Så kombinerar du läckra greigetoner

Så kombinerar du läckra greigetoner

Greige-färgerna är hetare än någonsin, och det är de varma nyanserna med antydan av rosa som är allra mest populära nu. Här förklarar vi hur du ska kombinera tonerna! 

Greige möter rosa

Grå-beige omtalas ofta som greige, och har blivit våra mest populära kulörer. Vår skandinaviska kulörchef Nina K. Mørkve har satt ihop några härliga kulörkombinationer från vår senaste färgkarta LADY Together. Kolla in tipsen här!

Många frågar oss om kulörkombinationer med de nya och varma greigetonerna, och gärna i kombination med dämpad rosa. Här hjälper vi dig med läckra kombinationer.

Dämpat och lugnt

De nya neutralerna är lugna och varma, då de har mer rött i sig än de tidigare gyllene beigetonerna. Det är denna rödhet som skapar den lugna känsla.

Mjuka och behagliga toner

Varma, greige toner är väldigt efterfrågade just nu – och vi förstår varför! Våra nya kulörer 12182 Gentle Whisper och 12080 Present är ljusa och framstår som mer rödaktiga, mullvadstoner. 12181 Soft Comfort är en lugn, brunton som tillför härliga kontraster med sitt mörka uttryck. Perfekt till rum där man önskar djup och värme.

Tips till detaljerna! Ett bra råd är att byta ut de gyllene, vita tonerna som ofta används på fönster och detaljer mot en gråaktig vitton, såsom 1376 Froströk.

Liva upp greige-paletten med inslag av ljusrosa! Kolla in kombinationen med 2040 Ljus Granit, 12181 Soft Comfort och 12080 Present – ljuvlig trio.

Jotun LADY fargepalett Soft-Comfort, Gentle-Whisper,PresentVägg: LADY Pure Color 12182 Gentle Whisper.

LADY-Soft-Comfort_LADY-Minerals-Present

Bild till vänster: LADY Pure Color 12181 Soft Comfort. Bild till höger: LADY Minerals 12080 Present, foto: @elleonorefust

12080 Present är en vacker kulör som är som skapad för LADY Minerals kalkfärg! De flesta kulörerna i denna palett kan brytas i LADY Minerals kalkfärg. Här kan du läsa mer om de nya kulörerna i LADY Minerals!

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Vänliga rosatoner

En mjuk och dämpad palett med den varma vittonen 1376 Froströk och de två rosa tonerna 20185 Friendly Pink och 20184 Thougtful, skapar en spännande och varm känsla. Dessa rosa toner fungerar som en hybrid mellan beige och rosa! De skapar en lugn baston i hemmet – de eleganta rosa tonerna har kommit för att stanna.

Vägg: LADY Pure Color 20184 Thoughtful. Hyllan är målad i samma kulör men med LADY Supreme Finish.

Jotun-LADY-Gentle-Whisper_Frostroyk

En neutral interiör berikas av olika glansgrader på ytorna. Den bakre väggen är målad med LADY Pure Color i 20184 Thoughtful, och hyllan med LADY Supreme Finish i halvblank glansgrad. Den främre väggen är målad med LADY Pure Color i 20185 Friendly Pink och listerna är målade i samma kulör med LADY Supreme Finish i matt glansgrad. Högre bilden: LADY Pure Color 1376 Froströk.

Nu har vi lanserat en ännu mattare glansgrad i LADY Supreme Finish. Läs om nyheten här!

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Eleganta rosa toner har kommit för att stanna!

Vårvibbar!

Rosa och grönt är otroligt läckert ihop. Denna kombination ger starka vårkänslor och är därför den perfekta paletten om man vill ha denna stämning. Den ljusrosa kulören 2040 Ljus Granit är lättsam och glad, medan 2011 Antique Brass är elegant och något mörkare. Den gröna tonen 8281 Pale Linden är en ljus och dämpad nyans, som passar perfekt till dessa kulörer. Gröna toner har en lugnande effekt!

Gillar du 8281 Pale Linden? Kolla då även in kombinationen med 20184 Thoughtful och 20185 Friendly Pink. Den ger en känsla av dämpad harmoni. Om du vill addera en vitton, rekommenderar vi dig att testa 8281 Pale Linden, 2040 Ljus Granit och 1376 Froströk.

Vägg: LADY Pure Color8281 Pale Linden.

En vårlig kulörpalett med många möjligheter till att mixa och matcha!

Rosa oas

En härlig oas med dämpade rosa toner, som bjuder in till en livlig och social atmosfär! Rummet till vänster är målat med LADY Wonderwall 12182 Gentle Whisper, taket med LADY Perfection i 1376 Froströk, och bordet med LADY Supreme Finish Silkematt i 2011 Antique Brass.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Rummet till vänster är målad med LADY Pure Color och hyllan med LADY Supreme Finish Pure Matt i 2040 Ljus Granit

Andra kulörkombinationer

Hittar du fortsatt inte rätt kombination? Ta kontakt med våra kulörrådgivare, så hjälper dem dig!

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

7686 Mindful Green – en balanserad grön färg

Vår senaste LADY-färgkarta CANVAS bjuder på flera gröna färgnyheter – till exempel den mörkgröna, djupa kulören 7686 Mindful Green! Inspireras…

20217 Muted Coral – en vacker korallröd nyhet

Jord och sand, snäckor och stenar. Naturen bjuder på betydligt fler färger än grönt. Lugna jordfärger, dämpade gultoner och varma…

12291 Soft Brown – en djup och elegant brun färg

Vill du måla om i en brun färg? I den senaste färgkartan från LADY, CANVAS, hittar du vår kanske vackraste…

2224 Indi Pink – en dämpad och allsidig rosa ton

Rosa kan betyda många saker för olika personer, men i de flesta fall går det att hitta en rosa färg…

12290 Antwerp Beige – en omedelbar klassiker

Mmm, beige. Den ljusa, gråbruna färgen som passar till allt och som vi aldrig riktigt tröttnar på. Men det finns…

4947 True Blue – en elegant kick till din interiör

Kulörnyheten Jotun LADY 4947 True Blue från vår nya färgkarta CANVAS är en frisk och ren blåton med omedelbara associationer…