En frisk grön bris över landet!

En frisk grön bris över landet!

Just nu sveper en frisk grön bris över landet. Den gröna brisen heter LADY 7163 Minty Breeze. Denna kulör har blivit otroligt populär sedan den lanserades, och det på goda grunder! Kulören är perfekt balanserad med precis lagom mängd svärta, och ger en behagligt dämpad upplevelse. Det är en vacker, nedtonad och lite gråtonad mintfärg.

LADY 7163 Minty Breeze

Även om Minty Breeze är en mintton så uppfattas den inte som en pastell, utan snarare som dämpad och diskret. Den är läcker till både ljusare minttoner som t.ex. LADY 7555 Soft Mint, samt de varmare gråtonerna och de mörkare gröna nyanserna 6325 Balans och 5180 Oslo. Extra snygg blir kulören om du målar med den supermatta LADY Pure Color.LADY 7163 Minty BreezeHär har @leneorvik använt Minty Breeze i vardagsrummet i sin nya lägenhet. I köket som syns rakt fram har hon målat med LADY 5180 Oslo. Använd gärna LADY Wonderwall när du målar köksväggarna, då blir det mycket lättare att tvätta väggarna om det skulle behövas ;)

LADY 7163 Minty Breeze

Prova gärna också att kombinera med 10341 Kalk, 10342 Kalkgrå, samt dämpade beigea toner som 1016 Blek Sand, 10249 Mohair och 10249 Sober! Minty Breeze upplevs som snäppet tuffare tillsammans med rena vita toner som 7236 Chi och 9918 Klassisk Vit, än ihop med 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

LADY 7163 Minty Breeze

Avstämda, lugnande kulörer: Väggen bakom skåpet är målad med LADY Balance 7555 Soft Mint. Väggen till höger är målad med LADY Balance 7163 Minty Breeze.

LADY 7163 Minty Breeze

När Jenny Skavlan skulle måla sin nya syverkstad var det LADY 7163 Minty Breeze som hon föll för.

LADY 7163 Minty Breeze

Superfint blev också vardagsrummet hos @baremalin – tack till Malin för att vi får låna bilden. :-)

Sök gärna på #mintybreeze på instagram för mer inspiration, där finns så otroligt många snygga bilder.

SÅ här läckert blev det t.ex. i hallen hos @idestrup. Här ser den ganska så mycket ljusare ut när solen tittar fram – ljus och läcker. I kvällsljuset blir den varmare:

LADY 7163 Minty Breeze

Här har @ibell79 använt kulören på panel. Minty Breeze + LADY Supreme Finish Supermatt = Sant!

Var säker på att få en äkta Minty Breeze

Det är intressant hur en kulör kan förändras i olika ljus. Köp gärna en provburk och testa kulören hemma hos dig i rätt ljusförhållande för att få en riktig bild av den. Har du förresten hört talas om Jotun Kulörtrygghet? För att vara säker på att du får den kulör som finns i vår färgkarta ska du använda Jotuns produkter som blandas i Jotuns brytmaskiner. Du förstår, det krävs ett helt unikt recept för varje färgprodukt för att få samma kulör. Detta tas fram i vårt pigmentlabb varje gång vi kommer med en ny produkt, bara för att du ska  vara säker på att få just den kulör du föreställt dig.

 

LADY 7163 Minty Breeze

Hur vore det att fräscha upp köksinredningen lite grann? Här har man använt LADY 7163 Minty Breeze på skåpen och 7555 Soft Mint på väggen.

Inredningsbloggarna Stylizimo och Elisabeth Heier har också tagit den här vackra kulören till sina hjärtan.

LADY 7163 Minty Breeze

Här är en bild från hallen hos Stylizimo. Här kan du läsa om och se bilder från renoveringen av hennes nya hus. Blir supersnyggt!

LADY 7163 Minty Breeze

Och här har Elisabeth Heier använt LADY 7163 Minty Breeze i sin sons rum. Använd gärna LADY Balance i barnrummet, den är bra för inomhusklimatet och luktar minimalt.

LADY 7163 Minty Breeze

Som du ser är detta en kulör som passar bra i de flesta rum. LADY 7163 Minty Breeze framhäver detaljerna i din inredning och kan lyfta looken på ett rum flera steg! Har du ett rum där den skulle passa?

Tanja
Tanja

Tanja – Digital inspiratör Jotun

Tanja ger LADY en helhetlig närvaro på webben, och ser till att trender, tips och aktuella nyheter hittar vägen från vår interiöravdelning och ut till er som följer oss i den digitala sfären. Hittar hon något som kan vara till inspiration eller nytta är det er hon först delar sina tips med.

Perspective Studio – En konceptbutik

Inte vilken konceptbutik som helst. Läs här om grundarduons tankar kring konceptet och hur de har tänkt kring valet av…

My Scandinavian home – sovrums-makeover

Vem har inte drömt om ett stämningsfullt, varmt, fluffigt och rosa sovrum? Följ med till just ett sådant. Sovrums makeover…

Downtown Camper – en urban oas

Ska du åka till Stockholm eller bor du kanske redan där? Då kan vi tipsa dig om ett av Stockholms…

Rustik och urban stil i badrummet

Varför inte blanda något nytt och något gammalt? Vips så har du ett nytt badrum i urban stil, som detta…

Exotiskt spadag till vardags

Tänk om varje dag var en spadag! Detta badrum ger dig lite av den sköna och exotiska semesterkänslan. Jordfärger och…

Dusty är färgerna vi aldrig tröttnar på!

Tidlösa färger i ny bok I boken ”Dusty” visar fotografen Jorunn Tharaldsen och inredningsarkitekten Maria Horgen de mest tidlösa färgerna…

Go to top