Modern stuga i vackra färger!

Modern stuga i vackra färger!

De stora fönsterdörrarna kan skjutas helt åt sidan och skillnaden mellan ute och inne suddas ut. Inte konstigt att familjen ofta sitter runt det stora matbordet. 

När sjöluft och skärgård lockar

På Karlsøya, rakt ut från Fredrikstad, har en familj på fyra byggt sin drömstuga. På tomten där den gamla stugan stod har de nu ett toppenställe med ett fantastiskt läge. När sjöluft och skärgård lockar mer än livet i staden, är det bara en kort tur dit.

Stugan ligger på en liten höjd längst ut på Karlsøya med vacker utsikt över skärgården.

Frisk färgpalett

Ljus, luft och utsikt, ihop med en vackert sammansatt färgpalett utgör ramarna för stuglivet – som har levts på samma plats i flera generationer men nu i en mer modern variant.

LADY Pure Color -Minty-Breeze

Familjen valde att skapa en öppen kökslösning mot matplatsen och vardagsrummet. Man satte också in en balkongdörr så att man nu har direkt utgång från köket till terrassen som går runt hela stugan. Väggarna i köket och vardagsrummet är målade med LADY Pure Color 7163 Minty Breeze som gör sig fint till det ljusa ekgolvet.

Familjen valde att måla alla släta väggar med den supermatta LADY Pure Color. Den ger stugan en extra behaglig atmosfär och färgerna i de olika rummen glider mjukt över i varandra.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti
LADY Pure Color -Minty-Breeze
Svart inramning runt fönstren ger det hela ett stramt och modernt uttryck. Keramik från Hasami / Kollekted by. Kokbok från Houz.

Matplats med utsikt

De stora fönsterdörrarna kan öppnas helt och skillnaden mellan ute och inne suddas ut. På den stora verandan utanför är det gott om plats för sommargäster och lediga dagar kan hela familjen njuta där.

Matbord med utsikt

Matbord, sittbänk och stolar från Bolia. Fat på bordet privat, keramik från Mette Duedahl/Houz, taklampa från Umage.

Somrigt vardagsrum

I vardagsrumsdelen har familjen valt att klä den ena väggen med liggande panel. Ihop med LADY 7163 Minty Breeze upplevs rummet varmt och skönt. Minty Breeze är en gråaktig, lite smutsig mintfärg, inte pastellig utan mer dämpad och diskret. Ihop med träväggen, möblerna i naturfärger och de svarta detaljerna blir Minty Breeze uppiggande och vacker.

LADY Pure Color -Minty-Breeze

Soffa från Bolia, vintagestolen, Futurum, är ritad av Adolf Relling. Pläd och kudde från Teixidors/Houz.

LADY Pure Color -Minty-Breeze

Familjen gjorde ett fynd när de hittade dessa stolar! Futurum stol av Adolf Relling. Kopp av Mette Duedahl/Houz.

Sovrum i harmoniska rosa färger

Stugans tre sovrum har fått var sin vacker väggfärg och vi tycker att det är fint att alla väggar är målade i samma färg! Det skapar lugn och helhet i inredningen.LADY-Savanna-Sunset-Sovrum

Väggfärgen LADY Pure Color 20046 Savanna Sunset, ekparkett från Byggo Parkett, Pall privat, sängkläder Høie och pläd från Teixidors/Houz. Det stora sovrummet är målat i LADY 20046 Savanna Sunset, en gyllene rosa färg som sätter sin mjuka prägel på inredningen. Den ger en värme som det är skönt att uppehålla sig i.

LADY-Savanna-Sunset-Sovrum

LADY 20046 Savanna Sunset är varm och mjuk på väggen. En bra sovrumsfärg! Den lilla pallen är från Houz.

Färgen kan också vara en spännande kontrast till både grönt och svart eller som ett feminint inslag till ljusare färger. Rosa är en mer allsidig färg än man tror!LADY-Savanna-Sunset-listfritt

Fint och enhetligt utan lister runt fönster och balkongdörrar vilket gör det naturligt att måla väggfärgen hela vägen in mot fönstret.

Tuffa kontraster

Sovrum nummer två har fått färgen LADY Pure Color 10290 Soft Touch på väggarna, en persikofärg som är dämpad och gråaktig. Den svarta inramningen av fönstret och de gyllene sängkläderna  ger en otroligt tuff kontrast till den dämpade väggfärgen

LADY Soft-Touch-10290

Väggfärg LADY 10290 Soft Touch, sängkläder från Høie och lampa från Vita.

LADY Soft-Touch-10290

Den milda väggfärgen och de ockrafärgade sängkläderna matchar perfekt och ger ett mer maskulint intryck av rummet.

Vit Poesi

Man har också gjort plats för en liten gästtoalett i stugan, förutom familjebadrummet. Här är väggarna målade med den ljusa LADY 8394 Vit Poesi. Färgen är en svagt gråaktig vit färg som innehåller lite grönt. Det gör att den passar fint ihop med blå, gröna och mintiga färger.

LADY-Vit-poesi-8394

Sovrum i gyllene persikofärg

Det sista sovrummet är målat med LADY 20047 Blushing Peach. Färgen är ljusare än färgen i det stora sovrummet, Savanna Sunset, och upplevs som frisk och gyllene. Denna rosa färg är snäppet mörkare och mer gyllene än 2782 Deco Pink som många känner till.

LADY 20047 Blushing Peach

Väggfärg LADY Pure Color 20047 Blushing Peach

LADY-Blushing-Peach-20047

LADY Pure Color 20047 Blushing Peach. Grå sängkläder från Høie.

Behaglig färgpalett

Färgerna som valdes till sovrummen är dämpade och sköna att omge sig med och de matchar fint med de andra färgerna i stugan!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Foto och styling: Elisabeth Heier

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…

Lanseringsevent för LADY Minerals hemma hos Angelica Svanström

Vi har lanserat en ny färgkarta för LADY Minerals kalkfärg och LADY Minerals Revive väggförnyare! Vad passar väl bättre än…

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…