Vacker greige palett hemma hos Ask och Eng

Vacker greige palett hemma hos Ask och Eng

Kine Ask Stenersen och Kristoffer Eng startade köks- och möbeldesignföretaget Ask og Eng 2016 efter att ha byggt hållbara kök och möbler för sig själva i åratal. Vi har tidigare skrivit om deras möbelproduktion i samband med att vi besökte vi besökte deras showroom i Oslo.

Denna gången har vi fått lov att vara med Kine och Kristoffer i deras vackra hem för att se hur de har inrett och målat. Välkommen in till Ask och Eng!

Bilden ovan: Köksväggarna är målade med en stykning LADY Pure Color 0552 Tudor, och därefter en strykning LADY Minerals kalkfärg* i kulören 1928 Sommarsnö. Listerna är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt 0553 Ascott.

Köket – hemmets hjärta

De börjar med att berätta lite om hur deras projekt startar, och hur detta också har blivit utgångspunkten för inredningen sitt i egna hem.

– Våra projekt startar ofta med köket, hemmets hjärta, för att gå vidare till vardagsrummet, badrummet och hallen. För oss är detta en naturlig utveckling av designprocessen och något vi uppmuntrar till. Vi bjuder in kunderna i projektet till att tänka brett och kreativt tillsammans med oss kring vad som kommer att fungera bäst för projektet. Vi är alltid öppna för att skapa originella, skräddarsydda lösningar som når långt utanför köket, berättar Kine och Kristoffer.

Kök målat med Jotun kalkfärg LADY Minerals Ask og Eng

I köket hos Kine och Kristoffer är första strykningen på väggen målad med LADY Pure Color i kulören 0552 Tudor och andra med LADY Minerals kalkfärg* i kulören 1928 Sommarsnö. Listerna är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt 0553 Ascott

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Minerals

LADY Minerals

Vackra kalkade väggar
 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Ton-i-ton i sovrummet

– Vi jobbar mycket med naturmaterial i vår egen design. Av den grunden har vi lagt tid på att hitta en kulörpalett som kompletterar och framhäver våra material, förklarar dem.

De har varit väldigt måna om färgkombinationernas ljusspel under dagen och studerat hur detta kan förstärka en härlig känsla av rymd.

– Vi har valt en uppsättning ljusa mellantoner för att minska kontrasten mellan bambuns olika ytbehandlingar som är genomgående i huset, säger Kine och Kristoffer.

Sovrum målat med LADY Minerals LADY Pure Color Mörk Strandsand och tak LADY Perfection Kalk Ask og EngI sovrummet är väggarna målade i 1563 Mörk Strandsand, både med LADY Pure Color (väggen vid huvudsidan av sängen) och LADY Minerals kalkfärg (väggen vid gardinerna). Taket är målat med LADY Perfection 10341 Kalk. Snyggt!

Sovrum målat med LADY Pure Color Mörk Strandsand Ask og EngHär blir det tydligt hur en kulör kan skifta i olika ljus. När 1563 Mörk Strandsand får mer skugga på sig upplevs den mörkare och ännu lugnare. Perfekt i ett sovrum!

Välkommen till vardagsrummet

Även i vardagsrummet är det en genomgående greige palett som klär hemmet och möblerna på ett fint sätt. Mjukt, varmt och behagligt! Kulörpaletten i kombination med ljuset utanför lyfter rummet till nya höjder!

Vardagsrum hemma hos Ask og Eng målat med beige färg kulör Tudor Reflektion AscottHärligt vardagsrum! Här pryder LADY Pure Color 0552 Tudor väggarna. Lägg märke till hur takfärgen täcker lite av väggarna och är målad i en avvikande kulör – LADY Perfection 1622 Reflektion. Väggen är målad med LADY Pure Color 0552 Tudor. Även lister och panel förstärks i en annan kulör, målade med LADY Supreme Finish Pure Matt 0553 Ascott.

Vi har använt en annan kulör, 0553 Ascott, på listerna för att framhäva dessa lite extra.

Kökbord med stolar framför vägg i kök LADY Pure Color Tudor Ascott Reflektion

Lugn och behaglig plats i vardagsrummet för ett trevligt samtal med något i glaset kanske? Väggen är målad med LADY Pure Color 0552 Tudor och taket med LADY Perfection 1622 Reflektion. Listpanelen är målad med LADY Supreme Finish Pure Matt 0553 Ascott

– Vi har använt en annan kulör, 0553 Ascott, på listerna för att framhäva dessa lite extra. Listerna och karmarna i vårt hus är identitetsbekräftande för tidsepoken och arkitekturen. Därför var färgvalet avgörande för att skapa en kontrast. På vissa ställen har vi även valt att måla ton-i-ton med väggkulören, säger Kine och Kristoffer.

Vardagsrum hos Ask och Eng målat LADY Pure Color 0552 Tudor på väggarna.

Vardagsrum hos Ask och Eng målat LADY Pure Color 0552 Tudor på väggarna. Vackert vardagsrum med lugna neutraler. Väggarna är målade med LADY Pure Color 0552 Tudor och taket med LADY Perfection 1622 Reflektion. Listpanelen vid nedre delen av väggen är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt 0553 Ascott.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Kreativt lugn i kontoret

Kine och Kristoffers kontor skapar ett rofyllt lugn, men ger samtidigt med en kreativ känsla. Likt resten av hemmet går kulörpaletten i greige toner och de mörka trämöblerna sätter en mer distinkt prägel. I detta rum startar många av deras uppskattade projekt!Kontor målat med LADY Pure Color Sommarsnö Vardagsrum hos Ask og EngSnygg och stilrent! Väggarna är målade med LADY Pure Color 1928 Sommarsnö, taket med LADY Perfection 1622 Reflektion och listerna med LADY Supreme Finish Pure Matt 0553 Ascott.

Raka, mörka linjer ihop med lugna neutraler är en lyckad kombination. Väggarna är målade med LADY Pure Color 1928 Sommarsnö och listerna med LADY Supreme Finish Pure Matt 0553 Ascott.

Varm mellanton som övergång

I många av husets övergångar och korridorer har paret valt kulören 10341 Kalk. I taket har de använt LADY Perfection, och på listerna är det målat med LADY Supreme Finish Pure Matt.

– LADY-kulören 10341 Kalk är en varm mellanton som funkar i de flesta miljöer, så därför har vi valt den i flera övergångszoner och tak. Vi gillar att jobba med ett tunt lager strukturfärg så att finishen ger möjlighet att fånga ljuset på väggarna, säger Kine och Kristoffer.

LADY 10341 Kalk

En ljus gråbeige (greige) ton med en hint av rött i. Något som ger färgen värme. Fin att kombinera med 10342 Kalkgrå och 9918 Klassisk Vit. Du bör undvika Bomull och Eggvit i kombination med Kalk. Lady Kalk är också tuff med mörkare färger på lister och detaljer, till exempel färgen 10429 Diskret.

Gang med kalkmaling.I vardagsrummet som leder in mot badrummet har paret målat med 10341 Kalk både på väggar, tak och lister. Med olika glansgrader och olika färgtyper blir det olika nyanser som ger ett vackert uttryck.

Tusen tack för titten, Kristoffer och Kine! Vi glädjer oss att få följa er resa framöver.

Intresserad av att se mer av Ask og Eng? Här hittar du deras hemsida.

Foto: Claus Troelsgard.

 

*Vår kalkfärg LADY Minerals är inte lämpad för våtzoner, som kök och badrum, eftersom färgen är väldigt känslig för vattenstänk. För kök rekommenderar vi istället vår robusta färg LADY Wonderwall och för badrum vår vattentåliga våtrumsfärg LADY Aqua. Hör av dig till våra tekniska experter via chatten på jotun.se vid fler frågor kring produkterna!

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…