Välkommen till Villa Melin

Välkommen till Villa Melin

Äntligen får vi se resultatet av Emma Melins vackra arkitektritade hus! I Villa Melin hittar vi en avskalad, jordnära stil med dova neutraler på väggarna. Välkommen in och inspireras!

Bilden: Väggarna i vardagsrum/kök är målade med LADY Pure Color i 0486 Silke och taket med LADY Perfection i 0486 Silke

Målet var att fira julen 2022 i huset men det skrattar vi lite åt nu, då det var först då som plattan var gjuten.

Husdrömmen

I våras fick vi chansen att hälsa på hos Emma Melin med familj och spana in deras vackra hem i dova, beige färger. Bland annat målades deras vardagsrum om i den krämiga beigetonen 1832 Skandinaviskt Ljus och det blev så fint! Se hela hemma hos-reportaget här.

Då kändes deras husdröm om att flytta in i en nybyggd, arkitektritad villa som just som en dröm, långt fram i tiden. Men nu har drömmen blivit verklighet! Resan med att bygga hus har dock varit långt ifrån spikrak. Se mer av @villamelin här.

Villa Melin från vision till verklighet!

– Vi började vår husresa när vi köpte vår tomt i maj 2021. När vi väl hade bestämt husleverantör och började planeringen visade det sig att de inte kunde bygga huset så som vi önskade. Vi valde att byta leverantör och därav tog det längre tid till första spadtaget än planerat. Målet var att fira julen 2022 i huset men det skrattar vi lite åt nu, då det var först då plattan var gjuten, berättar Emma.

Det jag kan rekommendera andra som ska bygga hus är att börja kolla materialval och väggfärger i god tid. Helt plötsligt kommer dagen då man måste ha ett beslut och det vill man inte gärna stressa med.

Tips från Emma – börja kolla ut materialval och kulörer i god tid så att besluten kan tas på studs om det behövs. I köket är både väggar och tak målade i 0486 Silke – väggarna med vår mattaste väggfärg LADY Pure Color och taket med vår takfärg LADY Perfection.

Bostadsresan

Från att ha tidigare bott i parhus på två plan i Länna strax utanför Stockholm bor de nu i ett enplanshus ute i Stockholms skärgård. Det finns många praktiska fördelar med det, menar Emma.

– Den största skillnaden mot parhuset är att detta ligger lite mer privat och vi har en betydligt större tomt. Nya huset är ett enplanshus med ”loft” medan det andra var ett tvåplanshus. Något vi gillar med det är att vi har sovrummen på samma plan som kök och vardagsrum vilket gör att barnen leker mer på sina rum, säger Emma.

I det nya huset spenderas mer tid för lek just här – i ena barnrummet! Här ser vi lilla Stellas rum där hyllförvaringen målats in med snickerifärgen LADY Supreme Finish Pure Matt i samma kulör som väggarna – 20119 Transparent Pink.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Det finns såklart även estetiska fördelar med enplanshus – till exempel är det större chans att få det högt i tak! Det har Emma och hennes sambo Maximilian tagit fasta på och satsat på stora fönster ut mot den vackra skogen. Det skapar ett vackert ljusinsläpp och en känsla av närhet till naturen.

Det vi är mest nöjda med är läget vid skogen, planlösningen och köket.

Kan detta vara favoritvyn i huset? Närheten till naturen är bland annat det Emma och Maximilian är mest nöjda med i det nya huset. Väggarna är målade med LADY Pure Color, taket med LADY Perfection och snickerierna med LADY Supreme Finish Pure Matt – allt i vackra 0486 Silke.

Färgsättningen

I det nya huset ville Emma och Maximilian satsa på en kallare färgskala än i det förra huset, då kallare toner går bättre ihop med betonggolvet och köket. Till sin hjälp fick de vår kulörexpert Annika som driver Jotuns Kulörrådgivning.

– Till köket kom vi tillsammans med Annika fram till att Silke skulle passa fint och det blev verkligen helt ljuvligt! Vi ville ha samma kulör i hall, kök och vardagsrum då dessa rum sitter ihop och hela ytan är väldigt öppen. Då jag gillade Silke väldigt mycket valde vi även den till det lilla badrummet där vi bara kaklade halva väggen, säger Emma.

Favoriten 0486 Silke fick hänga med in i badrummet. Så snyggt till kaklet och kommoden! Väggarna är målade med LADY Aqua som ingår i Jotuns godkända våtrumssystem.

 LADY Aqua

LADY Aqua

 • Ingår i Jotuns godkända våtrumssystem
 • Fuktbeständig
 • Täckgaranti

Vår kulörexpert Annika har som regel att alltid börja med färgsättning av kök och vardagsrum, och sen jobba sig utåt till de andra rummen. Så även här! När kulören kulören 0486 Silke var fastställd i vardagsrum, kök och tillhörande ytor var det dags att hitta kulörer för sovrum och barnrum.

Behöver du tips och hjälp med färgsättning i ditt hem? Kontakta Annika här.

I vårt sovrum önskade vi en aningen mörkare ton än Silke och valde då Froströk som är en otroligt fin kulör!

Mysigt sovrum! Lägg märke till hur 1376 Froströk skiftar i nyans beroende på vilket ljus som faller på. Väggarna är målade med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection, allt i vackra 1376 Froströk

Emma berättar vidare om kulörvalen till barnrummen för Frans, 4 år och Stella, 2 år.

– I barnens rum ville vi ha lite färg, men ändå få det enhetligt med de övriga kulörerna i huset. Jag önskade en lite mer beige ton i Frans rum och en som drog svagt åt rosa i Stellas rum. Annika föreslog Transparent Pink och Soft Touch och när jag provmålade dem kände jag ”yes yes yes!” direkt. De var verkligen precis de kulörerna jag önskade – om inte ännu bättre! säger Emma.

Här bor Frans! Väggarna och taket har fått den vackra beigetonen 10290 Soft Touch. Väggarna är målade med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection – allt i 10290 Soft Touch för en härlig helhet.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att måla med – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Stort kulörurval
 • Täckgaranti

Annika föreslog Transparent Pink och Soft Touch och när jag provmålade dem kände jag ”yes yes yes!” direkt

Så fint och mysigt!

Behöver du mer inspiration för barnrum? Spana in Sara Bidermans dotter Bonnies rum i de pastelliga kulörerna 1775 Fresh Pasta och 7626 Airy Green.

Resultatet

Emma berättar att de är väldigt nöjda med färgsättningen och designen av huset, trots en hektisk period.

– Den största utmaningen har nog varit att bolla jobb, husbygge och familjen. Det är minst sagt en utmaning att bygga hus under småbarnsåren! Det var även en utmaning att försöka föreställa sig hur något på ritning skulle se ut i verkligheten. Men nu vi är så nöjda med allt och vi älskar kulörerna! Det blev så mycket bättre än vi någonsin kunnat tro, säger Emma.

Nu väntar fler projekt både i och utanför huset. Loftet i huset ska bli gästrum och förråd, och exteriört ska de satsa mer på trädgården och bygga en altan till våren. Målet med tiden är också att bygga en pool med utsikt mot skogen – spännande!

Tack för att vi fick hälsa på er, Emma och Stella!

Vi tackar Emma med familj för besöket och hoppas på fler roliga projekt i Villa Melin!

Foto och styling: Emma Melin

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Ny färgkarta från LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserar en ny global färgkarta för 2024 med titeln CANVAS. Här kan du utforska de olika kulörinriktningarna och…

Monokrom kulörharmoni

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller många nya, härliga kulörkombinationer och bra tips på hur du…

Vacker minimalism med neutrala nyanser

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller flera nya vackra kulörer. Här kan du läsa mer om hur du…

Ge rummet karaktär med komplementkulörer

Den nya färgkartan från Jotun LADY – CANVAS – innehåller nya, härliga kulörnyanser inspirerade av naturen! Här kan du läsa…

Naturliga kombinationer med närliggande kulörer

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller nya inspirerande kulörter och bra tips på hur du kan skapa behagliga…

Välkommen hem till Halvor och Julian

I en lägenhet i Frogner, en bit utanför Oslo, fann den norska inredningsprofilen och möbeldesignern Halvor Bakke och hans Brand Manager…