Tidlöst hos Arkitekt Andreas Martin Löf

Tidlöst hos Arkitekt Andreas Martin Löf

Följ med och se den prisbelönte arkitekten Andreas Martin Löfs nya våning målad i LADY 1024 Tidlös från den nya LADY Färgkartan 2019 – IDENTITY.

Lansering hos Arkitekt Andreas Martin Löf

I samband med lanseringen av vår nya LADY Färgkarta 2019 – IDENTITY hade vi förmånen att få se den prisbelönte arkitekten Andreas Martin Löfs nya våning invid Riddarfjärden i Stockholm. Våningen, ca 400 kvadratmeter, ligger högt upp i huset och har fönster åt tre håll vilket skapar ett fantastiskt ljusflöde hela dagen. När dagen övergår i kväll spelar hela Stockholm upp ett ljusskådespel utan dess like. Här kan man inspireras och arbeta dygnet runt.

Läs om LADY Färgkarta 2019 – IDENTITY här.

Arkitekt Andreas Martin Löf i sin våning målad med LADY Pure Color i färgen LADY 1024 Tidlös. Uppmålade färgprover bakom Andreas, LADY 20118 Amber Red och LADY 20120 Organic Red

Tidlöst med varsam renovering

Huset är byggt 1936 och Andreas berättar att man gjort en varsam renovering och rivit några väggar för att våningen skulle lämpa sig bättre som kontor. – Vi har i princip gjort det sömlöst med originalarkitekturen så de flesta tror att det alltid har varit som det är nu, berättar Andreas. Andreas arbetar ofta så med restaureringar, för in något av sin egen tid på ett sömlöst sätt. – Det blir roligare så!

Väggarna i hela lägenheten är målade i färgen LADY 1024 Tidlös. Snickerierna har man målat i färgen LADY 8470 Smooth White.

Väggar målade med LADY Pure Color i färgen LADY 1024 Tidlös. Snickerier målade med LADY Supreme Finish, som går att få i fyra olika glansgrader, i färgen LADY 8470 Smooth White.

LADY 1024 Tidlös

En gulaktig gråvit ton. Färgen är svagt kulört och kommer bara bryta mot vita detaljer. Prova den gärna ihop med de nya dämpade beigetonerna 12075 Soothing Beige och 12076 Modern Beige. Många gillar den ihop med andra gråtoner som 1391 Ljus Antikgrå, 1926 Snödroppe, 1973 Antikgrå, 1032 Grå Harmoni, 1877 Vallmofrö, 1462 Grå Skiffer eller 1434 Elegant. 1024 Tidlös fungerar till 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull. Den kan kännas lite grönaktig och gyllene ihop med kalla vita toner som 9918 Klassisk Vit eller 7236 Chi.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Väggar målade med LADY Pure Color i färgen LADY 1024 Tidlös. Snickerier målade med LADY Supreme Finish i färgen LADY 8470 Smooth White.

Som en ljus dimma…

-Jag ville att väggarna skulle kännas som en ljus dimma samtidigt som snickerierna skulle markeras i förhållande till väggarna. Lösningen blev att måla snickerierna i LADY 8470 Smooth White. – Den är så vacker mot fönsterbänkarna i grön marmor och det blev också en lätt men ändå synlig kontrast mot väggarna, säger Andreas.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suverän finish – både på dörrar och lister
  • Extremt slitstark
  • Jämn och vacker yta
  • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Väggar målade med LADY Pure Color i färgen LADY 1024 Tidlös. Snickerier målade med LADY Supreme Finish i färgen LADY 8470 Smooth White. Uppmålade färgprover från nya LADY färgkartan IDENTITY – se alla färgerna här. 

Från färgprov till resultat

– Och det blev som Andreas hade föreställt sig, så klart. Han kan sin sak. – Det blev faktiskt som jag föreställt mig och det är ju alltid roligt att se det färdiga resultatet jämfört med ett färgprov. – Det var också roligt att se att färgen fungerar så bra i alla rum, i alla väderstreck, berättar Andreas vidare.

Det är ju först när färgen kommer upp på rummets alla fyra väggar som man får den verkliga känslan för vad en färgton kan göra med ett rum.

Här kan du läsa mer om lanseringen av LADY Färgkarta 2019 – IDENTITY

Väggar målade med LADY 1024 Tidlös.

Andra kombinationer med LADY 1024 Tidlös

LADY 1024 Tidlös är en mycket användbar färg. Den går att kombinera fint med en mängd olika färger. Till exempel är den läcker ihop med kombinationen 12077 Sheer Grey och 7628 Treasure men även med 12075 Soothing Beige och 12083 Devine.

Så snyggt och tidlöst!

Väggar målade med LADY Pure Color i färgen LADY 1024 Tidlös. Snickerier målade med LADY Supreme Finish i färgen LADY 8470 Smooth White.

LADY 1024 Tidlös blev verkligen superfint hos Andreas Martin Löf. Hela våningen badar nu i en ljus, stämningsfull och elegant dimma i form av LADY 1024 Tidlös som låter ljuset spela genom våningen från tidig morgon till sen kväll. Snyggt och tidlöst!

Tack Andreas för att vi fick möjlighet att titta in i din fantastiska våning!

Arkitekt Andreas Martin Löf

Foto: Frida Möller

Styling: Kråkvik & D’Orazio

Annika Lindskog
Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…

Lanseringsevent för LADY Minerals hemma hos Angelica Svanström

Vi har lanserat en ny färgkarta för LADY Minerals kalkfärg och LADY Minerals Revive väggförnyare! Vad passar väl bättre än…

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…