Silent Serenity – Så skapar du stilen

Silent Serenity – Så skapar du stilen

En lägenhet – tre stilar

Vi målade en lägenhet i Oslo, inte bara en gång utan tre gånger, i färger från de olika färgpaletterna i den nya LADY-färgkartan. Detta gjorde vi för att illustrera hur enkelt man kan förändra stil och atmosfär i en lägenhet genom att välja olika färger.

Silent Serenity-stilen

Bilderna visar den ena stilen där vi har hämtat färger från Silent Serenity-paletten i den nya LADY-färgkartan; nyanser från ökenlandskap, dämpade persikotoner och bruna sandfärger förenas i en avslappnad atmosfär där historier från solvarma länder viskar i ditt öra. Med bruna sandfärger och nyanser av persika ger Silent Serenity en atmosfär präglad av ro och stillhet – inspirerad av medveten närvaro.

Målat med LADY 20047 Blushing Peach från LADY Färgkartan.

Köksväggen mot vardagsrummet är målad med den nya och ännu mattare LADY Pure Color i färgen 20046 Savanna Sunset.

LADY 20046 SAVANNA SUNSET

En gyllene rosa ton som sätter sin glada prägel på inredningen. Antingen som ett feminint inslag till ljusare toner som 1376 Froströk eller 1622 Reflektion, eller som en spännande kontrast till både grönt och grått. Rosa kan användas till mycket mer än man kanske skulle tro! Kolla in den ihop med kulörer som 8393 Green Tea och 8302 Lagerträd, eller till de gyllene gråtonerna 1877 Vallmofrö, 1032 Grå Harmoni och 1973 Antikgrå. Fungerar till vittoner som 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

 

Svarta detaljer mot LADY färgen LADY Pure Color 20046 Savanna Sunset.

Se hur fint det blir med svarta detaljer och svart kök till dessa färger. Vägg målad med LADY 20047 Blushing Peach.

LADY 20047 Blushing Peach

En frisk, gyllene rosaton. Den här kulören är både snäppet mörkare och mer gyllene än den rosa 2782 Deco Pink som många redan känner till. Snygga kulörkombinationer får du genom att kika på gyllene gröntoner, eller – för en mer dämpad atmosfär – de gyllene gråtonerna 1877 Vallmofrö eller 1462 Grå Skiffer för att nämna några. Vill man köra på den rosa tonen rakt igenom kan man välja toner som 20046 Savanna Sunset, eller varför inte den rödbruna, mörka kontrasten 10981 Norwegian Wood. Fungerar till vittoner som 9918 Klassisk Vit, 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Allt listverk och fönster i vardagsrummet är målat i 9918 Klassisk Vit med LADY Supreme Finish Silkematt

Allt listverk och fönster i vardagsrummet är målade med LADY Supreme Finish Silkematt 9918 Klassisk Vit. Hela vardagsrummet och resten av köket är målat i LADY 20047 Blushing Peach.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Få Kulörchefens tips

Se hur det här rummet blev med andra färger!

Stylingtips

Få stylingtips av stylisten Jannicke Kråkvik, en av nordens mest erkända inredningsstylister.

Ofta är det inte så mycket som ska till för att skapa en ny stil. När väggarna målas i en ny vacker färg, förvandlas både stil och rumskänsla och med några nya saker, till exempel en ny tavla eller en ny kudde, så har du plötsligt ett helt nytt rum. Få stylistens tips på hur du skapar denna stil.

Stilen i videon är inspirerad av Silent Serenity-paletten i färgkartan. Norwegian Wood, Hipster Brown, Almond Beige med flera hittar du också i den  här färgpaletten.

Få en enhetlig stil

Alla färgerna i Silent Serenity-paletten

Vägg målad med LADY 10981 Norwegian Wood

Vägg målad med LADY 10981 Norwegian Wood.

 
 

Se fler bilder från den här paletten

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lång erfarenhet av varumärkesbyggande och kommunikation. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners, delar hon med sig av nyheter, trender och inspirerande tips.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…