Nya, vackra blå färger

Nya, vackra blå färger

Har du länge tänkt att det hade varit fint med ett rum (eller flera) i en blå färg? Vi ser på vårt Instagram-konto att blått är en färg som många är intresserade av. I den nya LADY-färgkartan hittar du en rad nya blå toner. Bekanta dig med dessa och få förslag på vilka färger som passar till.

LADY 5455 Industrial Blue

LADY 5455 Industrial Blue

En djup blå kulör. Jämfört med den välkända 4477 Deco Blue är den klarare blå, alltså mindre grå, i tonen. Kombinerar man den med 4625 Nordiskt Hav ser man att 5455 Industrial Blue är snäppet grönare. Fungerar till vita toner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull. 

Nya blåfärger från Jotun LADY
Här är väggen målad med den nya och ännu mattare LADY Pure Color och panelen med LADY Supreme Finish Matt – i 5455 Industrial Blue.

Andra matchande färger till Industrial Blue

LADY 5044 Blåis

LADY 5044 Blåis

En dämpad och gråtonad blå nyans som upplevs som diskret och behaglig på väggen. Den har en lite grön underton som gör att den gör sig särskilt bra ihop med andra välbekanta gröntonade blå kulörer som 5030 St.Pauls Blue eller 5180 Oslo. Fungerar till vita toner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Nya blåfärger från Jotun LADY
Här har vi kombinerat Industrial Blue och Blåis. Blåis är färgen på höger sida. Alla de fyra blå färgerna kan kombineras fint. Antingen i samma rum eller i angränsande rum.
Nye blåfärger från Jotun LADY
LADY 5044 Blåis finns också i kalkfärgen LADY Minerals. Går fint att kombinera med LADY Pure Color.
Blåis användes också i lägenheten som målade i tre olika stilar.  Se lägenheten och upplev förändringen av stämning och atmosfär här.

Andra matchande färger till Blåis

LADY 5200 Dusky Blue

LADY 5200 Dusky Blue

En ljusare, dämpad gråblå ton. Också denna har en lite grön underton, och kan påminna om 4017 Pilasterblå, men kommer att upplevas snäppet grönare. Den är dock inte lika grön som den för många välbekanta 5249 Linblå. Fungerar till vita toner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

 Nya blåfärger från Jotun LADY
Dusky Blue….Du MÅSTE använda LADY Pure Color när du vill ha denna vackra färg.

Andra matchande färger till 5200 Dusky Blue

LADY 5452 Nordic Breeze

LADY 5452 Nordic Breeze

En frisk, ljus gråblå kulör med gröna undertoner. Den har en dämpad prägel som ger en lugnande och sval atmosfär i rummet. I samspel med rena, krispiga vittoner och andra svala men klarare kulörer kan den ge en perfekt bakgrund för en skön andningspaus i hemmet. Prova att kombinera den med våra välkända blåtoner som 4618 Kvällshimmel, 4477 Deco Blue eller 4744 Sophisticated Blue. Renare gråtoner som 1269 Gryning och 8094 Dunkel, eller den ljusa, gråvita 1928 Sommarsnö är också snygga att kombinera med. Undvik att sätta Nordic Breeze intill alltför gyllene toner, som de varmare vita eller beigea, eftersom det gula i dessa kulörer då kommer att framträda mer, medan den blå tonen drar mer mot grått. Fungerar bäst till 7236 Chi och 9918 Klassisk Vit.

Nya blåfärger från Jotun LADY
LADY 5452 Nordic Breeze.

Andra matchande färger till Nordic Breeze

Hittade du någon ny favorit?
Tanja
Tanja

Tanja – Digital inspiratör Jotun

Tanja ger LADY en helhetlig närvaro på webben, och ser till att trender, tips och aktuella nyheter hittar vägen från vår interiöravdelning och ut till er som följer oss i den digitala sfären. Hittar hon något som kan vara till inspiration eller nytta är det er hon först delar sina tips med.

My Scandinavian home – makeover av hemmakontor

Arbetar du hemifrån och vill ha tips på hur du kan göra din arbetsplats lite roligare? Följ med här… Niki,…

Perspective Studio – En konceptbutik

Inte vilken konceptbutik som helst. Läs här om grundarduons tankar kring konceptet och hur de har tänkt kring valet av…

My Scandinavian home – sovrums-makeover

Vem har inte drömt om ett stämningsfullt, varmt, fluffigt och rosa sovrum? Följ med till just ett sådant. Sovrums makeover…

Downtown Camper – en urban oas

Ska du åka till Stockholm eller bor du kanske redan där? Då kan vi tipsa dig om ett av Stockholms…

Rustik och urban stil i badrummet

Varför inte blanda något nytt och något gammalt? Vips så har du ett nytt badrum i urban stil, som detta…

Exotiskt spadag till vardags

Tänk om varje dag var en spadag! Detta badrum ger dig lite av den sköna och exotiska semesterkänslan. Jordfärger och…

Go to top