Vacker helhet med ett enkelt grepp

Vacker helhet med ett enkelt grepp

Elisabeth Heier föll för LADY 1016 Blek Sand och använde denna färg på sina fönster.

Större rum med grå-beige fönster

För några veckor sedan fick jag äntligen fönsterkarmarna målade i mitt vardagsrum. Jag hade tänkt på att ändra färgen ganska länge och inte minst sedan jag valde att måla listverket i samma färg som väggarna när jag renoverade min lägenhet. Med alla de beslut som måste tas på väldigt kort tid valde jag det jag trodde var det tryggaste alternativet – vita fönsterkarmar. (Se den nedersta bilden)

Mina fönster var vackra i vitt också men vilken skillnad det gör när hela väggen inklusive listverk och karmar har samma färg. Rummet får en ny dimension och ser faktiskt lite större ut. Jag kan också se för mitt inre hur fint det hade blivit om jag också målat taken i samma nyans! Med en ljus färg som denna kunde jag faktiskt också ha gjort det. Utan att överdriva ambitionsnivån – fönster är ett perfekt projekt man hinner med på en helg.

Att måla allt i samma färg är ett bra tips om du känner att fönstren delar upp väggen eller ett hela rummet i olika delar.

Enhetligt uttryck

Elisebeth-Heier

Färgen som använts både på väggar, lister och fönsterkarmar är LADY 1016 Blek Sand. Jag har använt LADY Supreme Finish Matt på alla lister och fönsterkarmar och LADY Pure Color på väggarna.

Elisebeth-Heier

Det kan se ut som en del av fönstret är vitt på bilden ovan men allt är målat i samma ljusgrå-beige färg. Se hur mycket ljuset kan lura ögat så man tror att fönsterbågen på den öppna delen av fönstret är vit. Ljuset är magiskt och påverkar och ändrar inredningen under hela dagen.

Ett bra tips om du känner att din fönster delar upp väggen eller hela rummet i olika delar och vill ha ett mer enhetligt uttryck, är att måla allt i samma färg. Resultatet är ett mer elegant och modernt rum.

Elisebeth-Heier

Före-bild med vita fönsterkarmar.

Gillar du den monokroma stilen? Läs mer om Elisabeth Heiers lägenhet här.

Måste alla detaljer vara vita? Så klart inte! Läs mer om färgsättning av detaljerna här.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suverän finish – både på dörrar och lister
  • Extremt slitstark
  • Jämn och vacker yta
  • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Foto: ©Elisabeth Heier

Elisabeth
Elisabeth

Elisabeth – Inredningsdesigner och stylist

Elisabeth Heier-Werner är gästbloggare hos oss. Hon arbetar som inredningsdesigner och stylist och är alltid på jakt efter smarta lösningar och något vackert att vila ögonen på. Hennes blogg är en av Norges största inspirationsbloggar inom inredning.

Små grepp ger stora förändringar!

Återupptäck någonting av det fina du redan har genom att sätta samman det på ett annat sätt! Väggen har färgen LADY…

Idas färgval i ny lägenhet

Ida Gran-Jansen vann realityserien Hela Norge bakar för några år sedan och blev känd i hela Norge som deltagare i…

Våra vackraste röda färger

Rött ökar aptiten! Detta härliga kök har fått den smakfulla rödrosa färgen LADY 20120 Organic Red. Rött är passion Rött…

Äkta och naturligt med kalkfärg

LADY Minerals 0394 Varmgrå – kalkfärgen är perfekt till den industriella stilen! Nu kan du få LADY Minerals kalkfärg i hela…

Våra vackraste gröna färger

LADY 8302 Lagerträd är en utmärkt grön färg att omge sig med i sovrummet. Sofistikerat och läckert med panel målad i…

Litet sovrum blir blått och mysigt

Karina valde LADY 4618 Kvällshimmel till sovrummet. Världens minsta sovrum? Inredaren Karina Lilleeng Holmen har kanske världens minsta sovrum, så när…

Go to top