TED SPACE – Vår framtida bostad?

TED SPACE – Vår framtida bostad?

I utställningen Ted Space, under Stockholm design week, visade Hanna Nova hur hon tror att vi kommer leva och bo i framtiden. Objekten i utställningen ramades in av vackra väggar målade med LADY Minerals Revive, på bilden 20142 Daydream.

Färre men väl valda prylar

Under Stockholm design week, som gick av stapeln härom veckan, kunde man besöka en spännande utställning vid namn ”Ted Space” där en rad skandinaviska designers, tillverkare och några väl valda konstnärer ställde ut. Utställningen var sammansatt av Hanna Nova, Design writer och Creative director och tidigare chefredaktör för en rad inredningsmagasin, Plaza, Form och Residence mm.

– Tanken med utställningen var att försöka visa hur vi tror att vi kommer att leva i framtiden, med färre men väl valda prylar, berättar Hanna. Och, om vi ska leva med färre föremål omkring oss så kommer vår relation till dessa förändras. Allt kommer att väljas med större omsorg.

Ted Space - LADY Minerals Revive 11173 Humble Yellow

Väggar målade med LADY Minerals Revive 11173 Humble Yellow. Belysning, Ann Demeulemeester, sidobord Hommage, Matti Carlson, Tre Sekel, Fåtölj i trä samt pall, Frama.

Slitna ytor och strukturtapeter

Utställningen ”Ted Space” hölls i en privat våning nära Stureplan i Stockholm. – Våningen var från början var ganska nergången med slitna ytor och målade strukturtapeter och vi fick slita hårt för att förändra känslan med enkla medel och på kort tid, berättar Hanna.

Stylist-duon Kråkvik & D’Orazio valde ut färger och textilier som skulle matcha med det som visades. Eftersom väggarna var klädda med strukturtapeter och man snabbt behövde få ett fint resultat så passade det utmärkt att måla väggarna med den betongaktiga färgen LADY Minerals Revive. Resultatet blev vackra, mineraliska väggar med unikt uttryck och en taktil känsla.

Läs mer om den smarta väggförnyaren LADY Minerals Revive här!

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

LADY MInerals Revive 11173 Humble Yellow

Väggar målade med LADY Minerals Revive 10679 Washed Linen. Rosa vas, ett verk av konstnären Anton Alvarez, gul skulptur av Åsa Stenerhag, liten vas från Apart, Textil från Astrid.

LADYMinerals Revive och LADY Pure Color 11173 Humble Yellow

Väggar målade med LADY Minerals Revive 11173 Humble Yellow, skivor målade med LADY Pure Color 11173 Humble Yellow. Textil från Astrid, stol och bord från Apart, skål från Lotta Agaton.

Mjukt och ljust med härliga färger

De tre rummen målades i LADY Minerals Revive 11173 Humble Yellow, 10679 Washed Linen och 20142 Daydream. Resultatet blev en lägenhet som kändes mjuk och ljus med härliga färger som lyfte och framhävde de vackra föremål som man ville visa. De vackra väggarna bidrog också till en känslan av ett behagligt lugn och lite andrum mitt under den annars så hektiska Stockholm design week.

Hanna tycker att färgerna skapade en omslutande och varm känsla och att de olika färgerna hade sina egna karaktärer. – Ett rum var sobert utan att vara stelt, ett annat var helt omslutande, lite som en kram, berättar hon vidare.

LADY MInerals Revive 10679 Washed Linen

Väggar målade med LADY Minerals Revive 10679 Washed Linen. Matbord Hommage av Matti Carlson, Tre Sekel, skål i trä av Lotta Agaton, Hylla från Apart.

Vilka färger finns i LADY Minerals Revive?

I färgkartan ”Våra vackraste kulörer” har vi markerat med en liten fyrkant vid de färger som  går att få i LADY Minerals Revive. Här kan du även se vilka av våra senaste färger som går att få i denna produkt!

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

LADY Minerals Revive 20142 Daydream

Väggar målade med LADY Minerals Revive 20142 Daydream. Skulptur av Åsa Stenerhag, resterande objekt inklusive hylla, Frama.

– Tack Hanna för att du gjorde den här vackra och intressanta utställningen, Ted Space, om hur vi kommer att leva och bo i framtiden. Vi ser fram emot fler tänkvärda utställningar:)

@novabeatrice

Annika Lindskog
Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens…

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…