Collected Blue – en dämpad och tidlös blåton

Collected Blue – en dämpad och tidlös blåton

Bilden ovan: Väggen är målad med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue, en dämpad och behaglig blåton. Dörr, panel och lister är målade med LADY Supreme Finish Halvblank i 0468 Silke.

Tidlösa nyanser av blått, som den nya favoriten 5530 Collected Blue, ger särskiljning och karaktär till alla rum.

Sofistikerade kulörer för unika hem

Den läckra och behagliga blåtonen 5530 Collected Blue är utan tvekan en av årets stora favoriter från den eleganta kulörpaletten CURATED LIVING. Temat kommer från den nya, globala färgkartan STORIES, som kännetecknas av sofistikerad nostalgi, moderna neutraler och spännande accenter. Det här är kulören för dig som vill skapa tidlösa rum med en egen karaktär.

Stue malt i 5530 Collected Blue

Blåtoner är det perfekta valet för dig som vill ha luftiga och tidlösa rum. Blått upplevs som diskret och behagligt – men ändå härligt energigivande. Väggen är målad med den supermatta, slitstarka LADY Pure Color i 5530 Collected Blue.

Klassisk, vacker blåton för tidlösa rum

5530 Collected Blue är en dämpad och behaglig nyans av blått. Den bidrar till att skapa en mjuk atmosfär som du kommer älska att vistas i! Blåtonen upplevs som lite gråaktig, men med en hint av något gyllene och grönaktigt över sig. Den är något grönare än de välkända LADY-klassikerna 5249 Linblå och 5200 Dusky Blue. Den kan kanske bäst beskrivas som en lättare version av den tidlösa favoriten 5490 Serene Blue.

Blått ger oss många positiva associationer. Kanske för att de två största, blåa ytorna vi har är havet och himmelen?

Unik kulörupplevelse med LADY Pure Color

De vackra och sofistikerade kulörerna från paletten CURATED LIVING får ett distinkt uttryck med LADY Pure Color. Kulörerna kommer att upplevas mjuka, ärliga och omslutande. Färgens unika egenskaper ger ett vackert och supermatt utseende med ett varaktigt resultat som du kommer vilja leva med länge.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vackraste väggfärg någonsin – supermatt
  • Supermatt exklusivt utseende
  • Unik kulörupplevelse
  • Slitstark
  • Täckgaranti

Vegg malt med LADY 5530 Collected Blue

Supermatta väggar skapar en dämpad och behaglig stämning. Det matta uttrycket på bilden ovan får du när du målar väggen med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue

Fina kulörkombinationer med 5530 Collected Blue

Vi älskar blått – en av anledningarna till detta är att det finns så många fantastiska kulörkombinationer!

5530 Collected Blue är en härlig blåton som fungerar utmärkt som accent till varma neutraler, till exempel gråbeige och gyllene toner. Våra neutrala favoritkombinationer inkluderar den dämpade, ljusa nyansen 1931 Kokos, den omslutande och varma beigetonen 12075 Soothing Beige och den tidlösa vita tonen 0468 Silke. Tillsammans skapar de ett intressant och kreativt uttryck som bidrar till en elegant atmosfär i hemmet.

Blå toner i harmoni är en ren njutning för ögat! För dig som vill ha ett monokromt, men ändå intressant uttryck, rekommenderar vi att du kombinerar 5530 Collected Blue med den lite mörkare blåtonen 5490 Serene Blue. Det är en djup men dämpad blåton med klara inslag av grönt. Dessa blåtoner är nära besläktade och fungerar utmärkt i harmoni – antingen i samma rum eller i angränsande rum. I kombination till varandra ger de ett dämpat och lugnt uttryck som är bra att omge sig med.

LADY 5530 Collected Blue fra fargekartet STORIES

Väggen är målad med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue, en dämpad och behaglig blåton. Dörr, panel och lister är målade med LADY Supreme Finish Halvblank i 0468 Silke. Tillsammans skapar de fina kulörerna ett luftigt och avslappnande uttryck.

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Nordisk elegans hos Catrine och Per Ove

Det vackra hemmet tillhörande inredningsstylisten Catrine Svellingen kännetecknas av egendesignade lösningar, greige kulörval och nordisk design. Välkommen in! Catrines eleganta…

Inbjudande hall hos @houseofekman

Inspireras av Emma Ekmans nymålade hall och korridor! Att måla taket i en mörkare kulör än väggen ger en spännade…

Sophisticated Red – En stilsäker burgundyton

Nyheten Sophisticated Red är en djup och stilsäker burgundyröd ton. Denna nyans är varm, läcker – och lätt att bli…

Hemma hos Elisa Røtterud

Välkommen in till Elisa Røtteruds härliga Oslo-hem! I lägenheten på Grefsenkollen skapar dämpade färgkombinationer en behaglig och nästan meditativ atmosfär…

Modern minimalism hos Alexandra Hoang

När modeprofilen Alexandra Hoang och hennes man Thien köpte en lägenhet i Barcode slutade det med att de förnyade både…

Natural Green – rustik ton för jordnära hem

Nyheten 8575 Natural Green har blivit mycket populär sen lanseringen – och det av goda skäl! Vi älskar helt enkelt…