Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk till sitt vardagsrum. Till sin hjälp hade hon sambon och inredningsarkitekten Victor. Lyckad kombo! Se resultatet här!

Bilden: Mjukt och harmoniskt! Väggarna är målade med LADY Pure Color i den behagliga tonen 1376 Froströk.

Inredningspartners i vått och torrt

Elin Lannsjö jobbar som stylist, keramiker samt bloggare hos ELLE Decoration. Tillsammans med sambon Victor, som passande nog jobbar som inredningsarkitekt, har hon det senaste året ägnat sig åt att renovera deras vackra lägenhet i Majorna, Göteborg.

– Det är alltid spännande att jobba med honom i våra designprojekt. Vi har starka energier båda två, men brukar med lite kompromisser landa i något riktigt härligt till slut. Så även i detta projekt känner jag! berättar Elin.

Victor och Elin har tillsammans renoverat sin lägenhet under 2023. En del av processen var att provmåla flera kulörer från vår senaste färgkarta CANVAS.

Elins inredningsintresse kommer främst från uppväxten med inspiration från sin mamma.

– Jag tror att mitt intresse för inredning kommer från att jag tidigt fångade upp mammas intresse för inredning. Hon sydde alla gardiner och dukar hemma och bytte inredning efter årstiderna. Inredning var något som man gjorde med kärlek och omsorg och det har jag tagit med mig, säger Elin.

Färger kulörer Jotun LADY Canvas färgkartaI färgkartan CANVAS hittar vi 23 vackra kulörer – allt från dämpade beige och grå toner till mustigt gula toner och flera nyanser av grönt. Läs mer om färgkartan CANVAS här.

Favoritkulörerna från vår färgkarta CANVAS

Av de 23 kulörer från CANVAS hittade Elin snabbt sina tre favoriter: 1376 Froströk, 12290 Antwerp Beige och  2300 Jord. En jordig, lugn och harmonisk trio!

– Det jag älskar med hela färgpaletten från CANVAS är att man genomgående jobbar med naturliga kulörtoner! Kulörerna har mer eller mindre svärta i sig och det är sådana kulörer jag alltid dras till. Många av kulörerna innehåller även värme, vilket jag älskar, säger Elin.

– Jag påverkas otroligt mycket av färger och det har alltid varit lugna och dämpade färger som jag mår bäst av i hemmet. En lugn palett ger möjlighet till återhämtning och är också en perfekt fond när jag vill busa till det med lite färgaccenter. 2300 Jord är till exempel en sådan accentfärg som hoppas jag kunna måla med längre fram, säger Elin.

Elin Lannsjö vardagsrum målat med Jotun LADY Pure Color 1376 FroströkDämpad och lugn känsla i köket, med tydligt fokus på jordiga naturtoner. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 1376 Froströk.

Det jag älskar med hela färgpaletten från CANVAS är att man genomgående jobbar med naturliga kulörtoner

En annan favorit hos Elin är kulören 10341 Kalk. Snart kommer vi se en annan del av deras renoveringsprojekt, nämligen vinden som görs om till vindsvåning, och ska målas med LADY Minerals kalkfärg i 10341 Kalk. Håll utkik på här LADY-bloggen!

Elin Lannsjö vardagsrum målat med Jotun LADY Pure Color 1376 FroströkHemma hos Elin får man verkligen en naturnära känsla. Väggarna är målade med LADY Pure Color i 1376 Froströk.

Färgsättningen hos Elin

Utgångspunkten när Elin och Victor skulle välja kulörer var att hitta lugnande färger och stillsamma fonder att trivas i.

– Jag är väldigt pepp på varmbeige toner! Vackra 1376 Froströk blev vårt huvudsakliga kulörval för det första planet, dvs vardagsrum och kök. Här kommer vi även att bygga en kaffe-, vin- och cocktailbar och måla den i 12290 Antwerp Beige. Kommer bli så fint!, säger Elin.

Läs mer om 12290 Antwerp Beige här.

Jag är väldigt pepp på varmbeige toner! Vackra 1376 Froströk blev vårt huvudsakliga kulörval för det första planet, dvs vardagsrum och kök.

Elin Lannsjö vardagsrum målat med Jotun LADY Pure Color 1376 FroströkLADY Pure Color 1376 Froströk är en behaglig beigeton som skapar värme i rummet. Tillsammans med 9918 Klassisk Vit i tak och på detaljer kommer 1376 Froströk fram på ett fint och mjukt sätt! Taket är målat med LADY Perfection och snickerier är målade med LADY Supreme Finish Silkematt, allt i 9918 Klassisk Vit.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att måla med – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Stort kulörurval
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

– Till taket och snickerierna önskade jag en vit kulör som är mjuk och inte ”poppar” för mycket, och Jotun som har otroligt bra koll på kulörer tipsade om 9918 Klassisk Vit. Den blev jättebra!, säger Elin.

Elin Lannsjö vardagsrum målat med Jotun LADY Pure Color 1376 FroströkDetaljer som lister och fönsterbräde blev målade med vår slitstarka snickerifärg LADY Supreme Finish Silkematt i 9918 Klassisk Vit

Elin Lannsjö vardagsrum målat med Jotun LADY Pure Color 1376 FroströkLjuset flödar in från fönstret! Väggarna är målade med LADY Pure Color 1376 Froströk och taket med LADY Perfection 9918 Klassisk Vit

När Elin ska inreda, måla om eller på annat sätt skapa en vacker hemmamiljö hem hämtar hon främst inspiration från naturen och trädgården, men även av konst, mode och arkitektur. Även spännande tyger eller annorlunda möbler är viktiga inspirationskällor.

– Utöver en jordnära färgsättning som bas använder jag gärna kuddar, lampor, vaser eller annan dekoration som accenter och byter ut dessa efter humör och känsla, säger Elin.

Elin Lannsjö vardagsrum målat med Jotun LADY Pure Color 1376 FroströkElin byter då och då ut vaser och andra detaljer för att få variation. Se hur rummet poppar på ett nytt sätt med denna koboltblå vas!

Elins bästa tips inför en renovering

En renovering är sällan ett litet projekt. Speciellt när man ska integrera ett till våningsplan! Elin och Victor bestämde sig för att köpa råvinden ovanför deras lägenhet. I samband med det har de även börjat renovera den befintliga lägenheten och anpassa den efter hur de vill leva idag. Många av rumsligheterna har därmed fått andra funktioner och det kommer upp nya härliga kulörer på väggarna.

Elin Lannsjö vardagsrum målat med Jotun LADY Pure Color 1376 FroströkKreativt kaos! Att renovera är inget enkelt jobb och det är lätt att bli stressad av allt stök och alla beslut. Se Elin bästa tips för en lyckad renovering längre ner!

– En viktig utgångspunkt i renoveringen har hela tiden varit att binda samman de två planen så att de blir en enhet. Ett effektivt sätt att göra det på för det är att använda väggfärger så att de återkommer på ett genomtänkt sätt på båda plan. För att förstärka känslan ytterligare har vi även lagt ett golv som flyter hela vägen igenom lägenheten, säger Elin.

Elin Lannsjö vardagsrum målat med Jotun LADY Pure Color 1376 FroströkKanske var det värt allt kaos när vardagsrummet blev så här fint till slut? Väggarna är målade med LADY Pure Color i 1376 Froströk, taket med LADY Perfection 9918 Klassisk Vit och snickerierna med LADY Supreme Finish Silkematt 9918 Klassisk Vit

Det finns mycket att tänka på inför en renovering. Här kommer Elins bästa tips!

 • Låt idéerna växa fram under god tid och sätt ihop moodboards för att se hur olika idéer funkar ihop.
 • Var inte rädd för att ifrågasätta er plan eller att ”döda lite darlings”. Ibland blir det faktiskt mer effektfullt med färre inslag!
 • Glöm inte historikens vingar i din byggnad, även om man vill fräscha upp och modernisera. Tidstypiska detaljer är ofta en god idé att bevara, de är en stor del av själen i ditt hus!
 • Provmåla alltid flera olika kulörer på väggarna hemma – eller ännu bättre, på större pappersbitar som du kan hålla upp i olika ljus. Det är först då du får den rätta upplevelsen av kulören och kan blir säker på hur resultatet kommer att bli.
 • Ta hjälp av Jotuns Kulörrådgivning! Där kan du få superbra tips på kulörer som passar tillsammans hemma hos dig.

Elin Lannsjö vardagsrum målat med Jotun LADY Pure Color 1376 FroströkElins hem andas modernt och naturinspirerat, men hon trycker samtidigt på att inte enbart satsa på nytt och fräscht: ”En blandning av bevarat tillsammans med nytt är ofta bästa recept för en lustfylld, spännande och varm miljö att bo i”, säger Elin.

Så här i efterhand känner sig Elin nöjd med både färg- och kulörvalen så här långt.

– Vi är så nöjda med resultatet! Vi älskar 1376 Froströk och tycker den gör sig väldigt fint med Jotuns väggfärg LADY Pure Color som ger supermatta ytor vilket bidrar till den lugna och sobra kulörupplevelsen som vi har här nu, säger Elin.

Elin Lannsjö vardagsrum målat med Jotun LADY Pure Color 1376 FroströkElin målar vardagsrummet med vår mattaste väggfärg, LADY Pure Color, som ger ett exklusivt utseende och en unik kulöråtergivning.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Se Elins film från ommålningsprocessen

Renoveringsprocessen framåt

Elin och Victor är redan i fullt sjå med att renovera vinden och där väntar fler spännande projekt tillsammans med oss på Jotun!

– Renoveringen här hemma fortsätter en bit in på 2024 och inom kort kommer jag faktiskt att kunna visa er målningsresultatet av Jotuns kalkfärg LADY Minerals i 10341 Kalk på vinden. Här har vi tänkt lite annorlunda och det ska bli otroligt kul att höra vad ni tycker om det hela! berättar Elin.

Elin Lannsjö vardagsrum målat med Jotun LADY Pure Color 1376 FroströkI ett dovare ljus får 1376 Froströk ett annat uttryck. Fortfarande lika fin!

När renoveringen är klar är Elins dröm att få med sig Victor till Japan, ett land som länge inspirerat de båda.

– Vi har under många år hämtat inspiration från japansk inredningskultur genom att inreda lågt, i naturmaterial, mycket trä och asiatiska detaljer. Ett land som inspirerat så mycket måste man ju besöka, även om vi nu kommer göra det i helt fel ordning, först efteråt, haha! skrattar Elin.

Elin Lannsjö vardagsrum målat med Jotun LADY Pure Color 1376 FroströkVisst kan man ana lite japanska influenser i Elin och Victors inredningsstil?

Vi önskar Elin stort lycka till med renoveringen och drömresan till Japan!

Foto och styling: Elin Lannsjö

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…