Så bor inredningsdesignern Linda Elmin

Så bor inredningsdesignern Linda Elmin

Välkomna till Linda Elmins hem som är fyllt av personlighet och historia. Följ med på rundvandringen här! Väggen är målad med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection i 12075 Soothing Beige.

Hemma hos Linda Elmin

Linda arbetar som stylist, inredningsdesigner och driver nätbutiken Hviit. Hon har lång erfarenhet från att planera och uppdatera andras hem. När Linda och sin sambo skulle renovera sitt egna hem, la dem en grundlig plan för projektet. Nu efter renoveringsperioden, så kan hela familjen njuta av det nyrenoverade och läckra hemmet.

– Vårt hus är ursprungligen mina farföräldrars, förklarar Linda. Det byggdes av min farfar i början av 50-talet. 

Linda Elmin - portrett

Linda njuter av sitt vardagsrum! Väggen är målad med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection i 12075 Soothing Beige.

Eftersom jag jobbar med kulörer, så föredrar jag en dämpad atmosfär här hemma.

Linda Elmin - spisestueVardagsrummets väggar och tak har målats i den eleganta, gyllene beigetonen 1876 Vitt Te. Väggarna målades med supermatta LADY Pure Color och taket med LADY Perfection takfärg.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Harmonisk kulörpalett

I det stora allrummet är alla ytor målade och förnyade. Kulörpaletten är mjuk och harmonisk, och med de supermatta väggarna blir rummet läckert!Linda Elmin - spisestueVardagsrummets väggar och tak har målats i 1876 Vitt Te. Väggarna målades med supermatta LADY Pure Color och taket med LADY Perfection takfärg.

Linda Elmin - spisestue detaljerLADY 1876 Vitt Te

Träkök

Köksinredningen i trä har huvudrollen i detta sociala kök. Här samlas vänner och familj över en god bit mat! Väggarna och taket är målade i 12075  Soothing Beige – en läcker och dämpad beigeton.

Linda Elmin - kjøkkenVäggarna och taket är målade i 12075  Soothing Beige. Väggarna målades med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection takfärg.

Linda Elmin - kjøkkendetaljerLäckert kök och vackra detaljer. Väggarna och taket är målade i 12075  Soothing Beige. Väggarna målades med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection takfärg.

Linda Elmin - kjøkkendetaljer

Färgsätt taket

Linda har skapat olika zoner i hemmet som har förstärkts via kulörvalen. I vardagsrummet har väggar och tak målats i 10956 Hipster Brown, vilket ger en mysig och ombonad känsla.

Linda Elmin - stuenSkapa en härlig helhet och ett lugn genom att färgsätta väggar och tak i samma kulör. Väggar och tak är målade i 10956 Hipster Brown. Väggarna målades med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection takfärg.

Genom att färgsätta taket i samma kulör som väggarna skapas en helhetskänsla som ger hemmet ro.

Jag har blivit lite av en ambassadör för att färgsätta taket, berättar Linda. Nu när jag har fått testa det hemma, så ser jag verkligen vilken effekt det ger. Jag rekommenderar flera av mina kunder att strunta i vita tak, och hellre hitta en passande ton.

Linda Elmin - stuenLugna toner skapar harmoni. Väggar och tak är målade i 10956 Hipster Brown. Väggarna målades med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection takfärg

Nu rekommenderar jag flera av mina kunder att strunta i vita tak, och istället använda en passande ton.

Linda Elmin - stuen

Stilsäkra barn

Lindas son ville ha en mörk kulör i sitt rum. Likadant gillar sonen att köpa secondhand och kommer ofta hem med något nytt som pryder rummet.Linda Elmin - soveromCoolt med mörka och supermatta väggar! Väggar och tak är målade i 8494 Organic Green, och fondväggen i 10249 Sober.

Linda Elmin - soveromVäggar och tak är målat i 8494 Organic Green. Väggarna målades med LADY Pure Color och taket med LADY Perfection takfärg

Linda Elmin - soveromKommoden och listerna är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt10249 Sober. Väggarna är målade i samma kulör men med LADY Pure Color och taket med 8494 Organic Green i LADY Perfection takfärg.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Dotterns rum målades i den rosa-beigetonen 2499 Delikat. Rummet fick en feminin stil som är just, delikat.

Linda Elmin - soverom

Linda Elmin - soveromLäckert sovrum! Väggarna är målade med i 2499 Delikat och taket är målat med i 1624 Lätthet.

LADY 2499 Delikat.LADY 1624 Lätthet.

Grönt sovrum

I Lindas sovrum föll kulörvalet på 8546 Local Green, som är en gyllene grönton. När taket, dörren och listerna målades in i samma kulör fick rummet en frodig och behaglig atmosfär. Linda Elmin - soveromDörr och lister är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt, medan taket och väggarna är målade med LADY Pure Color.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Linda Elmin - soverom

Foto: Annette Nordstrøm, styling: Linda Elmin / @hviit

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Vacker greige palett hemma hos Ask och Eng

Kine Ask Stenersen och Kristoffer Eng startade köks- och möbeldesignföretaget Ask og Eng 2016 efter att ha byggt hållbara kök…

Cheerful Peach – en fräsch persikofärg

Ett ljust och behagligt uttryck skapas med LADY Pure Color i den fräscha nyansen 1520 Cheerful Peach. Detta är en…

Naturligt och lyxigt i Trädtoppen

Inredningen i Trädtoppen är enkel och asketisk. Gästen ska känna att det är kvalitet i alla led, från gott hantverk…

Inspireras av kärlekens färg

Den 14 februari är det alla hjärtans dag och då vill vi uppvakta någon vi tycker om! Det kan man…

Naturlig färginspiration till fjällstugan

Vem älskar inte den naturliga fjällstugan med varma och rustika inslag? Jag vill bara till stugan på en gång! Och,…

Jasmine älskar beige tonen Sand

Gillar du beige toner? Då kommer du garanterat att älska Jasmines hem! I denna lugna och fridfulla Malmö-lägenhet är varje…