Inbjudande hall hos @houseofekman

Inbjudande hall hos @houseofekman

Inspireras av Emma Ekmans nymålade hall och korridor! Att måla taket i en mörkare kulör än väggen ger en spännade kontrast som tillför det där lilla extra. Inbjudande och snyggt, tycker vi!

Bilden ovan: Väggen är målad med LADY Wonderwall i 0552 Tudor och taket med LADY Perfection i 11173 Humble Yellow.

Ljusare korridor ger en inbjudande känsla

Vi kan inte få nog av Emma Ekmans vackra hem! På sitt Instagramkonto @HouseofEkman bjuder hon på härlig inspiration och stilsäkra tips från sitt hus i Ljungby, Småland. Tidigare har vi fått se förvandlingen i vardagsrummet och nu har vi fått följa hennes senaste projekt: ommålning av hall, korridor och tillhörande loungedel! Även här går tonerna i gyllene, beige nyanser likt vardagsrummet. Visst ser härligt och inbjudande ut?

Här är väggen målad med LADY Wonderwall 0552 Tudor, taket med LADY Perfection 11173 Humble Yellow och golvlister och dörrfoder med LADY Supreme Finish Halvblank i 9918 Klassiskt Vit.

Varma, gyllene kulörval

För Emma är en genomtänkt färgskala viktigt, så att kulörerna i hela hemmet hänger samman. Målet var att skapa en ljusare känsla i korridorhallen.
– Väggkulören 0552 Tudor fick följa med till hallen och det blev så himla bra. En liten twist blev det också med den varma takkulören 11173 Humble Yellow i taket som adderar personlighet, säger Emma om kulörvalen.

De varma, beiga tonerna följer även med i inredningen. På den beiga mattan ser katten Chanel ut att trivas!

Se fler tips på varma och harmoniska kulörkombinationer.

Glöm inte taket och detaljerna!

När man bestämmer sig för att måla om det är vanligt att man endast fokuserar på väggarna. Men missa inte taket, detaljerna och och snickerierna! Lägg märke till Emmas härliga tak med inmålad takrosett i vackra 11173 Humble Yellow och hur de inmålade elementen smälter in fint i den mjuka nyansen 0552 Tudor. Läs mer om hur du färgsätter taket.

Att måla taket i annan kulör än vit är numera nästan ett måste hemma hos mig. Fler borde testa detta! Jag tycker att det blir så mycket mer ombonat och mysigt.

Väggarna är målade med LADY Wonderwall i 0552 Tudor, taket med LADY Perfection i 11173 Humble Yellow, elementet med LADY Supreme Finish Pure Matt i 0552 Tudor och golvlisterna med LADY Supreme Finish Halvblank i 9918 Klassiskt Vit.

Emma berättar att det var första gången hon målade väggarna med LADY Wonderwall.
– Den överträffade förväntningarna! Vi önskade en riktigt tålig färg som dessutom är matt och robust. Jag är imponerad över hur bra den levde upp till detta! säger Emma.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

Vacker, matt och robust
 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

Även garderoben är inmålad i den härliga nyansen 0552 Tudor! Där har de använt LADY Supreme Finish Pure Matt.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Vår bästa färg – till trä och panel
 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Vill du har mer inspiration till hallmålningen? Upptäck Nina Helland Sortlands plommonlila hall!

Resultatet

Att måla om hallen kan verkligen ge hemmet en ny energi. Det intygar Emma! Hon berättar att hon fascineras varje gång de målar om över hur mycket färg kan pigga upp.

Vilket lyft detta blev för vårt hem! Jag är supernöjd, särskilt över att jag vågade lita på min magkänsla med det dovt gula taket.

Det dovt gula taket är målat med LADY Perfection i 11173 Humble Yellow.

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Följ HouseofEkman på Instagram för ännu mer inspiration och inredningstips!

Foto: Emma Ekman

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…