Färgstarkt på Stockholm Furniture and Light Fair

Färgstarkt på Stockholm Furniture and Light Fair

Fogia hade valt bland Jotuns alla kulörer till sin utställning under Stockholm Furniture and Light Fair. Soffan är Retreat 2.5 och kulören på väggarna är LADY 20047 Blushing Peach.

Inspirerande mässdagar i Stockholm

Under ett par kalla vinterdagar i början av februari hölls den årliga möbelmässan på Stockholmsmässan, Stockholm Furniture and Light fair, som är världens ledande event för skandinavisk design. Trots den gråkalla vinterkänslan i huvudstaden visade sig mässan från sin mest färgstarka sida. Utställningarna bestod av flertalet möbler i lekfulla former och färgkombinationer och inte minst väggarna som var målade i flertalet vackra kulörer. Många av de stora mässdeltagarna hade valt färger från Jotuns breda kulörval.

På Northens utställning, återfanns den helt nya kulören som framtagits i samarbete med Jotun, 7613 Northern Mystic. Mer om det lite längre ner i inlägget.

Fogia Market

Fogia presenterade sin senaste kollektion från konceptbutiken i Finnboda Varv i Stockholm. Stylingen i deras monter på mässan gjordes av inredningsarkitekterna Jannicke Kråvik och Alessandro D’Orazio. Läs mer om deras inredning här.

Andreas Engesvik är en av Fogias fasta formgivare som har designat åtskilliga produkter för Fogia, och en av nyheterna som fanns på mässan var stolen Bollo Spisolini. Den runda formen på sitsen är mjuk och behaglig och den passar perfekt som matsalsstol för långa middagar. Detta är en ny variant av loungestolen Bollo – se bild nedanför.

 

Fogia Stockholm Furniture and Light Fair

Både den vackra soffan Tigi och stolen Bollo är designade av Andreas Engesvik. Kulören på väggen är i 6352 Evening Green.

Fogia Market

Som bakgrund till den rosa soffan, Alex High Edition, har utställaren valt Jotuns varma beigeton, 10966 Almond Beige.

Northern – det nya designmärket

Norska Northern presenterade sina stora nyheter på mässan. Grundaren av Northen Lightning, Ove Rogne, har tillsammans med designerna Morten Skjærpe Knarrum och Jonas Norheim, tagit fram ett helt nytt koncept. Tillsammans med 16 olika designers, har de skapat en unik och härlig kollektion.

Northern på mässan

Hyllan är designad av Morten och Jonas, de självvattnande blomkrukorna är designade av Ann Kristin Einarsen  – och lampan i ull är designad av Kyla McCallum.

Johanna Forsberg

På bilden ovan står en sprudlande glad Johanna Forsberg som är designer till lampan Heat. Hon berättar att varje lampa är unik och handgjord i hennes verkstad i norra Sverige.

Kulören Northern Mystic

Det snygga klädstället Nook är designat av Cecilia Xinyu Zhang. Färgen på väggen är den nya kulören 7613 Northern Mystic, som är framtagen i samarbete mellan Jotun och Northen inför lanseringen.

LADY 7613 Northern Mystic

LADY 7613 Northern Mystic är en djup perfekt dämpad grågrön ton, snygg i kombination med gyllene material som mässing och koppar. Den är tuff tillsammans med marmor och ljusa träslag, men också ädlare träslag som teak, mahogny och ek. 7613 Northern Mystic har en lite svalare underton än 8422 Green Marble. Kombinera den gärna med ljusare gröna som vår mycket omtalade 7163 Minty Breeze eller mildare toner som 8478 Pale Green och 8281 Pale Linden.

Dansk estetik från Ferm Living

Nyheter från Ferm Living var bland annat de lekfulla, grafiska puffarna i velour, som finns i olika storlekar. En mjuk skulptur – med sittfunktion!

Både skärmavdelaren i mitten av bilden – och hyllplanen på hyllorna – är målade i färger från färgkartan LADY  ”Våra Vackraste Kulörer”, och på väggarna hade de danska utställarna valt att ha olika varma nyanser, till exempel 2771 Rustik Terracotta.

Ferm Living Stockholm Furniture and Light Fair

Ferm Living Stockholm Furniture and Light Fair

Matsalsstolarna från Ferm Living är inte bara fina, utan även sköna att sitta på. Smala paneler har blivit moderna på sistone, vilket även syntes på mässan. Träpanelen på bilden ovan är målad i den djupröda kulören 2993 Kilim, som lanserades för ett par år sedan. Kul att se nya och annorlunda kombinationer av färger som funnits med i sortimentet ett tag!

Lär mer om spännande materialval i trä här. 

Frama – med fokus på lampor

Frama har ett helt unikt och häftigt designuttryck! På mässan hade de valt att presentera alla sina tuffa lampor.

Frama Stockholm Furniture and Light Fair

Frama har förälskat sig i LADY Minerals och hade valt den eleganta vitnyansen 8470 Smooth White att pryda väggarna vid deras utställning.

Frama Stockholm Furniture and Light Fair

E27 Table Light finns i flera färger – och alla passar perfekt med den rustika känslan som ges av LADY Minerals! Utställningen är målad i kulören 2771 Rustik Terracotta.

Woud

Danska Woud hade också en inspirerande utställning med sina vackra möbler och tillbehör.

Would Stockholm Furniture and Light Fair

Se hur färgerna bidrar till att skapa olika rum och stämningar.

Woud Stockholm Furniture and Light Fair

Elegant och tidlös matmöbel i ek. Bordet Ally finns även i många olika varianter. Färgerna som utställaren har använt är den gyllene, behagliga 10683 Cashmere i en fräsch kombination med den rustika 2859 Whispering Red och 8422 Green Marble som symtas till vänster. Foto: Woud.

Menu

Danska Menu hade också en vacker monter där de presenterade sina nyheter,bland annat stolen Harbour, som syns på höger sida av bilden.

MENU Stockholm Furniture and Light Fair

MENU Stockholm Furniture and Light Fair

Den dekorativa väggljusstaken POV Circle finns i flera material. Här syns den i mässing mot väggen som har fått färgen LADY Pure Color 10964 Smoked Oak

MENU Stockholm Furniture and Light Fair

Norm Architects har designat den stilfulla servisen New Norm Dinnerware. Färgen på väggen är LADY Pure Color 10678 Space.

Asplund

Det råder ingen tvekan om att Asplund har de vackraste mattorna och möbler av högsta kvalité! Nyheten på mässan var Palais, en serie med olika bord. Borden är designade av Anya Sebton och Eva Lilja Löwenhielm, och finnes både som matbord och loungebord.

Asplund Stockholm Furniture and Light Fair

Asplund hade valt fina gråa nyanser till sin utställning, med 1391 Ljus Antikgrå på väggen och 1002 Tidlös på golvet.

Studenter från Bergen

En viktig del av Stockholm Furniture and light fair, är Greenhouse; området där oberoende designer och studenter kan visa upp sina prototyper och arbeten. Hela 27 olika designskolor var representerade på mässan och för studenterna är detta en viktig utställning för att knyta kontakter med producenter och andra samarbetspartners.

Studenterna från universitetet i Bergen ställde ut flera fina möbler, som bordet från Nosje, med plats för förvaring, och den lilla soffan från Hifu, specialdesignad för mindre rum, av Silje Tombre. Lampan Letgo som syns i bakgrunden är gjord av Imkeliene Boersma, och tänds genom att två mobiltelefoner sätts i de två fack som finns på lampan.  En smart lösning för fler mobillösa möten mellan människor!

Universitetet i Bergen Stockholm Furniture and Light Fair

Nytt kontorsystem av Hay

Under årets mässa hade Hay lagt fokus på sitt flexibla kontorssystem, Workspace 2.0. Det modulbaserade kontoret är utvecklat speciellt för att skapa en kreativ och effektiv arbetsplats som är bättre anpassat efter tiden vi lever i.

HAY Stockholm Furniture and Light Fair

Den moderna stilen blir extra tydlig genom färgen väggen, som är i LADY Pure Color 9920 Asksvart.

HAY Kitchen market Stockholm Furniture and Light Fair

I en annan del av lokalen presenterade Hay hela sitt sortiment av köksutrustning; en mångfald av vackert designade kökstillbehör. Den grå-rosa färgen på väggen är i Jotun 3009 Sølvbjerk. 

Bilderna i inlägget har tagits av Alma Vestlund från Studio Emma Svensson.

Foton från Ferm Living och Woud utställningar är tagna från dessa leverantörer. 

Väggfärgerna på bilderna kan avvika från sin verkliga nyans på grund av ljussättningen på mässan. Vi rekommenderar att måla ett färgprov i rummet som ska målas för en korrekt upplevelse av nyansen.

Tanja
Tanja

Tanja – Digital inspiratör Jotun

Tanja ger LADY en helhetlig närvaro på webben, och ser till att trender, tips och aktuella nyheter hittar vägen från vår interiöravdelning och ut till er som följer oss i den digitala sfären. Hittar hon något som kan vara till inspiration eller nytta är det er hon först delar sina tips med.

Litet sovrum blir blått och mysigt

Karina valde LADY 4618 Kvällshimmel till sovrummet. Världens minsta sovrum? Inredaren Karina Lilleeng Holmen har kanske världens minsta sovrum, så när…

Samma panel – tre olika färger

Se hur samma rum ändrar uttryck med olika färger! Färgsätt panelen En färgförändring kan verkligen göra underverk för ett rum!…

Vacker helhet med ett enkelt grepp

Elisabeth Heier föll för LADY 1016 Blek Sand och använde denna färg på sina fönster. Större rum med grå-beige fönster För några…

Våra vackraste kulörer – ny färgkarta!

Djupblå och läcker! LADY 5455 Industrial Blue har fått plats i vår nya färgkarta. Vi vet att många älskar färgkartan ”Våra vackraste…

Matt eller blankt – vilken glansgrad bör du välja?

Läcker färgsymfoni på en exklusiv panel! Rummet i förgrunden är målat med LADY Supreme Finish Silkematt 7629 Antique Green. Dörren…

Stor färgguide till LADY IDENTITY färgkarta!

LADY 12085 Rural är en ny, rödbrun persikonyans. Se hur fin den är i kombination med varma, grå fönster i 12078 Comfort…

Go to top