Hemma hos Krickelin i Frankrike

Hemma hos Krickelin i Frankrike

Bonjour! Välkommen hem till kreatören och entrepenören Kristin ”Krickelin” Lagerqvist och hennes vackra hus i södra Frankrike. Här ville Kristin förvalta den robusta, franska stilen och valde en jordnära färgsättning där två av rummen målades med vår kalkfärg LADY Minerals.

Bilden: Vardagsrummet är målat med LADY Minerals i 1140 Sand.

Entreprenören Kristin

Vi är många som dagligen får inspiration från Kristins populära Instagram-konto @krickelin. Där bjuder hon på härligt innehåll från sitt hus i Varberg, med trädgårdsliv, inredning och glimtar från det egna livsstilsvarumärket K. LAGERQVIST.

– Jag brukar titulera mig själv som digital kreatör då min främsta arbetsuppgift är digital kommunikation. Men numera driver jag också mitt egna varumärke K. LAGERQVIST – en livsstilsbutik på nätet men som även finns i en äldre industrilokal i Varberg. Vi producerar linnekläder, har egna teblandningar, keramik och mycket mer, berättar Kristin.

Kristin "krickelin" jobbar med sitt varumärke KLco.Till vänster kan vi skymta industrilokalen i Varberg där hennes egna varumärke K. LAGERQVIST håller hus. Till höger ser vi vardagsrummet i den franska bostaden, där Kristin ibland jobbar på distans. 

Kristin har haft ett stort skaparintresse sedan barnsben, något som hängt med upp i vuxen ålder och nu blivit en business.

– Ända sedan jag var liten har jag möblerat om, skapat ombonade miljöer i dockhuset, byggt kojor i skogen och älskat det. Själva skapandet var det lustfyllda och när väl ”rummet” stod klart ville jag inte leka där inne. Jag ville skapa trivsamma miljöer. Det intresset har jag tagit med mig i livet och arbetar nu som inredningsinspiratör, säger Kristin.

Kristin och hunden BorisFörutom Kristin själv består familjen av hennes man Jonas, deras tre söner – och inte minst hunden Boris! I bakgrunden ser vi det vackra växthuset som tillhör huset i Varberg.

Huset i Frankrike

Sedan våren 2023 har vi som följer @krickelin fått hänga med på den spännande resan med hennes nyinköpta hus i Frankrike. Huset är beläget i området Languedoc-Roussillon mellan Toulouse och Montpellier i södra Frankrike.

– Det är ett äldre hus byggt 1850. Vi har fortfarande kvar en del av originalmöblerna i huset och har kontakt med en äldre man som är uppväxt i huset – det var hans mors familj som byggde huset! I källaren var det full vinproduktion med både press, jäsning och lagring. Faktum är att tre gigantiska ekfat fortfarande står kvar! Boendedelen består av tre sovrum, ett vardagsrum, ett kontor, kök, vind med två oinredda rum, en terrass med vinterträdgård och en mysig trädgård. Så det är ett ganska stort vinbonde-hus vi investerat i, berättar Kristin.

Sovrummet hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggen är målad med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1623 Marrakesh.Mörk och murrig känsla i sovrummet. Väggarna är målade med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1623 Marrakesh.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Köket däremot har fått en blå vacker ton, 5452 Nordic Breeze målad med LADY Wonderwall.

Vacker kombination av mönstrat golv, romantiska sovrumsdetaljer och kalkmatta, bruna väggar.

LADY Minerals i 1623 Marrakesh i ett annat ljus. Fortfarande lika fin!

– Vi har högt i tak – över fyra meter på sina ställen så det blir nästan en sakral känsla då man stiger in genom den rosa trädörren i entrén, säger Kristin.

Sovrummet hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggen är målad med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1623 Marrakesh.Extra mysigt med braskamin i sovrummet!

Vi har högt i tak – över fyra meter på sina ställen så det blir nästan en sakral känsla då man stiger in genom den rosa trädörren i entrén.

Vardagsrummet hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggarna är målade med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1140 Sand.Högt i tak ger stort ljusinsläpp och mycket rymd. Väggarna är målade med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1140 Sand.

Kristin berättar vidare om framtidsplanerna med huset.

Här har vi tänkt att växa med barn och barnbarn, bli äldre och tillbringa längre vistelser under tidig vår, sommar och sensommar. Men eftersom vi bor i en fantastisk kustnära stad i Sverige så tillbringar vi gärna högsommar hemmavid, säger Kristin.

Uteplatsen hemma hos Krickelin i Frankrike.Här förstår vi att de gärna spenderar flera av årets årstider! Så fint.

Vi har fortfarande kvar en del av originalmöblerna i huset och har kontakt med en äldre man som är uppväxt i huset – det var hans mors familj som byggde huset på 1800-talet.

Vardagsrummet hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggarna är målade med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1140 Sand.Flera av originaldetaljerna är kvar sedan huset byggdes på 1800-talet. Fantastiskt! Väggarna är målade med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1140 Sand.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Vardagsrummet hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggarna är målade med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1140 Sand.Vackra detaljer! Väggen är målad med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1140 Sand.

1140 Sand och 1623 Marrakesh är två av alla vackra kulörer som går att få i LADY Minerals kalkfärg. Se alla kulörer här och inspireras av vår nya LADY Minerals-färgkarta här!

Inspiration från äldre hem

Kristin berättar att hon har många olika inspirationskällor och tycker det kan vara skönt att titta både utåt och framförallt inåt som en kontrast mot dagens överflöd av intryck och jämförelser.

– Jag inspireras lika mycket från en ensam skogspromenad som från att scrolla bland brittiska Instagramkonton. Men det är skönt att titta inåt ibland för att hitta riktningen i hur jag vill skapa ett rum. Annars är det alltid de äldre hemmen, där konstnärer eller andra kreatörer bor, som är de mest fantastiska! Claude Monets hem i Giverny, Skagenmålarna eller Karin Larsson… Ja, jag har många förebilder, säger Kristin.

Sovrummet hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggen är målad med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1623 Marrakesh.Kristin tar mycket inspiration från äldre hem. Väggen är målad med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1623 Marrakesh.

Annars är det alltid de äldre hemmen, där konstnärer eller andra kreatörer bor, som är de mest fantastiska! Claude Monets hem i Giverny, Skagenmålarna eller Karin Larsson… Ja, jag har många förebilder.

Köket hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggen är målad med LADY Wonderwall 5452 Nordic Breeze.Inspirationen från äldre hem varvas med moderna inslag. Som den nya delen av köket till exempel!

Gedigen tallrikssamling! Väggen är målad med LADY Wonderwall i 5452 Nordic Breeze.

Vardagsrummet hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggarna är målade med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1140 Sand.Väggarna är målade med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1140 Sand.De äldre, mönstrade golven var viktiga faktorer för färgsättningen i huset.

Jordnära färgsättning

Kristin berättar att kulörvalen i det franska huset liknar dem i huset i Varberg. Men i det franska huset var de mönstrade golven en viktig faktor.

– Golven är väldigt framträdande och vackra. Därför ville jag ha kulörer som kompletterade golven, snarare än konkurrerade. Därför valde vi 1623 Marrakesh och 1140 Sand som är mjuka, beige toner. Köket däremot blev himmelsblått, i den vackra kulören 5452 Nordic Breeze. Jag som trodde jag lämnat de blåa kulörerna bakom mig, men nej – är alldeles nykär, säger Kristin.

Köket hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggar målas med LADY Wonderwall 5452 Nordic Breeze.Work in progress! Kristin valde att måla köket i kulören 5452 Nordic Breeze med vår robusta färg LADY Wonderwall.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Långvarigt vackert, matt utseende
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

Köket hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggen är målad med LADY Wonderwall 5452 Nordic Breeze.Och voilà! Det blev ju så fint. Både tak, väggar och snickerier är inmålade i samma kulör, 5452 Nordic Breeze, för ett enhetligt uttryck. Taket målades med vår takfärg LADY Perfection och tallrikshyllan med vår snickerifärg LADY Supreme Finish.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att måla med – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Stort kulörurval
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Köket hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggarna är målade med LADY Wonderwall 5452 Nordic Breeze.Blåa väggar och tak får sällskap av mörka träinslag och antika detaljer. Vackert!

Behöver du hjälp med färgsättningen hemma hos dig? Kontakta Jotuns Kulörrådgivning. Du hittar även massor av härlig inspiration från vår senaste färgkarta CANVAS.

Att måla med kalkfärg

Vår kalkfärg LADY Minerals ger en levande, kalkmatt yta och lägger grunden för ett industriellt och unikt uttryck. LADY Minerals går att få i en mängd vackra kulörer – till exempel 1623 Marrakesh och 1140 Sand som Kristin har valt. Se våra senaste LADY Minerals-färgkarta här.

– Vi ville måla sovrummet och vardagsrummet med kalkfärg eftersom vi tycker att det passade stenväggarna väldigt bra, säger Kristin.

Vardagsrummet hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggarna är målade med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1140 Sand. Väggar ska målas med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1140 Sand.Så här såg vardagsrummet ut innan Kristin målade med kalkfärg i kulören 1140 Sand.

Men att måla med kalkfärg är en längre och mer omfattande process än att måla med vanlig färg. Först ska väggytan grundas med JOTUN Kvist- och Spärrgrundning (obs torktid på 12 timmar), därefter ska väggytan målas med en strykning vanlig väggfärg (till exempel LADY Pure Color) i vald kulör och slutligen målas med LADY Minerals med ”krysstekniken” i samma kulör som väggfärgen. Läs mer om du målar med LADY Minerals kalkfärg här.

 JOTUN Kvist- och spärrgrundning

JOTUN Kvist- och spärrgrundning

 • Kvistlack och grundning i ett
 • Isolerar kvistar och missfärgat underlag
 • Spärrar nikotin, sot och kvistar

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Det är viktigt att alltid läsa på instruktionerna och fråga din butik innan du sätter igång med kalkfärg. Du kan även kontakta någon av våra tekniska experter via chattfunktionen nere i högra hörnet på jotun.se.

Vardagsrummet hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggarna är målade med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1140 Sand. Väggarna ska målas med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1140 Sand.LADY Minerals kalkfärg ger en levande, kalkmatt yta. Men för att lyckas med kalkfärg är det viktigt att göra alla steg på rätt sätt. Se vår steg för steg-guide här.

Sovrummet hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggar målas med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1623 Marrakesh.Till vänster ser vi kulören 1623 Marrakesh målas på med LADY Pure Color och till höger målas i samma kulör med LADY Minerals. Till höger är även taket målat i 1623 Marrakesh med vår takfärg LADY Perfection.

Kristin berättar vidare om sin målarprocess.

– Först rollade vi väggar och tak med en väggfärg i samma kulör och därefter penslade vi på kalkfärg i ett repeterande mönster så det skulle bli samma livfullhet på alla fyra väggar. Det var spännande att se hur mörkt det först blev och hur det sedan torkade och började bilda en fantastisk struktur på väggarna. Vi målade även in taken i samma kulör vilket gav en mjuk inramning och en fantastisk rymd. Morgonljuset som faller in på väggarna är smått magisk, säger Kristin.

Sovrummet hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggar målas med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1623 Marrakesh.Precis när man målar på LADY Minerals ser det väldigt mörkt ut, men ganska snabbt förvandlas det till ett ljusare och kalkaktigt uttryck. Väggarna är målade med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1623 Marrakesh och taket är målat med LADY Perfection i 1623 Marrakesh.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att måla med – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Stort kulörurval
 • Täckgaranti

Vi målade även in taken i samma kulör vilket gav en mjuk inramning och en fantastisk rymd. Morgonljuset som faller in på väggarna är smått magisk.

Sovrummet hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggen är målad med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1623 Marrakesh.Vilket härligt morgonljus! Både tak och väggar är målade i samma kulör, 1623 Marrakesh.

Resultatet

Tack vare hjälp från vänner och familj lyckades de tillsammans ro målarprojekten i mål. Mitt i sommarböljan!

– Hela familjen hjälpte till i projektet och det sista rummet blev målat med hjälp av två vänner i 42-gradig högsommarvärme, phu! Men det var både roligt och effektivt att måla tillsammans så här – ett gemensamt projekt. Vi är otroligt nöjda med resultatet! Över all förväntan faktiskt, säger Kristin.

Vardagsrummet hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggarna är målade med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1140 Sand.Det sista rummet som skulle målas, vardagsrummet, gjorde hon tillsammans med vänner. Vilket resultat! Väggarna är målade med LADY Pure Color och LADY Minerals i 1140 Sand.

Vi är otroligt nöjda! Över all förväntan faktiskt.

Köket hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggen är målad med LADY Wonderwall 5452 Nordic Breeze.Väggen är målad med LADY Wonderwall och LADY Supreme Finish på tallrikshyllan, allt i vackra 5452 Nordic Breeze.

Köket hemma hos Krickelin i Frankrike. Väggen är målad med LADY Wonderwall 5452 Nordic Breeze.Kanske kan den himmelsblå kulören 5452 Nordic Breeze följa med till fler rum?

Framöver planerar hon att måla om de två resterande sovrummen. Även entrén och taket i korridoren drömmer hon om att få himmelsblått, likt köket. Vi på Jotun hoppas få fortsätta färgsätta Kristins vackra hus i Frankrike och ser fram emot ännu mer härligt innehåll på @krickelin!

Tack Kristin för att vi fick hälsa på! Au revoir!

Styling och foto: Kristin Lagerqvist

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…