Sov- och barnrumsinspiration hemma hos Emilia

Sov- och barnrumsinspiration hemma hos Emilia

Välkomna hem till Emilia Olsson som nyligen har målat om sitt sovrum och sin kommande sons barnrum. Kolla in förvandlingen här. Sovrummet är målat i 1233 Mohair med LADY Pure Color

Hemma hos Emilia

En bit utanför Helsingborg bor Emilia Olsson i ett vackert hus tillsammans med sin familj bestående av man, dotter och hund. Nu är Emilia även gravid med en son som beräknas komma i september. Emilia arbetar som receptionist och har ett stort intresse för inredning, vilket är tydligt i hennes hem.

Ombonat sovrum! Väggarna är målade i 1233 Mohair med LADY Pure Color

Under sommaren 2016 flyttade familjen in till deras hus strax utanför Helsingborg. Emilia förklarar att det blev kärlek vid första ögonkast och under åren har familjen satt sin prägel på hemmet.

– Känslan när man stiger innanför entrén är precis så som vi alltid velat ha det. Det är högt i tak, på båda plan, vilket är unikt. När vi flyttade in var det vitt på precis alla väggar i varenda rum, det saknades karaktär och med åren har vi skapat det som nu är vårt hem, med färg och känsla, förklarar Emilia.

Kolla in hela Emilias hem här!

Förvandling av sovrummet

Emilia har aldrig haft svårt med kulörval. Hon tror inte på att provmåla väggarna i olika kulörer, utan litar på sin magkänsla.

– Jag går på min bild som jag målat upp i mitt huvud och hoppas det blir bra helt enkelt. Än så länge har jag inte blivit missnöjd, förklarar Emilia.

Jordnära toner och vackra textilier. Väggarna är målade i 1233 Mohair med LADY Pure Color.

I sitt och sin mans sovrum ville Emilia ha en jordnära kulör som passade till 1288 Granskugga, som pryder väggarna utanför sovrummet. Valet föll på 1233 Mohair som passade perfekt till det angränsade rummet. För Emilia är det även viktigt att sovrummet förmedlar ett lugn och att man känner en hög mysfaktor här, vilket 1233 Mohair förmedlar.

Vackra detaljer och hög mysfaktor. Väggarna är målade i 1233 Mohair med LADY Pure Color.

Lillebrors rum

Emilia ska föda sin son i början av september, och nu står lillebrors rum redo för honom. För Emilia är det viktigt att rummet är anpassat både för honom, henne och hennes man. Här inne ska man känna ett lugn och en trygghet, så att den lille ska må bra. Med åren kommer de givetvis att skapa ett rum som passar hans personlighet och intressen.

Mysigt pojkrum! Väggarna är målade i 8118 Lövsal med LADY Pure Color.

– Inne hos lillebror är det ett fönster som vetter mot skog, alltså var en grön kulör ett givet val för mig. Det är ett litet rum med endast ett fönster, så kulören fick inte vara för mörk. 8118 Lövsal såg ut som en mjuk och skön kulör och det visade sig vara den perfekta tonen till rummet, berättar Emilia.

Väggarna är målade i 8118 Lövsal med LADY Pure Color.

Sommarplaner

– I sommar njuter vi lite extra av dottern Veras närvaro, innan lillebror kommer och behöver i alla fall min uppmärksamhet lite mer. Jag fick inte arbeta under min graviditet, då jag träffade på tok för många människor och hamnade därför i en riskgrupp. Jag passar därför på att göra alla projekt som jag velat under en lång tid, men inte haft möjlighet till. Men så fort solen kommer fram, så är vi på stranden då vi har en sjöjungfru i familjen som älskar havet, förklarar Emilia.

Läckert barnum! Väggarna är målade i 8118 Lövsal med LADY Pure Color.

Få mer inspiration av Emilia här!
Nyfiken på Emilias hem? Läs mer här!

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…