning av French modern countryside och skandinaviskt, säger Kristin.

Att Kristin har öga för det estetiska märks i hennes fina inredningsstil. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 0486 Silke.

Mjukt och harmoniskt hemma hos Kristin! Väggarna har målats med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color i den varma vita tonen 0486 Silke och köksluckorna med vår snickerifärg LADY Supreme Finish Pure Matt i 1624 Lätthet.

De senaste åren har inredningsintresset blivit starkare och idag har Kristin landat i en inredningsstil som känns rätt.

– Det riktiga inredningsintresset tog fart när vi köpte vårt 1920-tals hus år 2018. Då började en stor renoveringsresa och en process att skapa ett hem som vi skulle trivas i under många år framöver, säger Kristin.

Inredningsstilen har förändrats genom åren, men idag har Kristin landat i en inredningsstil som känns rätt. Varma träslag, ljusa väggfärger och avskalad känsla. Här ser vi den ljusa kulören 0486 Silke målad med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color.

Idag skulle jag säga att min inredningsstil är en blandning av French modern countryside och skandinaviskt

Vacker bänkskiva i marmor tillsammans med ljusa väggar och vita köksluckor ger en elegant och fräsch känsla. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 0486 Silke och köksluckorna med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1624 Lätthet.

Få in värmen i ett vitt hem

För Kristin är det viktigt att få in ljuset i hemmet, men samtidigt behålla värmen. Det tycker vi verkligen hon lyckas med!

– Jag trivs alltid bäst när mitt hem är vitt! Större delen av året i Sverige är så mörk, så jag vill att vårt hem ska kännas ljust och inspirerande när jag kliver upp på morgonen. Jag älskar istället att addera mycket textilier och olika träslag för att få in värme i vårt hem, säger Kristin.

Vita färger skapar en ljus och fräsch känsla, medan textilier och trä ger värme till hemmet. Perfekt kombination! Väggarna är målade med LADY Pure Color i 0486 Silke.

Större delen av året i Sverige är så mörk, så jag vill att vårt hem ska kännas ljust och inspirerande när jag kliver upp på morgonen

Ljus och inspirerande känsla med vita köksluckor tillsammans med gräddvita väggar. Köksluckorna är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt i 1624 Lätthet och väggarna med LADY Pure Color i 0486 Silke.

LADY Pure Color ger ett supermatt, exklusivt utseende.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Valet av färgen 0486 Silke

Ommålningen började i samband med deras köksrenovering. Kristin sökte då en varmare vit ton som skulle gå bra ihop med 1624 Lätthet som köksluckorna var målade med.

– Jag ville ha en varm vit ton som kändes lugn och harmonisk i vårt hem. Valet föll väldigt naturligt på 0486 Silke då den ger en helt perfekt ton i min mening! Så då bestämde vi oss för att måla resterande rum på nedre plan i samma nyans eftersom färgen gav ett sånt lugnt och fint ljus, säger Kristin.

Här ser vi hur fint 0486 Silke, målad med LADY Pure Color på väggarna, samspelar med 1624 Lätthet, målade med LADY Supreme Finish Pure Matt på köksluckorna.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Se även inspiration från Emma Melin som valt 0486 Silke till sitt kombinerade kök och vardagsrum: Välkommen till Villa Melin

I detta ljuset smälter nästan 0486 Silke och 1624 Lätthet ihop ännu mer!

Jag ville ha en varm vit ton som kändes lugn och harmonisk i vårt hem. Valet föll väldigt naturligt på 0486 Silke då den ger en helt perfekt ton i min mening!

Varma träslag kan anas även innanför köksluckorna.

Vacker och mjuk kombination av 1624 Lätthet, målade med LADY Supreme Finish Pure Matt på köksluckorna och 0486 Silke, målad med LADY Pure Color på väggarna.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Kulören 0486 Silke fick hänga med även in till matsalen! Kristin och hennes man är väldigt nöjda med resultatet och tycker att den varma vita tonen gör sig perfekt i deras hem. Vi håller med! Väggarna är målade med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color0486 Silke.

LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Fint med ingjutning i väggen! Perfekt plats för lite dekoration. Allt är målat med LADY Pure Color0486 Silke.

Fler kombinationer med 0486 Silke

Att 0486 Silke passar fint till 1624 Lätthet har vi ju sett fina exempel på här. Men det finns många andra nyanser att kombinera 0486 Silke med! Vad sägs till exempel om 0486 Silke ihop med 1288 Granskugga? Fint och harmoniskt.

Är man sugen på en rostig, orangeröd ton ihop med 0486 Silke, testa 12179 Embrace!

0486 Silke passar även fint till flera rosa nyanser, som till exempel 12083 Devine.

Eller varför inte kombinera ihop med blått? 0486 Silke och 5530 Collected Blue gifter sig fint med varandra.

Behöver du fler tips på matchande kulörer eller färgsättning rent allmänt? Kontakta Jotuns Kulörrådgivning! Där får du personliga färgsättningstips helt kostnadsfritt.

Framtidsplanerna

Nu när hemmet är nymålat och klart kan Kristin blicka framåt. Det händer en hel del under det kommande året! Framförallt lägger hon stort fokus på sitt nya varumärke Ark Stockholm.

– Vi har precis fått tillgång till ett lager, kontor och showroom där jag håller på att skapa den känsla vi vill förmedla i vårt nya bolag Ark Stockholm. Sen håller jag även på att gästdesigna en möbel som släpps till våren, vilket känns otroligt roligt, säger Kristin.Ett spännande möbeldesignprojekt kommer under våren. Kanske tar hon inspiration från sin befintliga möbler? Väggarna är målade med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color i 0486 Silke.

Förutom olika jobbprojekt ser hon fram emot att hänga i trädgården när vädret tillåter.

– Och som alltid är jag väldigt taggad på våren och att få smutsa ner händerna i trädgården igen! Jag älskar verkligen att koppla av hemma med plantering tillsammans med familjen. Jag har känt hela tiden att 2024 kommer att bli vårat år! säger Kristin.

Kristin ser fram emot allt som händer det kommande året.

Tack Kristin för att vi fick hälsa på dig i ditt fina hem!

Foto och styling: Kristin Rödin

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Lanseringsevent för LADY Minerals hemma hos Angelica Svanström

Vi har lanserat en ny färgkarta för LADY Minerals kalkfärg och LADY Minerals Revive väggförnyare! Vad passar väl bättre än…

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…