Varma färger i funkishuset

Varma färger i funkishuset

Välkomna hem till Henriette Wolden som är eventplanerare och influencer. Hon provmålade flera färger innan hon hittade den rätta värmen till sitt funkishus. Läs mer om hennes varma färgval här!

Jag målar inte om så ofta så det är viktigt att färgen jag väljer passar in, så att jag inte behöver ändra allt efter den nya kulören.

Ny och varm färg i köket

Vi har fått besöka Henriettes vackra och nymålade hem, och höra hur hon gick till väga när hon valde färg.

Vi valde den varma och behagliga färgen 1929 Muskotnöt som kontrast till det mörka. Tidigare hade vi den ljusare grå 1229 Gryning som jag är väldigt nöjd med, så den har vi behållit i sovrummet och allrummet på övervåningen. Men, här i det stora rummet med alla sina fönster, vill jag skapa en varmare atmosfär, berättar Henriette.

Varma färger i funkishuset

Henriettes läckra kök och matrum. Väggarna målade med LADY 1929 Muskotnöt och LADY 1434 Elegant.

Varma färgval

–  Jag provmålade flera färger från Jotun som t.ex. 10683 Cashmere, 1140 Sand och 1032 Form, säger Henriette. Jag ville ha en brun och gyllene färg som varken var för ljus eller mörk. Dessutom behövde färgen göra sig fin till de mörka kontrastväggarna i färgen 1434 Elegant och passa till det jag redan har, så jag inte skulle behöva byta ut allt.

Muskotnöt tillförde precis det jag önskade mig i hemmet. Den understryker det varma och behagliga som är en härlig kontrast till den både vita och svarta inredningen vi i övrigt har. Den tar också upp värmen i alla våra mässingsdetaljer.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Varma färger i funkishuset

Den mörka kontrastväggen i färgen LADY 1343 Elegant ger en fin avdelning i det stora rummet. Matstolarna är från Søstrene Grene som Henriette har målat benen på. LADY Supreme Finish ger en perfekt finish, om du ska måla möbler!

Muskotnöt var en fullträff

Jag är supernöjd med färgen, i alla slags ljus, och jag tänker måla entrén i samma färg. Muskotnöt var en fullträff!

Varma färger i funkishuset

Barstolarna är från Normann Copenhagen.
Den här bilden visar hur den mörka grå LADY 1343 Elegant möter den varma färgen LADY 1929 Muskotnöt

Gillar du dessa färger? Se flera vackra bruna och gyllene färger här!

Marmorbord i egen design

I de nymålade rummen (köket, matrummet och vardagsrummet) har jag tre marmorbord, säger Henriette. Jag har själv designat alla tre och fått dem producerade hos Ellingard naturstein.tr.

Varma färger i funkishuset

Det varma färgvalet gav en ny värme till funkishuset! LADY Pure Color 1929 Muskotnöt.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Varma färger i funkishuset

Sofforna är från IKEA och Trademax, mattan Layered och Trendcarpet.

Nordisk stil

Funkishuset har ett modernt och nordiskt utseende. Jag gillar den här stilen på inredningen men det är viktigt för mig att hemmet är personligt, varmt och mysigt. Här ska man känna sig avslappnad och hemma, och det kände jag verkligen att den nya färgen har bidragit till, avslutar Henriette.Varma färger i funkishuset

Henriette i sitt fina kök. Den mörka väggen är målad med LADY 1343 Elegant.

Se fler bilder från Henriettes hem på Instagram @henriettewo 

Foto: Henriette Wolden

Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar med utveckling av Jotuns alla färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och renoveringstips skapar hon inspiration för förnyelse av ditt hem.

Arijanas sekelskiftesdröm

Inredaren, entreprenören och influencern Arijana Heinrici har nyligen flyttat in i vacker våning i Uppsala. Kolla in hennes fantastiska hem….

Ditte Svanfeldts varma och ombonade sovrum

Välkomna hem till Ditte Svanfeldt. En inspiratör och entreprenör som bor tillsammans sin familj på landet. Hon är en livsnjutare…

Supermatta väggar gör hela skillnaden

Supermatta och vackra väggar. Detta fina sovrum är målat i den gyllenbruna nyansen 10963 Golden Bronze med LADY Pure Color….

Ett hem att leva i hemma hos Emilia

En bit utanför Helsingborg bor Emilia Olsson i ett vackert hus tillsammans med sin familj. Här pryder dämpade harmoniska kulörer…

Nya vackra kulörer i LADY kalkfärg

 – Vi har lanserat nya kulörer i LADY Minerals kalkfärg och LADY Minerals Revive. Färgen på bilden är LADY Minerals…

Kolla in lanseringen av LADY REDISCOVER

I år lanserades den nya färgkartan REDISCOVER genom en stor digital lansering.  Vi har återupptäckt kulörer och hittat nya sätt…

Go to top