Nya, vackra blå färger

Nya, vackra blå färger

Har du länge tänkt att det hade varit fint med ett rum (eller flera) i en blå färg? Vi ser på vårt Instagram-konto att blått är en färg som många är intresserade av. I den nya LADY-färgkartan hittar du en rad nya blå toner. Bekanta dig med dessa och få förslag på vilka färger som passar till.

LADY 5455 Industrial Blue

LADY 5455 Industrial Blue

En djup blå kulör. Jämfört med den välkända 4477 Deco Blue är den klarare blå, alltså mindre grå, i tonen. Kombinerar man den med 4625 Nordiskt Hav ser man att 5455 Industrial Blue är snäppet grönare. Fungerar till vita toner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull. 

Nya blåfärger från Jotun LADY
Här är väggen målad med den nya och ännu mattare LADY Pure Color och panelen med LADY Supreme Finish Matt – i 5455 Industrial Blue.

Andra matchande färger till Industrial Blue

LADY 5044 Blåis

LADY 5044 Blåis

En dämpad och gråtonad blå nyans som upplevs som diskret och behaglig på väggen. Den har en lite grön underton som gör att den gör sig särskilt bra ihop med andra välbekanta gröntonade blå kulörer som 5030 St.Pauls Blue eller 5180 Oslo. Fungerar till vita toner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Nya blåfärger från Jotun LADY
Här har vi kombinerat Industrial Blue och Blåis. Blåis är färgen på höger sida. Alla de fyra blå färgerna kan kombineras fint. Antingen i samma rum eller i angränsande rum.
Nye blåfärger från Jotun LADY
LADY 5044 Blåis finns också i kalkfärgen LADY Minerals. Går fint att kombinera med LADY Pure Color.
Blåis användes också i lägenheten som målade i tre olika stilar.  Se lägenheten och upplev förändringen av stämning och atmosfär här.

Andra matchande färger till Blåis

LADY 5200 Dusky Blue

LADY 5200 Dusky Blue

En ljusare, dämpad gråblå ton. Också denna har en lite grön underton, och kan påminna om 4017 Pilasterblå, men kommer att upplevas snäppet grönare. Den är dock inte lika grön som den för många välbekanta 5249 Linblå. Fungerar till vita toner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

 Nya blåfärger från Jotun LADY
Dusky Blue….Du MÅSTE använda LADY Pure Color när du vill ha denna vackra färg.

Andra matchande färger till 5200 Dusky Blue

LADY 5452 Nordic Breeze

LADY 5452 Nordic Breeze

En frisk, ljus gråblå kulör med gröna undertoner. Den har en dämpad prägel som ger en lugnande och sval atmosfär i rummet. I samspel med rena, krispiga vittoner och andra svala men klarare kulörer kan den ge en perfekt bakgrund för en skön andningspaus i hemmet. Prova att kombinera den med våra välkända blåtoner som 4618 Kvällshimmel, 4477 Deco Blue eller 4744 Sophisticated Blue. Renare gråtoner som 1269 Gryning och 8094 Dunkel, eller den ljusa, gråvita 1928 Sommarsnö är också snygga att kombinera med. Undvik att sätta Nordic Breeze intill alltför gyllene toner, som de varmare vita eller beigea, eftersom det gula i dessa kulörer då kommer att framträda mer, medan den blå tonen drar mer mot grått. Fungerar bäst till 7236 Chi och 9918 Klassisk Vit.

Nya blåfärger från Jotun LADY
LADY 5452 Nordic Breeze.

Andra matchande färger till Nordic Breeze

Hittade du någon ny favorit?
Tanja
Tanja

Tanja – Digital inspiratör Jotun

Tanja ger LADY en helhetlig närvaro på webben, och ser till att trender, tips och aktuella nyheter hittar vägen från vår interiöravdelning och ut till er som följer oss i den digitala sfären. Hittar hon något som kan vara till inspiration eller nytta är det er hon först delar sina tips med.

Årets bästa bruna och gyllene färger

Bruna och gyllene nyanser skapar värme i ett kök med rena linjer. Väggen närmast är målad med 10965 Hipster Brown…

Hemtrevligt kafé i urbana omgivningar

Välkommen hem! Här kan du njuta av din frukost i en varm och mysig miljö! Alla foton: Inger Marie Grini….

Arkitektens danska drömvilla

Arktitekten har verkligen fått fram husets fantastiska detaljer efter renoveringen! Genom att använda samma färg på vägg och dörrlist, får ögat…

Härliga höjder med helmatt tak

Tak måste inte vara vita. Se hur du kan skapa ett nytt rum med lite färg i taket. Här är…

Så får du perfekta panelväggar

Vi tröttnar inte på matta väggar! Matta väggar är vackra på ett speciellt sätt. Ljuset som faller på en sådan…

City Motions – Så skapar du stilen

En lägenhet – tre stilar Vi målade en lägenhet i Oslo, inte bara en gång utan tre gånger, i färger…

Go to top