Naturlig ockranyans i köket

Naturlig ockranyans i köket

Lär känna LADY 0280 Caravan. En klassisk ockranyans, den här gången i moderna omgivningar i ett fantastiskt norskt hus i Åsgårdstrand, Vestfold. 

Ockranyans som är naturlig och balanserad

Väggarna i köket var tidigare vita. Efter önskan om mer färg i den delen av huset föll valet på en gyllene ockrafärg, LADY 0280 Caravan. Ockranyanser är ett bra exempel på färger som kombinerar något traditionellt – och något modernt och nytt – på en och samma gång.

Nymålat och snyggt kök – både väggar och tak är målade i den ockragula nyansen LADY 0280 Caravan.

LADY 0280 Caravan är en säker vinnare bland våra många ockranyanser, den är perfekt balanserad. Det är en gammal skatt från Jotuns arkiv, som vi har lyft fram i den varma EMBRACE-paletten i vår nyaste färgkarta TOGETHER!

Matta och tåliga väggar

LADY 0280 Caravan är målad på både väggar och tak i det här ljusa, snygga köket. Resultatet blir en större helhet och harmoni i kulörupplevelsen. Väggarna är målade med vår mest robusta färg för släta väggar: LADY Wonderwall. Den är fantastiskt bra att arbeta med och ger en vacker, matt, robust och smutsavvisande yta, som håller sig vacker länge. Det är väldigt praktiskt i ett kök! Taket är målat med takfärgen LADY Perfection, som ger ett perfekt och helmatt resultat, som går bra ihop med väggarna.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

En snygg och samtidigt praktisk köksö – här kan man både få en bra arbetsyta och samtidigt inbjuda till umgänge och ett glas på stående fot.

Väggens färg och finish ger rummet rätt atmosfär. En väl genomförd funktionell interiör, som också är estetiskt tilltalande, ger en känsla av lågmäld lyx.

Den fina bilden poppar verkligen fram med den dämpade ockranyansen som bakgrund. Det är snyggt med detaljer av stål och särskilt elegant med en inbyggd hylla för förvaring. 

Nischen är praktisk och snygg, och ger möjlighet till insyn och servering till matplatsen. 

Fantastisk utsikt från det snygga och funktionella köket.

Daydream i hallen

Hallen har en mörkare och mer markant färg på väggen, LADY 20142 Daydream, som fungerar fint bakom de gamla tavlorna med kraftiga ramar. Den supermatta ytan är en perfekt bakgrund för att framhäva detaljer som man önskar lyfta lite extra.

LADY 2024 Daydream är en dämpad plommonlila nyans, med gyllene och röda undertoner som skapar värme i färgen. Daydream upplevs som jordnära, varm och behaglig. Den kan gärna målas i hela rummet, men kan även kombineras med ljusare nyanser. I jämförelse med andra lila färger är den här betydligt mer gyllene och nästan brunaktig. Den är något helt annat än en ordinär lila färg.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Blå toalett

Kombinationen av LADY 0280 Caravan och LADY 5249 Linblå, utgör en klassisk och tidlös färgpalett. Se hur fräsch och luftig den här toaletten blev. Linblå är en vacker och perfekt dämpad blå nyans, som är behaglig att omge sig med.

Blå toalett; delikat och inbjudande! Väggarna är målade med LADY Wonderwall i färgen 5249 Linblå. Listerna är målade med LADY Supreme Finish Pure Matt, i samma nyans.

Tips: Måla golvlisterna i samma kulör som väggen. Resultatet blir en mer återhållen och enhetlig interiör.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Foto och styling: Annette Nordstrøm 

Fler färgkombinationer

Den varma färgpaletten Embrace, består av rustika, råa och ärliga färgnyanser. De omfamnande kulörerna spänner från rostrött, till ockragult, till blågrått och gulbeige. LADY 0280 Caravan är en vacker gulbrun ockranyans, som alltså är supersnygg både i kombination med blå och mer rostfärgade kulörer.

Få många fler tips på varma färgkombinationer här. 

Jotun-LADY-Caravan_Observe_Iron-Blue

Färgproverna på bilden ovan är 1303 Observe och 5516 Iron Blue, medan bordet är i kulören 0280 Caravan. Allt är målat med LADY Supreme Finish.

Tyckte du om de här kulörerna? Vill du ha hjälp med färgsättning för ditt hem? Kontakta våra kulörrådgivare här.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…

Ljust och fräscht hemma hos Kristin Rödin

Kreatören Kristin Rödin älskar vita, ljusa färger i sitt hem och föll för vår vackra gräddiga kulör 0486 Silke som…