Vacker helhet med ett enkelt grepp

Vacker helhet med ett enkelt grepp

Elisabeth Heier föll för LADY 1016 Blek Sand och använde denna färg på sina fönster.

Större rum med grå-beige fönster

För några veckor sedan fick jag äntligen fönsterkarmarna målade i mitt vardagsrum. Jag hade tänkt på att ändra färgen ganska länge och inte minst sedan jag valde att måla listverket i samma färg som väggarna när jag renoverade min lägenhet. Med alla de beslut som måste tas på väldigt kort tid valde jag det jag trodde var det tryggaste alternativet – vita fönsterkarmar. (Se den nedersta bilden)

Mina fönster var vackra i vitt också men vilken skillnad det gör när hela väggen inklusive listverk och karmar har samma färg. Rummet får en ny dimension och ser faktiskt lite större ut. Jag kan också se för mitt inre hur fint det hade blivit om jag också målat taken i samma nyans! Med en ljus färg som denna kunde jag faktiskt också ha gjort det. Utan att överdriva ambitionsnivån – fönster är ett perfekt projekt man hinner med på en helg.

Att måla allt i samma färg är ett bra tips om du känner att fönstren delar upp väggen eller ett hela rummet i olika delar.

Enhetligt uttryck

Elisebeth-Heier

Färgen som använts både på väggar, lister och fönsterkarmar är LADY 1016 Blek Sand. Jag har använt LADY Supreme Finish Matt på alla lister och fönsterkarmar och LADY Pure Color på väggarna.

Elisebeth-Heier

Det kan se ut som en del av fönstret är vitt på bilden ovan men allt är målat i samma ljusgrå-beige färg. Se hur mycket ljuset kan lura ögat så man tror att fönsterbågen på den öppna delen av fönstret är vit. Ljuset är magiskt och påverkar och ändrar inredningen under hela dagen.

Ett bra tips om du känner att din fönster delar upp väggen eller hela rummet i olika delar och vill ha ett mer enhetligt uttryck, är att måla allt i samma färg. Resultatet är ett mer elegant och modernt rum.

Elisebeth-Heier

Före-bild med vita fönsterkarmar.

Gillar du den monokroma stilen? Läs mer om Elisabeth Heiers lägenhet här.

Måste alla detaljer vara vita? Så klart inte! Läs mer om färgsättning av detaljerna här.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suverän finish – både på dörrar och lister
  • Extremt slitstark
  • Jämn och vacker yta
  • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Foto: ©Elisabeth Heier

Elisabeth
Elisabeth

Elisabeth – Inredningsdesigner och stylist

Elisabeth Heier-Werner är gästbloggare hos oss. Hon arbetar som inredningsdesigner och stylist och är alltid på jakt efter smarta lösningar och något vackert att vila ögonen på. Hennes blogg är en av Norges största inspirationsbloggar inom inredning.

Färgen som trollar bort ojämn vävtapet!

Är du en av dem som drömmer om släta, betonglika väggar? Med nyheten LADY Minerals Revive kan du äntligen bli kvitt…

Jakten på bra färgnamn

Den här färgen heter 3377 Slate Lavender! Läs mer om hur alla våra färgnamn blir till! Den stora namnjakten Dusky Peach….

Ett vardagsrum i tre olika stilar

LADY Pure Color 20120 Organic Red är ett bra val för den som vill ha en jordnära väggfärg i en supermatt…

Julmys och härlig äppelglögg

Doften av varm äppelglögg skapar julstämning! Den röda färgen i köket är LADY Pure Color 20120 Organic Red. Vi välkomnar Kristin…

Unik utställning med norsk design

På väggen, Folded Porcelain från Christina Peel. Soffan Linde från Tonning & Stryn. Design Andreas Engesvik. Väggfärgen är LADY Pure…

Vinn gåvor från MENU

Den eleganta lilla lampan, Socket lamp från Menu, passar in överallt! Den vackra panelen är målad silkematt med LADY Supreme…

Go to top