Välkommen till Julia Dangs kreatörsstudio

Välkommen till Julia Dangs kreatörsstudio

När kreatören Julia Dang besökte lanseringseventet för vår senaste LADY-färgkarta CANVAS blev hon inspirerad till att måla om hela Studio 33D som hon delar med branschkollegor och vänner. Läs mer om färgvalen och framtidsplanerna med studion!

Bilden: Julia valde en modern och stilren look i studion. Väggarna är målade med LADY Pure Color 9918 Klassisk Vit och golvet med vår golvfärg TreStjerner Golvfärg Premium i 10429 Diskret.

Julia Dang är en multidisciplinär kreatör inom mode och media och har tillsammans med sin flickvän Micky Ho produktionsbolaget DANG/HO. Studion och kontoret i centrala Stockholm, som de kallar Studio 33D, delar de tillsammans med andra produktionsbolag samt branschkollegan och vännen Maya Nilsen.

Till vänster ser vi Julia Dang tillsammans med flickvännen Micky Ho som hon har det kreativa konceptet DANG/HO med. Till höger ser vi en av de andra delägarna i studion; stylisten och kreatören Maya Nilsen. Här är hon på lanseringseventet för vår senaste färgkarta CANVAS. Foto: Julia Viklund.

Färgvalen

Efter ett ha deltagit på lanseringen av nya färgkartan CANVAS i augusti 2023 blev de inspirerade att måla om studion i nya spännande kulörer. Valen föll på CANVAS-kulörerna 9918 Klassisk Vit och 0288 Mexico, medan klassikern 10429 Diskret från vårt arkiv valdes till golvet.

Många härliga kulörer i vår senaste LADY-färgkarta CANVAS!

Luftig och härlig känsla med mycket ljusinsläpp! Väggarna är målade med LADY Pure Color 9918 Klassisk Vit och golvet med TreStjerner Golvfärg Premium i 10429 Diskret.

– Inspirationen kom främst från industrilokaler med betonggolv. Vi ville att studion skulle bli så optimal som möjligt för att agera kameleont och ständigt kunna ändra uttryck, då vi ofta bygger upp olika set inför plåtningar och produktioner. Väggarna blev klassiskt vita för att kunna reflektera ljus så bra som möjligt och golvet fick en varmare grå färg, säger Julia.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 TreStjerner Golvfärg Premium

TreStjerner Golvfärg Premium

 • Suverän utflytning och finish
 • Extra slitstark och vattenfast
 • För alla typer av underlag
 • Lätt att rengöra

Att måla golvet var ingen självklarhet för Julia. Men hon är överraskad över hur bra golvfärgen levererade.

– Jag är otroligt nöjd! Jag har aldrig målat golv förut så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Tankarna som slogs var främst om det skulle hålla eller repas. Vi flyttar om möblerna ofta och bygger upp studion varje vecka, men trots det är jag så imponerad över att färgen inte skrapas upp, säger Julia.

Läs mer om våra olika produkter inom golvfärg, golvolja och golvlack från TreStjerner.

Golven är målade med vår slitstarka golvfärg TreStjerner Golvfärg Premium i kulören 10429 Diskret.

 TreStjerner Golvfärg Premium

TreStjerner Golvfärg Premium

 • Suverän utflytning och finish
 • Extra slitstark och vattenfast
 • För alla typer av underlag
 • Lätt att rengöra

För att undvika en alltför grå och kall känsla valde de en gul nyans i köket, 0288 Mexico.

Vi ville samtidigt ha ett mysigt kontor, så i köket valde vi kulören 0288 Mexico som ligger vid ingången av kontoret. Då man möts av en mjuk och jordig gul nyans när man kommer in!

Kulören 0288 Mexico fick pryda både väggar och skåp för ett enhetligt uttryck i köket. Väggarna är målade med vår robusta väggfärg LADY Wonderwall och luckorna med vår snickerifärg LADY Supreme Finish Pure Matt.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Långvarigt vackert, matt utseende
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Inspirationen kom från naturmaterial, 70-talshem och japansk inredning och arkitektur.

Vår snickerifärg LADY Supreme Finish kommer i fyra glansgrader. Den mattaste glansgraden, Pure Matt, dämpar kulören och ger ett enhetligt uttryck. 

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Inspirationen framåt

Julia berättar att de har mycket på gång nästa år. Studion kommer fyllas med både fler inredningsdetaljer och spännande projekt.

– Det är ju lite av ett tomt skal just nu, så det behövs definitivt lite mjukare element i studion som exempelvis gardiner och naturmaterial, men också fler accentfärger, dekor och konst. Vårt mål under nästa år är att göra kontoret till en mötesplats och öppna upp det mer för vår community och ha vernissage, showroom och event, säger Julia.

Den stilrena, avskalade looken varvas med moderna designmöbler. Väggarna är målade med LADY Pure Color 9918 Klassisk Vit och golvet med TreStjerner Golvfärg Premium i 10429 Diskret.

Vi vill kunna jobba både digitalt och ha kreativa workshops, men även jobba mer hands on med kreativa projekt som att sy, sticka och göra 3D naglar. Högt och lågt helt enkelt!

Stort tack Julia Dang och övriga kreatörer för att vi fick besöka er studio!

Foto: DANG/HO

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens…

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…