Mjukt och harmoniskt med kontraster

Mjukt och harmoniskt med kontraster

Inredningsbutiken Asplund är målad i den vackra LADY Minerals i kulören LADY 10342 Kalkgrå och LADY Pure Color i S8010-G50Y. Färgerna skapar en mjuk och harmonisk känsla.

Stillhet och lugn

När man kliver in på Asplund så riktigt känner man hur man stressar av. Här finns en stillhet och ett behagligt lugn som gör att man glömmer tid och rum. Allt är vackert avstämt med lagom mycket möbler på rätt plats mot de nya vackra väggarna, målade med kalkfärgen LADY Minerals i färgen 10342 Kalkgrå och den supermatta, exklusiva LADY Pure Color i S8010-G50Y.

Stilen hos Asplund är Skandinavisk kvalitet med en internationell elegans, berättar Sandra Asplund, som är Creative Director och produktutvecklare för Asplund.

LADY Minerals 10342 Kalkgrå

Väggar målade med LADY Minerals Kalkfärg i LADY 10342 Kalkgrå.

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levande kalkmatt yta
  • Unikt uttryck
  • Enkelt att lyckas
  • Täckgaranti

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

LADY Pure Color

Väggen målad med den supermatta LADY Pure Color, som verkligen gör att mörka kulörer kommer till sin rätt, i S8010-G50Y. 

Färgerna dämpar golvet

När vi skulle välja färg till butiken var vi tvungna att ta hänsyn till ett gammalt gråbeige epoxygolv som hade gulnat lite med åren, berättar Sandra. – Vi behövde ha en färg som inte gjorde att golvet kändes ännu mer gult. Nu dämpar båda färgerna det gula och de får det hela att bli mer harmoniskt, fortsätter Sandra.

Läs mer om nya färger i LADY Minerals Kalkfärg här!

LADY Minerals 10342 Kalkgrå

Väggen målad med LADY Minerals Kalkfärg i LADY 10342 Kalkgrå. Beroende på ljussättningen ser färgen lite mörkare ut på bilden ovan än i verkligheten.

Fina kontraster

Till slut valde man LADY Minerals 10342 Kalkgrå för den varma betong-känslan och den mustiga mörkgröna färgen S8010-G50Y i LADY Pure Color, för den sammetslena effekten som passar så bra med den gröna färgen. – Färgerna och de olika strukturerna gör sig verkligen bra ihop. Det blir en fin kontrast, som när rålinne och sammet möts, säger Sandra. – Och, det passar våra eleganta möbler!

LADY Minerals 10342 Kalkgrå

Väggar målade med LADY Minerals Kalkfärg i 10342 Kalkgrå.

På Asplund valde man att kombinera LADY Minerals Kalkfärg 10342 Kalkgrå med LADY Pure Color S8010-G50Y (en NCS-standardkulör). Du kan också kombinera 10342 Kalkgrå med till exempel den vackra LADY 7613 Northern Mystic för att få till en liknande känsla.

Lär dig mer om hur du skapar en unik färgupplevelse med LADY Pure Color.

Bästa känslan…

Det här är den bästa färgkombinationen och känslan vi har haft i butiken på många år – hårt mot mjukt, varmt mot kallt och lent mot rufft, avslutar Sandra.

Om du har möjlighet att besöka butiken så rekommenderar vi det. – Låt dig inspireras av elegansen, värmen och känslan – så fint:)

ASPLUND

Annika Lindskog
Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Färgglatt och stilfullt hos Amelia Widell

Välkommen hem till inredningsprofilen och MELIMELI-grundaren Amelia Widell! Flytten från takvåning till sekelskiftesvåning fick Amelia att vilja satsa på färg…

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Så målar du påskäggen!

Påskägg i alla varianter är något vi förknippar med traditionellt påskfirande. Vi pyntar gärna hemmet med påskägg eller fyller påskäggen…