7 vackra färgkombinationer till badrummet

7 vackra färgkombinationer till badrummet

Ny, vacker matt färg till badrummet

Nu kan du äntligen ha matta vackra väggar även i badrummet. Med LADY Aqua våtrumsfärg får du vackra silkesmatta våtrumsväggar och kan byta kulör utan någon större insats. Det gör att du kan byta uttryck och följa kulörtrender på ett helt annat sätt. LADY Aqua ingår i Jotuns våtrumsgodkända system. Läs mer om LADY Aqua här.

 LADY Aqua

LADY Aqua

  • Ingår i Jotuns godkända våtrumssystem
  • Fuktbeständig
  • Täckgaranti

Här får du förslag på sju vackra kulörkombinationer beroende på vilken stil du vill ha i badrummet.

Badrum nr 1

En behaglig palett med blågröna minttoner och kyligare grå toner som skapar ett fräscht uttryck i badrummet. Läckert i kombination med kulörer som rent vitt, mörkare grå toner och dämpade blå toner. Intill Minty Breeze och Vit Poesi bör man ha rena, neutrala vita toner på ev. kakel, detaljer och möbler om vitt är en aktuell kulör i rummet, som 9918 Klassisk Vit. Undvik gyllenvita och beige toner här. Intill 6325 Balans fungerar rent vitt, gyllenvitt, grått, beige och brunt fint.

7 vackra färgkombinationer till badrummet

LADY Aqua Våtrumsfärg i kulören LADY 7163 Minty Breeze

Är du sugen på ett trendigt badrum som inte kostar för mycket?

 LADY Aqua

LADY Aqua

  • Ingår i Jotuns godkända våtrumssystem
  • Fuktbeständig
  • Täckgaranti

Badrum nr 2

En turkosblå palett för alla som vill ha ett daggfriskt badrum! Svala, friska kulörer skapar en lätt atmosfär och är fina ihop med vitt, grått och djupare blåturkosa kulörtoner.

7 vackra färgkombinationer till badrummet

En vägg med LADY Aqua 4423 Källa blir tuff med en målad pall eller bänk i LADY Supreme Finish 5159 Retroblå eller 5180 Oslo.

Badrum nr 3

Här ser du två av våra populäraste gråtoner, 1032 Grå Harmoni och 1462 Grå Skiffer, i kombination med den ”mjuka” svarta kulören 9938 Naturligt Svart. Gråtonerna är varma och gyllengrå och fungerar med vita toner som 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull. På grund av sin lite varma ton är det många som har dessa två som sina grå favoriter. Intill kalla grå toner och neutrala toner kan dessa grå toner se gulaktiga och lite ”smutsiga” ut, så försök undvika det.

7 vackra färgkombinationer till badrummet

LADY Aqua Våtrumsfärg 9938 Naturligt Svart

Badrum nr 4

En ljus och mild palett med svaga grå toner. Här känner man att alla kulörer har en liten gyllene och varm ton över sig. Kulörerna är för övrigt otroligt läckra ihop med gråtonerna 1032 Grå Harmoni och 1462 Grå Skiffer, som man kan läsa om ovan. De ljusa grå tonerna är också populära intill en del av de populära dämpade blå tonerna, som Kvällshimmel, Dunkelgrå och Deco Blue för den som vill ha ett badrum med blå inslag.

Elisabeth Heier valde 1024 Tidlös

Elisabeth Heier valde LADY Aqua i färgen 1024 Tidløs, då hon renoverade sitt badrum. Foto: Elisabeth Heier.

Fem vackra målade badrum

Badrum nr 5

Paletten för dig som älskar milda grå toner och varma, djupare blå toner. 0394 Varmgrå är en mild och varm grå ton som många har förälskat sig i. Den är läcker ihop med ljusare varianter som 10679 Washed Linen eller en djupare, mild grå kulör som 1352 Form. 4629 Skuggblå är en blågrå kulör med klar röd underton och som därför framstår som varm i tonen. För den som vågar sig på ett helt mörkt, blått badrum är 4477 Deco Blue en fantastisk kulör.

7 vackra färgkombinationer till badrummet

LADY Aqua Våtrumsfärg 4477 Deco Blue

Se det här exotiska badrummet.

Badrum nr 6

Många älskar dessa beige och bruna toner och den varma stämningen de ger. Kulörerna utgör en bra bas för mer färgstarka kulörer som rostrött, varmt blått eller mörkt brunt. Roströda toner kan skapa en varm och orientalisk stil, medan blå kan göra uttrycket mer klassisk. Kulörer som 1140 Sand och 1931 Kokos kan vara fina beige kombinationer intill. Läckert till en rad olika träsorter och ytor med varma kulörer. Här kan man alltså skapa olika atmosfärer i rummet.

7 vackra färgkombinationer till badrummet

LADY Aqua Våtrumsfärg 10678 Space

Badrum nr 7

För den som vill ha ett mer färgrikt och fräscht badrum är grönt och rosa viktiga kulörer den här säsongen. Och det är ju utan tvekan något speciellt med gröna toner och energin de ger! Grönt är frodigt, svalt och behagligt på en och samma gång. I kombination med läckra gröna växter får de rummet att framstå som otrolig levande! Med målade väggar i badrummet kan man byta kulör utan någon större insats. Det gör även att man kan byta uttryck och följa kulörtrender på ett helt annat sätt. I år är rosa viktigt, och det är utan tvekan både läckert och feminint i badrummet. I den här paletten hittar du också vår helt neutrala vita kulör 9918 Klassisk Vit – den vita tonen för er som vill ha det helt vitt och rent. Inga gula, röda eller blå undertoner här. Bara vitt. Men kom också ihåg att ta hänsyn till ev. vita toner i badrumsinredningen, på kaklet m.m.

7 vackra färgkombinationer till badrummet

LADY Aqua Våtrumsfärg 2782 Deco Pink

 LADY Aqua

LADY Aqua

  • Ingår i Jotuns godkända våtrumssystem
  • Fuktbeständig
  • Täckgaranti
Nina
Nina

Nina – Nina Klæbo Mørkve | Skandinavisk Kulörchef Jotun

Nina har alltid full koll på de senaste trenderna. Hon trollar fram de allra vackraste färgkombinationerna och hennes kulörråd är alltid träffsäkra. Tillsammans med LADY-teamet tar hon gång på gång fram de vackraste kulörerna och färgkartorna.

Kalkfärg hemma hos Emelie Sundberg

Fotografen och stylisten Emelie Sundberg ville skapa en levande känsla i vardagsrummet. Hon bestämde sig därför för att måla väggarna…

Nymålat vardagsrum i 1376 Froströk hos Elin Lannsjö

Stylisten och keramikern Elin Lannsjö tog inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS och valde den vackra beige färgen 1376 Froströk…

Vi lanserar ny LADY Minerals-färgkarta!

Ge nytt liv till inredningen med vackra och unika kulörer från LADY Minerals kalkfärg – och bli förälskad i kalkfärgens…

Hemma hos Michaela Forni

Harmoniskt och sofistikerat är ledorden hemma hos Michaela Forni. Inspireras av vackra kulörval och lyxiga inredningsdetaljer och hör Michaelas tankar…

Här är årets färgtrender för 2024!

Dags att fräscha upp ditt hem med nya, moderna färger? Vi hjälper dig! Här listar vi årets 9 stora färgtrender…

7685 Subtle Green – en subtil, vacker grön färg

I färgkartan CANVAS presenterar vi hela fyra gröna kulörer för 2024. En av dessa är en dämpad, subtil och vacker…