Våra vackraste kulörer – din guide

Våra vackraste kulörer – din guide

LADY-färgkartan Våra Vackraste Kulörer ger dig tips på bra och trygga interiörkulörer. Här presenterar vi årets nyheter i färgkartan. Väggen är målad med supermatta LADY Pure Color5489 Free Spirit, och fodret i LADY Pure Color 11175 Adventure.

Din guide till bra färgval

När det är dags att måla om och göra det viktiga kulörvalet behöver flera av oss hjälp för att göra ett bra val. Jotuns färgkarta Våra Vackraste Kulörer är ett smart verktyg för dina kulörval. Under 10 år har vi gett ut denna färgkarta och just nu kan du hitta vår senaste utgåva i butik. Våra Vackraste Kulörer består av ett stort urval av bra och trygga kulörer som blir vackra på stora väggytor.

Låt oss hjälpa dig att hitta kulörerna och kombinationerna som passar till just ditt hem och din stil

LADY-7637-Exhale_LADY-20142-DaydreamVäggen är målad med supermatta LADY Pure Color i 7637 Exhale. Lägg märke till att dörrar och lister är målade i samma kulör, men med LADY Supreme Finish Matt. Bordet är målat med LADY Supreme Finish Halvblank i kulören 20142 Daydream

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Årets nyheter

Färgkartan Våra Vackraste Kulörer presenterar de bästa och mest tidsriktiga LADY-kulörerna. Denna säsong har vi adderat 11 nya kulörnyheter från LADYs senaste färgkarta, LADY REDISCOVER. Läs mer om den här.

Fräscha, blågröna nyheter

Vi tröttnar aldrig på de blåa nyanserna. Minttonerna och de grönblåa kulörerna har blivit alltmer populära. Därför är det extra kul att vi adderat tre kulörer i färgkartan. Den dämpade blågråa kulören 5490 Serene Blue har en tydlig hint av grönt i sig. Denna kulör har redan blivit en klassiker och passar till alla rum i hemmet. Panelväggen på bilden nedan är målad i 5490 Serene Blue i LADY Supreme Finish Matt.

Den svala minttonen 7637 Exhale är en vacker och härlig kulör att omge sig med. Detta är en kulör som passar fint till en dämpad bas och kombineras med fördel med starka accentfärger.

5489 Free Spirit är en förfriskande, levande och upplyftande färg. Den är väldigt läcker i kombination med brända toner, såsom i bilden allra överst där den kombineras med den brända orangetonen 11175 Adventure.

LADY-SF-matt-5490-Serene-Blue

LADY Supreme Finish Matt 5490 Serene Blue

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suverän finish – både på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Jämn och vacker yta
 • Matt, silkematt, halvblank, superblank

Dämpade nyanser av plommon och rosa

I år presenterar vi tre nyheter i paletten med plommon- och rosatoner. Den läckra kulören 20142 Daydream är en dämpad plommonfärg med gyllene och röda undertoner som ger en värme. Kulören kommer att upplevas som jordnära, lugn och behaglig.

Om du önskar en mörkare nyans, rekommenderar vi 20145 Wisdom. Detta är en djup, nästan svartaktig rödlila ton. Vårt sista tillskott är rosatonen 2169 Aroma – en vacker och mjuk rosa nyans.

Rummet är målat med LADY Pure Color20142 Daydream som är en vacker plommonfärg.

LADY-20145-Wisdom

LADY Pure Color 20145 Wisdom – en magisk färg med unikt djup!

Eleganta toner av gult och grönt

I den gröna och gula paletten har vi adderat tre nyheter. 8546 Local Green är en gyllene och frodig grönton. Detta är en trygg och vacker nyans som kan matchas på flera olika sätt.

Tips! Du hittar förslag på matchande kulörer till alla nyheter på vår hemsida. Klicka på kulörnamnet och upptäck alla möjligheter där.

Vi introducerar även två gula kulörer i färgkartan – 11174 Curious Mind och 11173 Humble Yellow. Både tonerna är dämpade och behagliga att omge sig med, och kombineras fint med gulaktiga vittoner såsom 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Local GreenVår mest robusta väggfärg är nu ännu mattare. Med LADY Wonderwall håller du väggen vacker över tid. Väggen är målad i 8546 Local Green och taket med LADY Perfection takfärg i 1024 Tidlös

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel att påföra – utan dropp och spill
 • Vackert och jämnt resultat
 • Täckgaranti

Humble Yellow + Form Väggarna är målade med LADY Pure Color i 11173 Humble Yellow. Det bakre rummet är målat med LADY Pure Color1352 Form. Alla vita detaljer är målade i 1624 Lätthet

Skapa en helhets upplevelse genom att färgsätta taket.

Varma, röda nyanser

Sist, men inte minst – vi har även laddat den nya färgkartan med två varma, röda kulörer, 11175 Adventure och 20144 Grounded Red11175 Adventure är en härlig kulör till stora väggytor. Det är en bränd, gyllene och jordnära kulör med inslag av gult, rött och orange.

20144 Grounded Red är också en varm, bränd ton som går mer åt det rödbruna. Den är fantastisk vacker i matt glansgrad.

Väggen närmast är målad med i 11175 Adventure. Det bakre rummet med  LADY Pure Color i 11174 Curious Mind.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vacker, matt och robust
 • Extremt slitstark
 • Mycket smutsavvisande
 • Täckgaranti

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

Väggen är målad med  LADY Pure Color20144 Grounded Red

Färgernas märkning

Idag målar vi alltmer med olika typer av färger, såsom kalkfärg och takfärg. Jotun utvecklar kontinuerligt utbudet av kulörer som kan brytas i LADY Perfection takfärg och LADY Minerals kalkfärg.

 1. Totalt har vi ca. 100 kulörer som kan brytas till LADY Minerals kalkfärg. I färgkartan Våra Vackraste Kulörer presenterar vi 60 st. kulörer. Dessa har vi märkt med en liten stjärna, likt symbolen i 9913 Matrix.
 2. Kulörer som är märkt med en cirkel med en prick i kan brytas till LADY Perfection takfärg, se exempel i 9913 Matrix och 5343 Industriell Grå. Totalt har Jotun ca. 175 kulörer som kan brytas i takfärgen.
 3. Alla färger med en fyrkant kan brytas i LADY Minerals Revive väggförnyare. I färgkartan finns ca. 50 kulörer som kan brytas i denna produkt.

Hör gärna med din återförsäljare om du är osäker på vilka kulörer som kan brytas i de olika färgerna. 

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

 LADY Minerals Revive

LADY Minerals Revive

 • naturlig, mineralisk väggrenovering
 • levande yta med ett unikt färguttryck
 • tidsenlig renovering
 • kommer i utvalda LADY-kulörer

Glöm inte att provmåla

Kulörerna i färgkartan Våra Vackraste kulörer är noga utvalda och grupperade så att du enkelt kan hitta vackra kombinationer. Men innan du väljer färg rekommenderar vi dig att provmåla den, så att du förstår hur kulören kommer att bete sig mot ljusinsläppet och andra element i hemmet som kan påverka färgen. Genom att provmåla får du svar och kan göra ett bra val.

Tips! Måla kulören på ett papper eller en träyta, så att du kan flytta runt den i hemmet och se den mot olika ljus. OBS. om du målar direkt på väggen måste du komma ihåg att slipa ner ytan, så att det inte blir ”fyrkanter” eller liknande från din provmålning på väggen.

Jotun Fargeprøve interiør

 JOTUN Kulörprov Interiör

JOTUN Kulörprov Interiör

 • Tryggt kulörval
 • Matt yta
 • Rätt kulöråtergivning

Hitta rätt kulör i butik

Hos många av våra återförsäljare hittar du Jotun Kulörcenter Inne. Detta är ett fysiskt kulörcenter som presenterar 128 st. bra och välbeprövade kulörer för vägg och interiördetaljer. 62 av kulörerna presenteras också på stora A3 ark som ger dig ett extra bra utgångsläge för ett korrekt kulörval.

Tips! På baksidan av alla kulörprover hittar du rekommenderade kombinationer från våra kulördesigners.

Våre vakreste farger

Använd rätt färg

De viktigaste produktegenskaperna på en interiörfärg är att den är lätt att påföra, ger jämn och god täckning, stänker lite och att produkten ger rätt kulöråtergivning efter ditt val. När du väljer en produkt från Jotun kan du känna dig trygg med att vi levererar allt detta. I butik finns en produktöversikt i Jotun Kulörcenter Inne som hjälper dig att välja rätt produkt.

Konsten att göra färg

Jotun Kulörtrygghet är vårt nyckelord. När du använder Jotuns produkter kan du känna dig trygg med att kulören kommer att bli likadan som i färgkartan eller på kulörprovet.

Vill du veta mer om hur vi utvecklar våra färger? Kolla in här.

Du hittar färgkartan Våra Vackraste Kulörer hos din närmaste Jotun återförsäljare. Du kan även beställa den här.

Så här ska du hantera dina verktyg och emballaget efter att du har målat klart.

Olivia Larsson
Olivia Larsson

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Nymålat sovrum hos @bisse

Få in vårkänslorna i sovrummet! Fastighetsmäklaren och kreatören Jannike Nordström, mer känd som @bisse_ på Instagram, gjorde en total makeover…

Elaines och Dennis rosa kök

Många av dagens kök tenderar att gå i ljusa, neutrala pastellfärger. Men varför inte satsa på en mer kulört ton?…

Inspireras av vårens kulörer

Släpp in våren och kickstarta denna härliga årstid med att måla om i ljusa, fräscha nyanser från Jotun LADY! Med…

Hemma hos Sara Biderman

Välkommen hem till stylisten Sara Biderman! Denna eleganta lägenhet i Norrmalm i Stockholm präglas av lugna, dämpade kulörer – en…

Naturlig färginspiration till fjällstugan

Vem älskar inte den naturliga fjällstugan med varma och rustika inslag? Jag vill bara till stugan på en gång! Och,…

Dusk Green – en härlig grönton för frodiga rum

Vi bara älskar frodiga rum i mjuka gröntoner – och speciellt denna lite djupa, men ändå fräscha 7038 Dusk Green! …