Deco Blue – en blå favorit!

Deco Blue – en blå favorit!

Med LADY Minerals Revive i färgen 4477 Deco Blue, har rummet fått en rustik och vacker struktur i en elegant färg. Läs mer om nya LADY Minerals Revive här!

Deco Blue – tidlös och modern på samma gång!

Den perfekta blå färgen

LADY 4477 Deco Blue har varit mångas favorit sedan den lanserades för ett par år sedan. Färgen är elegant, djup och lugn. Det är något kungligt och exklusivt över denna blå färg – och vår erfarenhet är att den är älskad av många!

4477 Deco Blue

För många är LADY 4477 Deco Blue den perfekta blå färgen! Med supermatta LADY Pure Color kommer den verkligen till sin rätt!

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Färgkombinationer med Deco Blue

Vi har frågat Jotuns skandinaviska kulörchef Nina K. Mørkve vad det är som är så speciellt med denna färg och vilka färger hon rekommenderar i kombination med den här blå färgen?

LADY 4477 Deco Blue har varit en enorm hit! Den ligger helt klart i topp av Jotuns mest sålda inomhusfärger, berättar Nina. – Grunden till det är nog att den känns både tidlös och modern på samma gång. Den är på många sätt den ultimata, mörkblå färgen. Och, den passar ju till så mycket att det inte är lätt att begränsa sig till bara några få förslag… Men, här är några tips!

4477 Deco Blue är fin till de ljusare blå 4618 Kvällshimmel och 4017 Pilasterblå, för dem som gillar kulörtonlika färgsättningar.

Deco Blue o Kvällshimmel

Här är väggarna i bakgrunden målade med LADY Pure Color 4477 Deco Blue. I förgrunden har väggarna fått färgen 4618 Kvällshimmel – och dörrar och listverk är målade i samma färg men i LADY Supreme Finish Halvblank. De blanka detaljerna ger fin kontrast till den supermatta väggen. Golvet är målat med Trestjerner Golvfärg matt glansgrad, i färgen 9938 Naturligt Svart.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Kontrastfärger

LADY 4477 Deco Blue är en tuff komplementfärg med kontrast till 10683 Cashmere, säger Nina vidare.

Deco Blue

LADY 4477 Deco Blue är fin till gyllene kontrastfärger som till exempel 10683 Cashmere – eller till gyllenbrunt läder som på denna soffa. 

Grön match

Deco Blue kan vara en fin accent till de gröna färgerna 7628 Treasure och 7629 Antique Green.

VillaFloris - Deco Blue

I Villa Floris har Nina Lunde valt färgen 4477 Deco Blue till vardagsrummet. Den passar perfekt till de gyllene detaljerna och den exklusiva stilen i huset. Hon har valt 7163 Minty Breeze i många av husets rum. Detta är en pigg och fin match till Deco Blue. Foto: Nina Lunde.

Neutral kombination

Om jag ska nämna några fina neutrala nyanser som gör sig bra ihop med Deco Blue, så måste det vara 12078 Comfort Grey, 0394 Varmgrå och 1352 Form, avslutar vår färgexpert Nina K. Mørkve.

Också den mer röda greige 10342 Kalkgrå eller den lite glömda 10578 Misty Shadow är fina till. Ska jag lyfta fram några beige varianter så måste det bli den nya 12076 Modern Beige eller klassikerna 1140 Sand och 1623 MarrakeshLADY 10342 Kalkgrå.LADY 10578 Misty Shadow.LADY 12076 Modern Beige.

Vita färger

LADY 4477 Deco Blue kan matchas med de flesta vita färger. Från de vitaste vita som 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit till 1624 Lätthet – men, den fungerar också till de mer gulaktigt vita som de välkända 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

En färg för alla rum!

Den blå färgen LADY 4477 Deco Blue har en personlighet som gör att den passar nästan i alla husets rum. Som bilderna i det här inlägget visar, passar den lika bra i köket, i vardagsrummet, i sovrummet – eller i badrummet! Se bara hur tuff och elegant den är här, i våtrumsfärgen LADY Aqua!

LADY Aqua 4477 Deco Blue

LADY Aqua 4477 Deco Blue. Med våtrumsfärgen LADY Aqua blir det enklare att byta färg i badrummet. Den silkematta ytan ger vackra färger och ett fint resultat.

 LADY Aqua

LADY Aqua

 • Ingår i Jotuns godkända våtrumssystem
 • Fuktbeständig
 • Täckgaranti

Ninas färgkombinationer är alltid träffsäkra – och vi kan garantera ett vackert resultat med hennes tips och råd!

Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk kulörchef på Jotun.

Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk kulörchef på Jotun.

Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

Ett barnrum växer med barnet

Med LADY Wonderwall får väggarna en hållbar yta. Få tips på hur du kan uppdatera barnrummet med enkla grepp! Måla…

Tidlöst badrum hos Frida Fahrman

Frida Fahrman, infuencer på Elle och Elle Decoration, har precis renoverat ett härligt familjebadrum. På väggarna färgen LADY Aqua 1024…

Grönskan flyttar in i Kvarngården

Hos Sofia och Nils Odier på Västerlen har golvet fått en grön färg, 7613 Northern Mystic. Kvarngården på Västerlen Mitt…

Inspiration till hemmakontoret

LADY 20145 Wisdom är magisk, lugnande och uppmuntrar till att tänka klart – i en elegant atmosfär i hemmakontoret. Ny jobbvardag Det…

Frukost på sängen

Njut av din helgfrukost! Den ljusa, grågula färgen ger den perfekta inramningen för en lugn morgonstund – LADY Wonderwall 11173 Humble…

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…

Go to top