Lekfulla inredningar med LADY-målade väggar

Lekfulla inredningar med LADY-målade väggar

Trondheim Design Event blev en fin möjlighet att visa upp det smarta hyllsystemet, utvecklat av grundarna Anniken Zahl Furunes och Hege Åbelvold. På LADY-målade väggar kom krokarna till sin rätt!

Dare to designs hylla med Jotun Hipster brown

Med inspiration från en klassisk verktygshylla, har Dare to design-studio utvecklat en möbel för alla rum, här från utställningen med LADY Pure Color 10965 Hipster Brown på väggen.

Heja norsk design

Hyllsystemet i helnorskt trä, utgör de flexibla förvaringsväggarna, som produceras i Norge. – Vi vill stå för en solid materialkvalitet. Därför vill vi samarbeta med de som har samma syn på norsk design och kvalitet som vi har, säger Anniken Zahl Furunes, en av de två grundarna bakom Dare to Design-studio.

Läs också om en helt ny grönfärg, utvecklat av Jotun i samarbete med Northern

Dare to designstudio utställning.

Solid, norsk materialkvalitet är grundidén till Dare to design-hyllorna, som produceras på Sunnmøre och Sørlandet.

Startade med kaos i hallen

Idén startade med kaos i hallen hemma hos Anniken, med tre aktiva barn och kläder och skor överallt. Hon ville att allt skulle ha sin fasta plats, lite som en verktygsvägg. Pinnväggen blev fort en grundidé.
– Jag ville rita ett system som var gediget och flexibelt, och som kunde passa till flera rum, som kök, hall, kontor, badrum och sovrum, säger Anniken, som ihop med Hege Åbelvold gjorde det möjligt. Produktutvecklarna från Tronheim har redan skördat beröm och priser för sin design.

Mer inspiration för dig som vill tillsätta trä i inredningen! 

Dare to design. Väggen har fått färgen LADY Pure Color Hipster Brown.

Ideen startade med kaos hemma i hallen hos en av grundarna. Nu har allt sin fasta plats! väggen är målad med LADY 10965 Hipster Brown

Utställning i LADY-färger

I två månader har grundarna visat upp möbelstystemet i en mobil utställning på Dora i Trondheim. Den industriella och hippa lokalen blev inredd med norska möbler ihop med LADY-färger från årets färgkarta.
– Vi tycker det är fint att vi kan heja fram varandra, och använda möjligheten att samarbeta med andra bra, norska inredningsproducenter, säger Anniken. Responsen lät inte vänta på sig.

Dare to designstudio utställning av hyllsystem på vägg målad med LADY Savanna Sunset

Hyllsystemet i ek blev som en dröm på väggen i LADY Pure Color 20046 Savanna Sunset.

Ek på rosa är en dröm

Folk gillade sätten som montrarna i utställningen blev stylade och färgsatta på. Hyllorna i ek blev som en dröm på vägen i färgen LADY 20046 Savanna Sunset.
– Rosa är ett lite vågat färgval. Det är många som inte tror att de vill ha det i vardagsrummet men jag tror att fler som har sett ek på rosa i utställningen, vågar välja det nu!

Se de nya färgerna från LADY

Dare to designstudio utställning av hyllsystem på vägg målad med LADY Hipster Brown

Hyllorna passar till alla rum, också som sängbord. Fin till LADY-vägg i 10965 Hipster Brown.

Hipster Brown – Fin som bakgrund!

– Vi valde 10965 Hipster Brown i badrum, sovrum och på garderob – den är fin som bakgrund! Vi tycker att kontoret gärna kunde ha lite mer karaktär och målade det med 5455 Industrial Blue. Våra hyllor kommer som standard i vit, svartlaserad och vanlig ek – material som passar bra med den fina färgkartan från Jotun.

Dare to design. Väggen har fått färgen LADY Pure Color Hipster Brown.

Delikat och läckert i badrummet med vita hyllor på LADY-målade väggar i 10965 Hipster Brown.

Lek med pinnar!

Anniken uppmanar dessutom till att vara kreativ med hyllsystemet. Själv har hon doppat några av pinnarna halvvägs ner i färg för att få en lekfull effekt på pinnarna i hallen.

Dare to designstudios utställning av hyllsystem på vägg målad med LADY Industrial Blue

Fräscht kontor! Hyllor i svartlaserad ek från Dare to design. Väggen har fått färgen LADY Pure Color 5455 Industrial Blue.

Daretodesign visar konceptvägg med hyllsystem.
Dare to designstudio har också utvecklat ett koncept för butiker, här visat på en vägg målad med LADY Pure Color 8494 Organic Green.

Färgpaletten

Färgerna som är valda till utställningen, är sammansatta till en vacker palett av djupa, härliga nyanser.

Grundarkvinnorna i Dare to Designstudio

Anniken Zahl Furunes är inredare och inredningsfotograf. Former, material och foto präglas av hennes arbete. Hege Åbelvold har en förkärlek till möbelproduktion och trä. Dare to designstudio vill arbeta med bra material och skapa praktiska lösningar. Se mer på daretodesignshop.com

Dare to designstudio målade utställningen med pinnväggar med LADY-farger.

Anniken Zahl Furunes och Hege Åbelvold står bakom den lekfulla designen av förvaringssystemet. Väggen bakom köket är obehandlad betong.

Foto: Anniken Zahl Furunes

Observera att färgåtergivningen i bilderna kan skilja sig något från verkligheten. Vi rekommenderar dig att alltid provmåla innan du bestämmer dig.

Barbro
Barbro

Barbro – Projektledare

Barbro har lång erfarenhet av inredning och färgsättning. Hon jobbar hela tiden med projekt som ska inspirera dig till att förnya ditt hem. Hon fixar filmklipp, färgkartor, åker på mässor, stylar och ordnar vackra bilder för visa dig hur enkelt det är att få det perfekta resultatet.

Små grepp ger stora förändringar!

Återupptäck någonting av det fina du redan har genom att sätta samman det på ett annat sätt! Väggen har färgen LADY…

Idas färgval i ny lägenhet

Ida Gran-Jansen vann realityserien Hela Norge bakar för några år sedan och blev känd i hela Norge som deltagare i…

Våra vackraste röda färger

Rött ökar aptiten! Detta härliga kök har fått den smakfulla rödrosa färgen LADY 20120 Organic Red. Rött är passion Rött…

Äkta och naturligt med kalkfärg

LADY Minerals 0394 Varmgrå – kalkfärgen är perfekt till den industriella stilen! Nu kan du få LADY Minerals kalkfärg i hela…

Våra vackraste gröna färger

LADY 8302 Lagerträd är en utmärkt grön färg att omge sig med i sovrummet. Sofistikerat och läckert med panel målad i…

Litet sovrum blir blått och mysigt

Karina valde LADY 4618 Kvällshimmel till sovrummet. Världens minsta sovrum? Inredaren Karina Lilleeng Holmen har kanske världens minsta sovrum, så när…

Go to top