Uttryck dig med färger

Uttryck dig med färger

Personliga färgval för hemmet

Den nya färgkartan LADY IDENTITY återspeglar tre tendenser inom moderna och urbana livsstilar. Färgkartan är designad så att du enkelt kan skapa din personliga färgpalett. En palett av vackra och tidsenliga färger som uttrycker vem du är och visar din identitet.

Uttryck dig med färger

I den nya färgkartan hittar du bland annat några helt nya och moderna neutrala nyanser. En av dessa är LADY 12078 Comfort Grey – en varm gråton.

Personliga färgval

En kombination av nyanser ur en och samma färgfamilj skapar en finstämd, monokrom färgupplevelse. Här är LADY 2024 Senses kombinerad med LADY 20120 Organic Red – en dämpad rödrosa ton.

Nya neutraler

Neutrala nyanser ger en avslappnad atmosfär, som här med LADY 12076 Modern Beige.

Det handlar om livsstil

Jotun har identifierat tre distinkta teman med globala referenser. Varje tema uttrycker individuella tankesätt och livsstilar – tre historier om personligheter, berättade med färger.

LADY IDENTITY - ny färgkarta från LADY 2019

IDENTITY – ny färgkarta från LADY!  

Calm

I CALM-paletten hittar du mjuka, neutrala nyanser och varma, subtila kontraster. Varje färg och varje objekt vittnar om kvalitet, hantverk och personlighet. Ett fokus på det vackra och enkla, skapar tidlösa rum präglade av klarhet och frihet.

Hitta ro i ljusa miljöer

Hitta lugnet i ljusa och luftiga miljöer. Väggen är målad i den svaga persikotonen LADY 10290 Soft Touch. Supermatta LADY Pure Color ger en helt unik färgupplevelse.

Så skapar du stilen. Se mer av CALM här.

Refined

Refined är en modern palett, bestående av gula och gröna nyanser, vackra neutraler och kontrastrika accentfärger. Omge dig med färger och skapa stämningsfulla miljöer som uttrycker din identitet.

Refined är en livlig och modern palett

När väggarna målas i en ny, vacker färg, förvandlas både stil och rumskänsla. Vardagsrummet är målat med LADY Pure Color i färgen LADY 7628 Treasure – en dämpad grön ton.

Så skapar du stilen. Se mer av REFINED här.

Raw

I RAW-paletten hittar du varma jordfärger, neutrala, grå nyanser och brända rödrosa toner. Tillsammans utgör de bakgrunden för en raffinerad stil, och en rustik och avslappnad atmosfär.

Rustik och avslappnad atmosfär

Varma jordfärger, som LADY 20120 Organic Red, stärker kopplingen till det jordnära och äkta.

Så skapar du stilen. Se mer av RAW här.

28 tidsenliga färger

Den nya färgkartan presenterar 28 färger. De visas samlade på ett uppslag och ger dig frihet att skapa en personlig färgpalett. Utforska nya färgkombinationer och skapa en personlig stil med supermatta väggar och nymålade detaljer.

LADY färgkarta 2019

På översta raden hittar du fyra tidsenliga accentfärger som tillför spännande kontraster till inredningen. På rad två och tre ser du våra moderna neutrala nyanser och på rad 4, 5, 6 och 7 följer vackra kulörstarka färgfamiljer.

Utforska färgerna i vår digitala färgkarta.

Våra vackraste färger

Färgkartan ger konkreta tips på hur du med LADY färger och produkter kan skapa harmoniska färgkombinationer och en personlig inredning.

LADY säkrar ett vackert resultat

Med LADY Pure Color och LADY Supreme Finish kan du vara säker på att få ett vackert och enhetligt resultat. De nya grönfärgerna är fint avstämda. Här ser du LADY 7629 Antique Green i kombination med accentfärgen LADY 7613 Northern Mystic.

Din personliga stil

Oavsett om du önskar en ton-i-ton eller en kontrastrik palett, kommer färgkartan hjälpa dig fram till ett vackert resultat. Välj färger som uttrycker vem du är och visar din sanna identitet. Så skapar du ett vackert hem med din personliga stil.

Jotuns Globala Kulörchef

Lisbeth Larsen, Global kulörchef på Jotun, har tillsammans med sitt team, omsatt sin insikt om trender och tendenser till en vacker färgpalett med 28 nyanser som utgör LADY färgkollektionen IDENTITY.

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

Ninas medvetna färgval i Villa Floris

Nina Lunde är inredningsjournalist och bor i Villa Floris, en elegant klassisk villa i Nordstrand som hon och hennes man har…

Praktisk och snyggt i barnrummet

Med LADY Pure Nature White interiörlasyr fick barnrummet ett fint uttryck. Helt i stil med resten av Elisabeth Heiers lägenhet. Elisabeth…

Rå struktur ger lugnt sovrum

Therese Sennerholt, Art Director, Grafisk formgivare och stylist, visar här sitt vackra sovrum målat med LADY Minerals Kalkfärg i färgen…

Gör rummet större med färger och ljus

Du kan enkelt få ett rum att kännas större med hjälp av fina färger och ljus. Visste du att färger…

Släpp in ljuset!

Att måla fönster och fönstersmygar kan bidra till att få in mer ljus. Visste du att det med en vit…

Festbord i härliga maj

Maj är en tid för konfirmation, nationaldag (i Norge) och andra trevliga sammankomster. Inredaren och stylisten Elisabeth Heier har bjudit…

Go to top