Vacker minimalism med neutrala nyanser

Vacker minimalism med neutrala nyanser

Den nya färgkartan CANVAS från Jotun LADY innehåller flera nya vackra kulörer. Här kan du läsa mer om hur du skapar ett mjukt och lugnande kulöruttryck med neutrala nyanser.

Bilden ovan: Väggen är målad med kalkfärgen LADY Minerals i 5081 Fabrik. Väggen till vänster är målad med LADY Pure Color i 12077 Sheer Grey, medan den innersta väggen är målad med LADY Pure Color1376 Froströk. Hyllan i det innersta rummet är också i 1376 Froströk, målad med LADY Supreme Finish.

Hitta lugnet med mjuka neutraler och diskreta toner.

Neutrala nyanser för lugn och klarhet

Vår nya färgkarta CANVAS lyfter fram vackra, neutrala nyanser i mjuka kombinationer. Många av oss är på jakt efter något enkelt och äkta och föredrar en helt neutral färgbas i hemmet.

Väl valda neutraler kan skapa ett lugn och en avslappnande ram i våra liv – även när det känns som att det stormar runt omkring.

LADY 9918 Klassisk Hvit

9918 Klassisk Vit är för många av oss den ultimata neutrala nyansen. Detta är en ren och klar vitton – betydligt vitare än nyanser som de lite gulaktiga 1001 Eggvit och 1453 Bomull till exempel.

För behagliga och rogivande rum

En god kombination av neutrala nyanser kommer att ha stor påverkan på uttrycket i ett rum. De neutrala tonerna ropar aldrig på uppmärksamhet – istället omfamnar de oss med sin mjuka, avslappnande ro.

LADY Fargekart CANVAS

Det är Jotuns duktiga kulörteam, lett av vår globala kulörchef Lisbeth Larsen, som har satt ihop denna kulörpaletten bestående av mjuka, neutrala nyanser. Kom ihåg att ljusa neutraler blir fina i kombination med mörkare toner. Denna vackra, neutrala palett består av 2300 Jord, 20218 Healing Lavender, 1376 Froströk och 12290 Antwerp Beige.

LADY 12078 Comfort Grey

12078 Comfort Grey är en av våra vackraste gråtoner. Lägg märke till hur det röda i träet ger extra intensitet och värme till den grå panelväggen, målad med LADY Supreme Finish i 12078 Comfort Grey.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Vi förenklar våra hem och söker efter en neutral och harmonisk kulörbas. Vi städar upp, tar bort allt överflödigt och värdesätter det enkla.

Möt 12290 Antwerp Beige – en vacker, beige kulörnyhet

Neutrala färgnyanser bjuder på mer än bara vittoner – även de beige och grå kulörfamiljerna kan bidra till en minimalistisk, neutral kulörbas. En av årets vackra kulörnyheter, 12290 Antwerp Beige, bjuder på ett sofistikerat och jordnära uttryck. Denna beige kulör är väldigt fin i sin ensamhet, men skapar också en lugn, inbjudande ram för mer kraftfulla toner.

LADY 12290 Antwerp Beige_LADY 12075 Soothing Beige

Den perfekta, beige kulörbasen! Väggen är målad med LADY Pure Color i 12290 Antwerp Beige, bordet är målat med LADY Supreme Finish i 12075 Soothing Beige.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

LADY 12290 Antwerp Beige_LADY 8583 Earthy Yellow_LADY 12075 Soothing Beige_LADY 0288 Mexico

Den innersta väggen är målad med LADY Pure Color 8583 Earthy Yellow, medan dörrkarmen är målad med LADY Wonderwall0288 Mexico. Väggen i förkant är målad med LADY Pure Color i 12290 Antwerp Beige. Den översta delen av väggen är målad med LADY Pure Color12075 Soothing Beige, medan listerna är målade med LADY Supreme Finish i 1376 Froströk. Taket är målat med takfärgen LADY Perfection i 12290 Antwerp Beige.

Kulörer som 0288 Mexico och 8583 Earthy Yellow framhäver dämpade, beige toner som nyheten 12290 Antwerp Beige. 0288 Mexico fungerar som en djärv accentkulör och skapar en distinkt interiör, medan den dämpade gultonen introducerar en varm och subtil elegans.

En neutral bas samspelar med accenter

Neutrala, minimalistiska rum behöver inte kännas tomma eller kalla. En kulörpalett med väl utvalda, tidlösa neutraler kan skapa en bas med dämpad, raffinerad skönhet.

LADY 12075 Soothing Beige_LADY 2224 Indi Pink_LADY 0288 Mexico

En mjuk ram för lekfulla accenter. 12075 Soothing Beige är en dämpad och lugn beigeton – och gör sig fin som neutral ton för dig som vill leka med accenter. Här är den i kombination med nyheten 2224 Indi Pink som är en diskret och dämpad men samtidigt kulört rosaton, samt den rustika gultonen 0288 Mexico.

Neutrala nyanser kan kombineras med varandra i en monokrom kulörpalett – eller så de kan användas som en bas för mer kulörta toner. Tycker du att det är för vågat att färgsätta ett helt rum med en kulörstark ton, kommer en neutral bas att ge dig det lugn du behöver. Genom att färgsätta enkla detaljer, som en bänk eller skänk, i en kraftfull kulör kommer en neutral bas att samspela fint med accentkulören.

LADY 9918 Klassisk Hvit_LADY 4947 True Blue

Många trivs bra med en neutral bas av kulörer i hemmet, men önskar samtidigt att lägga till några accenter. Här kan du se hur en liten detalj kan ge liv i inredningen! Väggen är målad med LADY Pure Color i 9918 Klassisk Vit och bänken är målad med LADY Supreme Finish i den kulörta tonen 4947 True Blue.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Den blå kulörnyheten 4947 True Blue är en frisk och ren ton med omedelbara associationer till himmel och hav. Som en perfekt partner till neutrala nyanser demonstrerar den hur små inslag av färg har en förvandlande effekt på interiören.

LADY T4947 True Blue_LADY 12077 Sheer Grey

En dröm till sovrum! Panelen är målad med LADY Supreme Finish i 4947 True Blue. Den klara blåtonen skapar en härlig, förfriskande kontrast till den mjuka gråtonen 12077 Sheer Grey. Väggen är målad med LADY Pure Color, taket med LADY Perfection – båda i 12077 Sheer Grey.

Kalkfärg ger textur och värme till neutrala rum

Neutrala kulörer skapar en perfekt bas för LADY Minerals kalkfärg. Den matta och levande texturen ger extra liv till de dämpade kulörvalen och bidrar till att skapa ett rustikt uttryck i hemmet. Använd gärna kalkfärg till att skapa en varm atmosfär där de taktila ytorna får fritt spelrum!

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

Vacker kulörkombination som får ett extra livligt uttryck med en ton i LADY Minerals kalkfärg – 12290 Antwerp Beige. Listerna är målade med LADY Supreme Finish i 12290 Antwerp Beige och den bakre väggen samt innerväggarna med LADY Pure Color i 8583 Earthy Yellow.

Väggen är målad med kalkfärgen LADY Minerals i 5081 Fabrik. Väggen till vänster är målad med LADY Pure Color12077 Sheer Grey, medan den innersta väggen är målad med LADY Pure Color 1376 Froströk. Hyllan i det innersta rummet är också i 1376 Froströk, målat med LADY Supreme Finish.

Mjukt som bomull. Kulörer från blå och gyllene kulörfamiljer kan kombineras för att skapa en förfinad harmoni av kalla toner mot varmare toner. Den ljusa, lugna neutralen bidrar med mjuk komfort i en annars kall kulörpalett. Lägg märke till hur den kalkmålade ytan ger väggarna en unik prägel med vackert djup och fin textur.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levande kalkmatt yta
 • Unikt uttryck
 • Enkelt att lyckas
 • Täckgaranti

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt, exklusivt utseende
 • Unik kulörupplevelse
 • Slitstark
 • Täckgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ännu vackrare finish – även på dörrar och lister
 • Extremt slitstark
 • Suverän utflytning
 • Pure matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Se mer från den nya färgkartan CANVAS

Kulörerna vi omger oss med betyder mer än någonsin – både när det gäller vad de berättar om oss, och hur de berikar stämningen i våra hem. Utforska flera av de olika kulörinriktningarna i den nya färgkartan CANVAS.

Läs mer om monokrom färgsättning.

Läs mer om närliggande kulörer.

Läs mer om komplementkulörer.

Läs mer om CANVAS.

 

Styling: Kråkvik/DÓrazio

Foto: Anders Schønnemann

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler samt influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Sovrum i kalkfärg hos Emelie Sundberg

Hemma hos fotografen och stylisten Emelie Sundberg är det inte bara vardagsrummet som målats om med kalkfärg – nu även…

DIY-projekt med Linn Eklund

Välkommen hem till Linn Eklund och hennes hemliga lilla vrå! Bakom köksluckorna finns ett dolt utrymme som Linn och hennes…

Vårig färginspiration från LADY

Våren är en bra tid att passa på att renovera och måla. Äntligen kan vi lämna det mörka vinterhalvåret bakom…

Hemma hos Claudia Galli Concha

Nyinflyttat och nymålat! Välkommen hem till skådespelaren och entreprenören Claudia Galli Concha med familj. I deras nya hem blev alla…

Tips och inspiration till påsk!

Nu längtar vi efter lite härlig påskledighet! Här får du tips och inspiration på en riktigt fin påskdukning och vackra,…

Hemma hos inredaren Erik Josefsson

Grundaren till inredningsbyrån JosefssonLjung, Erik Josefsson, har målat om hela matsalen i vackra LADY-kulörer. Se det fina resultatet och spana…