Våra vackraste kulörer – ny färgkarta!

Våra vackraste kulörer – ny färgkarta!

Djupblå och läcker! LADY 5455 Industrial Blue har fått plats i vår nya färgkarta.

Vi vet att många älskar färgkartan ”Våra vackraste kulörer” – och vi hoppas att ni uppskattar uppdateringen vi har gjort inför den här säsongen. Här kan du låta dig inspireras och verkligen dyka ner i alla detaljer och tips du hittar i färgkartan!

Våra vackraste kulörer

Suverän guide till rätt färg på väggen

Det kan vara överväldigande bara att välja en färg bland tusentals… och hur ska de kombineras? De allra flesta av oss har nog känt behovet av tips och goda råd! Denna färgkarta består av ett stort urval av fina, trygga färger som garanterat blir vackra på stora väggytor. Färgkartan är ett unikt verktyg som är utvecklat både för den professionella färgexperten – och för den som önskar mer hjälp! Låt oss hjälpa dig att hitta en bra färg som fungerar perfekt hemma hos DIG!

Våra vackraste kulörer

En av våra allra vackraste rosatoner – som du nu hittar i färgkartan – är LADY Pure Color 2782 Deco Pink. Övre delen av väggen har målats i den vita nyansen 1624 Lätthet.

Många nya färger!

Färgkartan «Våra vackraste kulörer» ska alltid återspegla de allra bästa och mest tidsenliga LADY-färgerna. Det betyder att färgkartan uppdateras regelbundet med nya färger och att vi ger plats för några nya nyanser varje år. Den här säsongen har vi gjort en stor uppgradering där hela 23 nya färger har kommit med och dessa är noga utvalda av Jotuns färgexperter. De nya färgerna har funnits på marknaden genom våra trendfärgkartor och har etablerat sig som stora favoriter!

Våra vackraste kulörer färgkarta

Blå-gröna favoriter

Grönt är en av de verkliga favoriterna för närvarande och denna gång har vi fått med hela nio nya nyanser i färgkartan! Det här är verkligen fina interiörfärger som har blivit mycket populära. Färgerna fungerar ypperligt på väggen – och, vi bara älskar de blå-gröna nyanserna.

Våra vackraste kulörer
En av våra blå-gröna bästsäljare är LADY Pure Color 6352 Evening Green.

Frisk grön

Flera av de nya gröna färgerna drar åt det gyllengröna hållet. Från den dämpade pastellen  8281 Pale Linden – till den djupa, härliga 8494 Organic Green – eller ta den pigga 8493 Green Tea? Valet är ditt….!

Våra vackraste kulörer

8478 Pale Green – behaglig, frisk och frodig!

Märkning av färger

Både användning av mer färg i taken och produkter med kalkfärg är stora tendenser i tiden! Jotun utvidgar därför kontinuerligt sortimentet av färger som kan blandas i LADY Perfection och LADY Minerals. Totalt har vi nästan 80 färger tillgängliga i LADY Minerals! I färgkartan «Våra vackraste kulörer» är över 40 av dessa representerade – och markerade med en lite stjärna. På detta sätt är det lätt att se vilka färger i denna färgkarta som också finns som kalkfärg.

Alla färgerna som är markerade med en liten cirkel kan blandas i takfärgen LADY Perfection. Totalt har Jotun över 100 färger som kan blandas i takfärgen! Tänk utanför boxen – och sätt färg på taket!Våra vackraste kulörer

Alla dessa fyra färger är markerade med en cirkel och kan blandas i takfärgen LADY Perfection. Blåis, Dusky Blue och Nordic Breeze är markerade med en stjärna och kan därför blandas även i LADY Minerals kalkfärg.

 LADY Perfection

LADY Perfection

  • Enkel att påföra – utan dropp och spill
  • Vackert och jämnt resultat
  • Stort kulörurval
  • Täckgaranti

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levande kalkmatt yta
  • Unikt uttryck
  • Enkelt att lyckas
  • Täckgaranti

Rosa nyanser – också till taket!

Varför inte välja samma färg till både vägg och tak? Se hur varmt och fint rummet blir!

Våra vackraste kulörer

LADY 20047 Blushing Peach är en av de över 100 färgerna du kan få blandade i LADY Perfection till taket!

Det finns tre nya rosa nyanser i färgkartan – och de fungerar utmärkt både på väggarna – och i taket för den vågade. Vi lägger också till LADY 10580 Soft Skin som är en av våra bästsäljande, trygga, rosa nyanser!

Gyllene och bruna nyanser

Vi har tagit med fem nya, gyllene och bruna nyanser i färgkartan – som alla har olika egenskaper! Från den mjuka, gyllene kamelhårsfärgen 10961 Raw Canvas – till den färgstarka 10001 Dijon Yellow som poppar ut och skapar en orientalisk stämning. Vilken stämning vill du ha?

Våra vackraste kulörer

Två vackra färger som har fått komma in i ”Våra vackraste kulörer” är LADY 10965 Hipster Brown (främst) och 10961 Raw Canvas (på köksväggen). Se flera bilder av de sista bruna och gyllene nyanserna här.

LADY 10961 Raw Canvas.LADY 10963 Golden Bronze.LADY 10965 Hipster Brown.LADY 10001 Dijon Yellow.LADY 10428 Masala.

Delikata färgkombinationer

Färgerna i färgkartan är noga utvalda och grupperade så att du enkelt kan hitta fina kombinationer. Färgkartan ger dig en bra översikt över nyanserna; från de vita och ljusa nyanserna till de mörka och kulörta färgerna. Hela tiden har färgexperterna fokus på att färgerna ska vara vackra på en stor vägg och att färgen ska göra ditt hem behagligt att vara i.

Innan du väljer färg är det smart att kontrollera ljusförhållanden och andra element i ditt hem som kan ha stor påverkan på färgen. Vi rekommenderar dig därför att göra ditt slutliga val med hjälp av ett större färgprov eller genom att måla upp en yta på en vägg med Jotun Färgprov Interiör i det rummet som du ska måla.

Provmåla!

Ett bra tips är att provmåla på väggen hemma! Då kommer du se hur färgen ser ut hemma hos dig, i din miljö. 

Hitta färgprover i Jotun Inspirationscenter

Samtliga färger i färgkartan «Våra vackraste kulörer» finns i större färgprover hos många av Jotuns återförsäljare! Hela 62 av dessa finns som extra stora färgprover i A3-format. Detta ger dig en extra bra utgångspunkt för att göra ett bra färgval.

Tips! På baksidan av alla färgprover hittar du också rekommenderade kombinationsfärger från våra färgdesigners.

LADY Inspirationscenter - färgval

 

Se jotun.se för att hitta din närmaste återförsäljare.

Stora färgprover gör det enkelt att välja
LADY Inspirationscenter innehåller dessutom en egen trendsektion med de allra senaste färgerna! Dessa är hämtade från den nyaste LADY färgkartan som du också hittar i butikerna nu.

Hitta rätt färg

När du till slut har valt den perfekta färgnyansen är det dags att hitta de bästa produkterna till ditt målarjobb! Oavsett om du ska sätta igång med ett litet eller stort projekt, är det några egenskaper som är viktiga för interiörfärg. Den ska vara lätt att påföra, ge jämn och bra täckning, inte stänka – och produkten måste ge den färg du har valt. När du väljer en interiörfärg från Jotun kan du vara säker på att produkten levererar på alla dessa egenskaper. I färgkartan hittar du många tips om vilken produkt som täcker dina behov.

Här hittar du nyttiga filmer som ger bra tips om hur du målar.

Konsten att skapa färger

Kulörtrygghet är ett nyckelord för alla Jotuns produkter. Använder du Jotuns produkter blandade i Jotuns brytmaskiner, kan du vara helt säker på att färgen du väljer är densamma som du hittar i färgkartan.

Vill du veta mer om hur vi utvecklar våra färger? Ta en titt på den här filmen!

Färgkartan hittar du hos din närmaste återförsäljare eller så kan du beställa den här.

Lycka till med färgvalet!

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…

Välkommen till Julia Dangs kreatörsstudio

När kreatören Julia Dang besökte lanseringseventet för vår senaste LADY-färgkarta CANVAS blev hon inspirerad till att måla om hela Studio…

Julens bästa cheesecake

En härlig cheesecake, med salted caramelpopcorn och torkade apelsinskivor, blir garanterat en favorit till julfirandet! Se det utsökta receptet här….

LADY Essence – en silkematt nyhet

Nyheten LADY Essence är en silkematt väggfärg som ger ett jämnt och fint resultat. Bilden: Väggen är målad i den…